Pretražite poslovni adresar

Vesti

Pretrazivanje
Ključna reč:
Komunalne probleme "Mediani" prijaviti preko Fejsbuka
11. 01. 2017.
Ukoliko u gradu zateknu divlje deponije, neočišćen sneg ili su im potrebne informacije o odvozu smeća i čišćenju dimnjaka, Nišlije ubuduće mogu da prijave ili se raspitaju o komunalnim uslugama i preko Fejsbuk stranice "Mediane". Prednost ovakve komunikacije je što građani mogu da pošalju fotografije i video snimke. 

Nove pare za staro zdanje
08. 01. 2017.
Gradska tvrđava u Nišu počinje da se sređuje po projektu usvojenom još 2011, a sredstva će biti obezbeđena iz međunarodnih i domaćih fondova.Niš  – Jedna od najlepših i najvećih tvrđava u Srbiji, veliki kulturno-istorijski objekat u centru Niša, uskoro će početi da se sređuje i dobiće potpuno novi izgled. Kako je ...
DSS: Tender za nabavku opreme za KC Niš namešten
06. 01. 2017.
Demokratska stranka Srbije od ministra zdravlja traži da poništi tender za nabavku opreme za Klinički centar u Nišu, vredan oko 17 miliona evra.U današnjem saopštenju ta stranka tvrdi da je tender namešten za unapred dogovorenog ponuđača, a oprema koja se kupuje tehnološki zastarela.

DSS navodi da je raspisanim tenderom utvrđeno da se ...
Kad sneg iznenadi u januaru...
05. 01. 2017.
Da sneg ume da padne u januaru novost je za mnoge a ako se putevi i ulice čiste prioritet su one prometne i u centru grada pa su meštani mnogih niških sela prinuđeni da pešače kad krenu na posao, kod lekara ili u nabavku. Godinama tako .

Prošle zime sam sa strahom čekala porođaj, ove godine ne mogu da odvedem bebu na kontrolu a svi oni stari i nemoćn...
Lomljenje Česnice teške 50 kilograma sa 3 zlatnika
05. 01. 2017.
Gradska opština Medijana ove godine na Badnji dan, u petak 6.januara, peti put organizuje lomljenje Česnice u parku Sveti Sava na platou ispred hrama Svetog cara Konstantina i carice Jelene.

„Pozivamo sve naše sugrađane da dođu u 16 i 30  na osvećenje i nalaganje Badnjaka i lomljenje Česnice,“  pozivaju iz Gradske opštine Medijana. <...
Kako funkcioniše "Teslina" hidroelektrana kod Niša
04. 01. 2017.
Jedna od najstarijih hidroelektrana u Srbiji, rađena prema nacrtima Nikole Tesle, Sveta Petka u Ostrovici kod Niša, i posle više od veka proizvodi struju - mašinama i delovima koji su tada ugrađeni.

Turbine hidroelektrane Sveta Petka u Ostrovici davne 1908. pokrenuo je deda Slobodana Stojanovića. Od tada mesto glavnog mašiniste pripada ovoj porodici.&...
Stefanu (3) neophodna pomoć za lečenje u inostranstvu
04. 01. 2017.
Roditelji trogodišnjeg Stefana Miladinovića, koji se na niškoj Dečjoj klinici za onkologiju leči od sarkoma mekih tkiva, apeluju na Fond ministarstva zdravlja da odluku o njegovom upućivanju na lečenje u inostranstvo donese što pre, jer su im lekari saopštili da terapija koju je primio na klinici nije dala efekte.

Kako navode, u Srbiji se primenjuje s...
Neću se navući...
03. 01. 2017.
Od kad je sveta i veka, ljudi su na različite načine zadovoljavali svoje lične potrebe. Lov, robna razmena, kupovina, krađa, ratni plen i sl. Neko je imao više neko manje, neki su bili zadovoljni malim i bili su srećni, drugi su uvek hteli, želeli više, pohlepa ih je vukla ka tome da imaju sve i jedino oni i niko više. U tom zlom svetu, kao iz Pandorine kutije izašl...
Blizanci sa Olimpijade iz astronomije u Indiji doneli u Niš dve medalje
03. 01. 2017.
Iako je bilo neizvesno da li će zbog nedostatka para uopšte otići na takmičenje, mladi niški srednjoškolci, blizanci Bogdan i Novak Stanojević su se sa Olimpijade iz astronomije i astrofizike vratili sa sjajnim rezultatima. Među 250 takmičara pokazali su izvanredno znanje, pa su tako iz Indije u Niš doneli srebrnu i bronzanu medalju.

Prvi niš...
Rekordan broj turista u Nišu
03. 01. 2017.
Niš je tokom praznika posetilo oko 10.000 turista, što iz zemlje što iz inostranstva, kaže za Zonu plus direktor Turističke organizacije Niša Uroš Parlić.