Pretražite poslovni adresar

Vesti

Pretrazivanje
Ključna reč:
"Stara zanimanja za moderno doba" - ideja za poslovanje mladih u Nišu
28. 03. 2017.
Razvojem slobodnog tržišta i uticaja novih tehnologija pokrenut je projekat “Kampanja za mlade” koji obuhvata niz aktivnosti u cilju veće motivacije mladih da izraze svoje mišljenje i ideje za pokretanje sopstvenog biznisa.

Tim povodom 31. marta od 13 časova EU info kutak i organizacija ENECA organizuju radionicu "Stara zanimanja za moderno doba"...
Maloletnička delikvencija
28. 03. 2017.
Da li je u porastu kriminalitet maloletnika? Da li smo kao društvo spremni da se jednom suočimo sa tim problemom kako treba?

 Maloletnici koji počine neka od krivičnih dela, odgovaraju za svoja dela, dok neki to ne čine. Jedan od bitnih razloga za to je, da maloletnici mlađi od 14 godina ne odgovaraju za počinjena dela. Inače maloletnici se pred zakonom dele na mlađe...
Krstiću dodeljena zahvalnost za razvoj školskog sporta
27. 03. 2017.
Predsednik Gradske opštine Medijana Milan Krstić dobitnik je zaslužnog priznanja Udruženja pedagoga fizičke kulture Niša – za unapređenje i razvoj nastave fizičkog vaspitanja i školskog sporta. Zahvalnicu profesora fizičkog vaspitanja prvom čoveku najveće niške opštine uručio je predsednik ovog Udruženja Nebojša Stojanović.

“...
Javni poziv za stipendiranje talentovanih učenika i studenata u 2017.
27. 03. 2017.
U cilju omogućavanja boljih uslova za školovanje mladih i, kasnije, zapošljavanje u našem gradu, Komisija za podsticaj razvoja talentovanih učenika i studenata Grada Niša objavila je javni poziv za stipendiranje talentovanih učenika i studenata u 2017. godini.

Uslovi i kriterijumi koje talentovani đaci i studenti treba da ispune da bi ostvarili pravo ...
Da li će Niš KONAČNO dobiti Akva park?
27. 03. 2017.
Koliko su samo puta poslednjih godina mediji najavljivali gradnju Akva parka u Nišu? I dok mnogi manji gradovi u Srbiji imaju u svojoj ponudi ovakav zabavni sadržaj možemo reći da su Nišlije, već pomalo razočareni, digle ruke od aktrakcije kod nas.

Međutim, današnje vesti ponovo stavljaju Lozni kalem u Nišu u žižu javnosti. Naime, Veće grada Ni&scaron...
Počinje konkurs za kupovinu stanova za socijalno ugrožene
27. 03. 2017.
Konačno je stigla najava konkursa za kupovinu stanova za socijalno ugrožene. Naime, prema rečima gradonačelnika Niša Darka Bulatovića, konkurs za 52 stana u lamelama 5 i 6 u Ulici Majakovskog u Duvaništu biće raspisan za 45 dana, dok će preostalih 20 biti za izdavanje.

Da podsetimo, stanovi su izgrađeni sredstvima Grada Niša i Republike Srbije a vrednost rad...
Za samo jedan dan Rentgenova ulica dobila signalizaciju!
24. 03. 2017.
Po prijavi uživo u jutarnjem programu NTV Nišlijke Gordane koja stanuje u Rentgenovoj da u ovoj ulici nema signalizacije, nadležni su ekspresno reagovali. Naime, za samo jedan dan ulica je dobila ležeće policajce, obeležene pešačke prelaze i saobraćajne znakove. Ovim je, pre svega, povećana bezbednost školaraca koji ovuda prolaze.

Bezbednost u blizini &scaro...
Školske uniforme, hir ili potreba?
24. 03. 2017.
Da li su uniforme za osnovce i srednjoškolce stvarno neophodne ili je to hir ministra obrazovanja? Svedoci smo da se dobar deo đaka oblači kao da su pošli u provod, a ne u školu, da im je vaspitanje na niskom nivou, da su bahati, bezobrazni i osioni. No, uniforme to neće da promene. Uniforme ne vaspitavaju vašu decu, uniforme ne ispravljaju ocene, uniforme ne pomažu...
Međunarodni sajam obrazovanja “Moja karijera - moj izbor”.
24. 03. 2017.
7. i 8. aprila u Domu vojske u Nišu održaće se 10. Međunarodni sajam obrazovanja pod nazivom “Moja karijera - moj izbor”.

Preko 40 srednjih, visokih škola i najuspešnijih privatnih i državnih fakulteta iz Niša, Srbije i inostranstva, prezentovaće ponudu najmodernijih vidova obrazovanja; budući učenici i studenti moći će da se upoznaju sa m...
Novi protest ratnih veterana
24. 03. 2017.
Da borcima rata 1999. godine zbog povrede prava ličnosti država treba da isplati novac, potvrdio je i beogradski Apelacioni sud.   Osim što bi trebalo da dobiju ratne dnevnice koje iznose 3.500 dinara po danu, na osnovu presude Prvog osnovnog suda u Beogradu od januara 2013. godine, država rezervistima treba da isplati još po 80.000 dinara sa zateznom kamatom zbog ...