Pretražite poslovni adresar

09. 10. 2017.

Brodvejski mjuzikl Monti Pajton Spamalot u Nišu

Brodvejski mjuzikl Monti Pajton Spamalot u Nišu

Preporučite prijateljima

“Sezona venčanja je počela odavno. Svadba na naš način izgleda potpuno drugačije. Dođite da vidite kako to izgleda na naš način”, ovako glumci pozivaju Nišlije na brodvejski mjuzikl “Spamalot Monti Pajton” Erika Ajdla, a u režiji Radsolava Milenkovića, koji će biti u petak, 13. oktobra od 20 sati u Domu Vojske Niš.

Komad „s ljubavlju maznut” iz filma „Monti Pajton i Sveti gral” na specifičan način bavi se kritikom društva i obiluje tradicionalnim britanskim humorom.

Originalna Brodvejska produkcija je urađena 2005. godine i “Spamalot” je odmah dobio Tony nagradu za najbolji mjuzikl i još dve Tony nagrade - Sara Ramirez za ulogu Dame iz Jezera, i Majk Nikols za najbolju režiju mjuzikla. Na istoj dodeli, “Spamalot” je bio nominovan za čak 14 Tony nagrada.

Tokom skoro pet godina teatarskog života na Brodveju, predstava je izvedena više od 1.500 puta i videlo je više od 2 miliona ljudi.

Uloge u ovoj urnebesnoj komediji tumače: Nikola Kojo, Jelena Jovičić, Nikola Đuričko, Dejan Lutkić, Gordan Kičić, Srđan Timarov, Miroljub Turajlija i Ivan Marković.

Priča prati legendarnog kralja Artura u potrazi za Svetim gralom. U prepoznatljivom pajtonovskom maniru realnost je izvrnuta, pa je Artur prikazan kao veseo i luckast vladar koji s vernim slugom Petsijem kreće u avanturu punu urnebesnih dogodovština.

On putuje kraljevstvom okupljajući vitezove okruglog stola, a kada konačno dospe u Kamelot dobija naredbu od boga da pronađe Sveti gral. Potraga odvodi Artura i družinu na čudna mesta, u okruženje neobičnih ljudi i opasnost da umru na uvrnut način…

Karte se mogu kupiti na blagajni Doma Vojske. 

pregledano: 715 puta


Preporučite prijateljima
Najnovije vesti:

Vučić i Brnabić autobusom u Niš – nepoznata regulacija saobraćaja kroz grad

Presednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić, zajedno sa ministrima iz Vlade, sutra u nedelju bi trebalo autobusom zajedno da doputuju u Niš i da prisustvuju svečanosti zbog otvaranja renoviranog niškog Kliničkog centra, objavljuje Danas. Otvaranje se planira za 12 sati.
Nišlije su srećne što se otvara ovaj centar, ali ih malo zanima i kako će…
Detaljnije

EBEC Challenge – inženjersko takmičenje studenata na Elektronskom fakultetu

Ove godine, EBEC Challenge (European BEST Engineering Competition Challenge) - inženjersko takmičenje održaće se na Elektronskom fakultetu u okviru Dana inženjera, koji će trajati od 22. do 24. decembra .
Takmičenje daje jedinstvenu priliku mladim budućim inženjerima da prošire svoja znanja i oprobaju se u rešavanju praktičnih zadataka.
Cilj ovog događaja je da…
Detaljnije

PRAZNIČNO KIĆENjE JELKE U CENTRU GRADA

Grad Niš, u nedelju 17.decembra, započinje relizaciju novogodišnjeg programa koji će se dešavati na Trgu Kralja Milana i koji nosi naziv „Dečji novogodišnji grad“. Na prostoru od platoa ispred pekare Branković do tvrđavskog mosta, od 17.00 časova, naši najmlađi sugrađani iz predškolske ustanove „Pčelica“ započeće ritualno kićenje…
Detaljnije

Repertoar pozorišta lutaka - 17 - 24. decembar

NEDELJA, 17. DECEMBAR  
11.30    BILA JEDNOM JEDNA ZIMA , slobodna predstava 
17.00   NOVOGODIŠNJI PERFORMANS, Trg kralja Milana
            Učešće u novogodšnjem programu koji organizuje Grad Niš
 
PONEDELJAK, 18. DECEMBAR…
Detaljnije

Dvojica huligana usred časa granama prebili dvoje đaka III/3 niške gimnazije

Nečuveno divljaštvo se juče dogodilo u Gmnaziji “9. Maj” u Nišu kada su dvojica momaka oko 18 sati ušla na peti čas hemije, a onda naočigled profesora počeli granama da udaraju jednog dečaka III/3 odeljenja. Profesor je pokušao da smiri ovu dvojicu, ali se to desilo tek kada su se sjatili ostali profesori iz zbornice i jedinice policije.
Detaljnije