Pretražite poslovni adresar

09. 10. 2017.

Brodvejski mjuzikl Monti Pajton Spamalot u Nišu

Brodvejski mjuzikl Monti Pajton Spamalot u Nišu

Preporučite prijateljima

“Sezona venčanja je počela odavno. Svadba na naš način izgleda potpuno drugačije. Dođite da vidite kako to izgleda na naš način”, ovako glumci pozivaju Nišlije na brodvejski mjuzikl “Spamalot Monti Pajton” Erika Ajdla, a u režiji Radsolava Milenkovića, koji će biti u petak, 13. oktobra od 20 sati u Domu Vojske Niš.

Komad „s ljubavlju maznut” iz filma „Monti Pajton i Sveti gral” na specifičan način bavi se kritikom društva i obiluje tradicionalnim britanskim humorom.

Originalna Brodvejska produkcija je urađena 2005. godine i “Spamalot” je odmah dobio Tony nagradu za najbolji mjuzikl i još dve Tony nagrade - Sara Ramirez za ulogu Dame iz Jezera, i Majk Nikols za najbolju režiju mjuzikla. Na istoj dodeli, “Spamalot” je bio nominovan za čak 14 Tony nagrada.

Tokom skoro pet godina teatarskog života na Brodveju, predstava je izvedena više od 1.500 puta i videlo je više od 2 miliona ljudi.

Uloge u ovoj urnebesnoj komediji tumače: Nikola Kojo, Jelena Jovičić, Nikola Đuričko, Dejan Lutkić, Gordan Kičić, Srđan Timarov, Miroljub Turajlija i Ivan Marković.

Priča prati legendarnog kralja Artura u potrazi za Svetim gralom. U prepoznatljivom pajtonovskom maniru realnost je izvrnuta, pa je Artur prikazan kao veseo i luckast vladar koji s vernim slugom Petsijem kreće u avanturu punu urnebesnih dogodovština.

On putuje kraljevstvom okupljajući vitezove okruglog stola, a kada konačno dospe u Kamelot dobija naredbu od boga da pronađe Sveti gral. Potraga odvodi Artura i družinu na čudna mesta, u okruženje neobičnih ljudi i opasnost da umru na uvrnut način…

Karte se mogu kupiti na blagajni Doma Vojske. 

pregledano: 603 puta


Preporučite prijateljima
Najnovije vesti:

Ovo je idealno mesto za ljudske kolonije na Mesecu (Video)

Naučnici se već godinama pitaju da li bi tamna udubljenja na Mesecu zapravo mogla biti ulazi u ogromne pećine koje je davno napravila lava koja se odlivala.
Naučnici iz Japana i SAD došli su do novog dokaza koji potvrđuje ove pretpostavke, što je dobra vest za one koji traže pogodno i sigurno mesto za život na Mesecu.
Novo istraživanje objavljeno u časopisu…
Detaljnije

Repertoar pozorišta lutaka 22 - 29. oktobar

NEDELJA, 22. OKTOBAR
11.30    PRIČA O VODI , slobodna predstava
  PONEDELJAK, 23. OKTOBAR
17.00 MORE MAŠTE, Mađarski državni teatar u Temišvaru
          Učešće na Međunarodnom festivalu animacije “Pod Merlinovim štapićem” u…
Detaljnije

Novo veštačenje ubice supruge - zbog nejasnoća

ZBOG toga što je psihijatrijski nalaz bio pun kontradiktornosti i nejasnoća koje ni usmenim izjašnjenjem veštaka nisu otklonjene, tužilac u slučaju Gorana Živkovića (53), iz Medoševca u Nišu, koji je optužen da je prošle godine brutalno ubio svoju suprugu Jasminu (48), zatražio je novo veštačenje, koje će obaviti komisija neke referentne…
Detaljnije

Urnebesna komedija POŠTEN PROVALNIK u Domu Vojske

Predstava Pošteni provalinik, pozorišta Boško Buha, biće odigrana 4. novembra u Nišu, u sali Doma Vojske, sa početkom od 20 časova. Predstavu je režirao Milan Karađić. 
Urnebesnu komediju Pošteni provalnik napisao je nobelovac Dario Fo 1958. godine.
"Predstava Pošteni provalnik govori o…
Detaljnije

Za putovanje u EU građani Srbije moraće da traže odobrenje

Državljani zemalja Zapadnog Balkana ubuduće će za putovanje u šengenski prostor morati prethodno da traže odobrenje od nadležnih službi EU.
To će morati da čine iako će i dalje biti oslobođeni vađenja viza. Iz Odbora za građanske slobode Evropskog parlamenta je rečeno da je ceo postupak "složen" i da bi "sistem, ukoliko bude usvojen, mogao da stupi na snagu tek početkom 2020.…
Detaljnije