Pretražite poslovni adresar

Vesti

Pretrazivanje
Ključna reč:
Ovo je idealno mesto za ljudske kolonije na Mesecu (Video)
21. 10. 2017.
Naučnici se već godinama pitaju da li bi tamna udubljenja na Mesecu zapravo mogla biti ulazi u ogromne pećine koje je davno napravila lava koja se odlivala.

Naučnici iz Japana i SAD došli su do novog dokaza koji potvrđuje ove pretpostavke, što je dobra vest za one koji traže pogodno i sigurno mesto za život na Mesecu.

Novo istraživanje objavljeno u...
Kako vozom stići od Niša do Atine?
19. 10. 2017.
Kada putujemo u Grčku, najčešće se odlučujemo za automobil, ako je u sopstvenoj režiji, ili autobus, ako se ide preko agencije ili ako automobil jednostavno nije dostupan.

Voz je odličan izbor za putovanja van sezone: nema ni gužve, ni vrućine, a cene su niže; sem toga, neko drugi misli na vožnju, a vi se možete opustiti.Kad se slavi Nova...
Putinov smeh na sastanku hit na internetu (VIDEO)
17. 10. 2017.
Ruski predsednik Vladimir Putin osvojio je društvene mreže svojom reakcijom na  lapsus u izjavi ministra poljoprivrede Aleksandra Tkačova.

Na sastanku ruskih političara u Voronježu Tkačov je govorio o tome kako Nemačka na godišnjem nivou izveze tri miliona tona svinjskog mesa, prenosi “ Sputnjik ”.

„Godišn...
Iskoristiti infrastrukturu grada za podsticanje zdravog života
17. 10. 2017.
Kada su birane pozicije za utvrđivanje pojedinih gradova, neki su se lutrijom našli na brdovitom terenu, a neki su imali tu sreću ili ozbiljno dobrog stratega da grad postavi u udoline, ravnice prirodno obavijene planinskim vencima, mesta gde bi i savremene arhitekte i urbanisti morali da skinu kapu.

Beograd se tako našao na reljefno uzburkanom terenu, Užice se sme...
Igračka SPINER se vrti i u svemiru (VIDEO)
15. 10. 2017.
Igračka spiner koja je osvojila mališane i odrasle širom sveta, fasicinirala je i astronauta Rendija Bresnika, koji se trenutno nalazi na Međunarodnoj svemirskoj stanici.

On je  snimkom demonstrirao šta se dešava sa ovom igračkom kada se nađe u svemiru.

Zbog manjeg trenja između delova igračke, spiner se sinhronizovano rot...
Iskustvo Srba u kupovini stana na moru u Grčkoj
15. 10. 2017.
Grci na Haldikiju preuređuju prodavnice, kancelarije i druge manje objekte pretvarajući ih u stambeni prostor za odmor.

Tako žele da podmire visoku tražnju za vikendicama i apartmanima po niskim i pristupačnim cenama, a među zainteresovanim kupcima ima i - Srba.

Mnogi se interesuju za manje prostore, površine oko 25 kvadratnih metara, čija se prodajna cen...
Treniraju vrane da skupljaju opuške sa ulica
14. 10. 2017.
Zabrinuti količinom opušaka koji završe na ulicama Amsterdama, dva holandska pronalazača došla su na ideju da vrane obuče kako da po ulici pokupe opuške.

"Svakodnevno, na celom svetu, oko četiri i po triliona cigareta završi na ulici” , kažu ovi pronalazači.

Industrijski dizajneri Ruben van der Vleuten i Bob Spikman su p...
Uragan Ofelija će pogoditi Evropu: Prvi na udaru Irska
14. 10. 2017.
Uragan Ofelija se preko Atlantskog okeana kreće prema Evropi, a prva na udaru mogla bi da bude Irska početkom sledeće nedelje.

Uragan će najverovatnije pogoditi zapadnu obalu Irske u ponedeljak, ali dok stigne do te evropske obale verovatno više neće imati snagu uragana.

U Irskoj je izdato upozorenje za jake i potencijalno razorne vetrove.

...
NASA prodaje prvi selfi iz svemira
14. 10. 2017.
Originalne fotografije astronauta američke svemirske agencije NASA, snimljene u vreme kada je istraživanje Meseca bilo na vrhuncu, biće prodate na aukciji .

Astronaut Džon Glen bio je prvi čovek koji je snimio Zemlju iz svemira, Nil Armstrong je snimio prvu sliku sa površine Meseca.

Originalni snimci Glena i Armstronga su među 445 retkih snimaka koje su po...
Ono kad Srbi zaigraju kolo na NBA utakmici (VIDEO)
14. 10. 2017.
U Torontu se igrala NBA utakmica između domaćih Raptorsa i gostiju iz Phoenixa, a publika je u Air Canada Centru mogla videti nesvakidašnji show u poluvremenu.

Umesto uobičajenih plesačica i akrobata koji zabavljaju publiku, na parket su izašli članovi srpkog kulturno-umetničkog društva "Kolo" iz Hamiltona i prikazali splet narodnih igara.

Za ...