Pretražite poslovni adresar

08. 08. 2017.

DA LI JE MOGUĆA SVADBA BEZ STRESA?

DA LI JE MOGUĆA SVADBA BEZ STRESA?

Preporučite prijateljima

 Svaka proslava ljubavi je jedinstvena i ima mnogo više mesta za optimizam i uživanje nego za stres.

 Srećni ste što je vaša veza prošla test vremena i sada pravite planove za svadbu. Godinama ste maštali o ovom trenutku i uvek je sve bilo idilično, svi srećni, gosti oduševljeni vašim stajlingom i lokalom koji ste odabrali, svi složni i veseli, i naravno, niko se ne svađa. Kad ono, realnost vas surovo primorava na otrežnjenje. Koga sve pozvati, da li želite da vidite baš sve ljude u posebnom danu koji očekuju da budu pozvani. Znate one priče, vaši se druže, a i bili ste kod njih na svadbi pre pet godina (nekim slučajem). Da li ćete imati dovoljno novca ili morate da se zadužite, šta je za vas dvoje optimalno, samo su neka od pitanja koja vam izazivaju nesanicu.

 Onda dolaze na red i roditelji sa svojim očekivanjima. “Zna se red, prvo se izvodi mlada...” Kako im objasniti da se danas ne živi na isti način kao u njihovo vreme i da ste zamislili sasvim drugačiju proslavu vaše ljubavi. Ukoliko su roditelji budućih supružnika iz različitih krajeva ili država, stvari se dodatno komplikuju. Svadbeni običaji se razlikuju od mesta do mesta, kao i spremnost roditelja da finansijski podrže mladence.

 Sve se negde to reši kada mladenci složno zauzmu stav pred familijom. Ali i očekivanja i želje mladenaca mogu bitno da se razlikuju, naročito kada je u pitanju izbor muzike ili sala za venčanje. Buduće mlade su obično romantičnije, maštale su o svom danu i žele da sve bude savršeno organizovano. Mladoženje će često reći za mnoge detalje “nema veze, bitno da bude dobra žurka, ionako će svi biti pijani”, pa će višednevni trud oko traženja savršene dekoracije sale izgledati kao gubljenje vremena.

 Pomoć prijatelja/rodbine da ili ne?

 Ako tražite pomoć od bliskih prijatelja i/ili rođaka možete očekivati da će njihov stil na vašem venčanju možda biti dominantniji, tj. mogu vas nagovoriti na stvari koje možda i nisu vaš prvi izbor. Pomoć starijih članova porodice često unosi tradicionalne primese, što vam može smetati ako ste želeli modernu ili sasvim svedenu ceremoniju venčanja. Obilaženje radnji sa prijateljicom može da oduzme često više vremena nego da ste se sami uputili u tačno određene radnje, sigurno je da će biti više pauza za kafu.

 Da li će se uloženi novac vratiti kroz poklone?

 Jedno od najstresnijih pitanja je svakako novac. Ukoliko niste srećnici kojima roditelji pokrivaju celu svadbu, sigurno ćete biti u nedoumici da li je sve baš moralo toliko da košta. Neki mladenci se odluče da zatraže od zvanica da se opredele za koverte kada je poklon za svadbu u pitanju, mada se može reći da je to i bez naglašavanja kod većine uobičajena praksa.

 Da li će se izbor restorana, dekoracija i odevna kombinacija mladenaca svideti gostima?

 Gosti će retko glasno komentarisati dekoraciju sale ili mladinu venčanicu, pre će to ostati tema za kafenisanje posle svadbe. Što ne čujete i ne boli vas. Svakako imate pravo na svoje izbore i oni se ne moraju svima dopadati.

 Da li će se gosti pristojno ponašati, hoće li nešto krenuti po zlu?

 Svi znaju za neku tuču na svadbi i sukobe između rodbine koja se nije videla godinama, ali to su stvari koje se često prepričavaju kao zanimljivost, što ne znači da se često i dešavaju. Nekada tinjajući sukobi među rodbinom mogu opteretiti mladence u toj meri da dane pred svadbu provedu u strahu za ishod nekog starog sukoba između rođaka. Ipak, veća je verovatnoća da će pod uticajem pića, muzike i dobre atmosfere zavađene strane konflikte staviti u stranu i uklopiti se u pozitivno okruženje.

 Iskustva profesionalaca ohrabruju.

 Na pitanje kako se mladenci nose sa stresom pre i tokom svadbe, menadžer splava Akapulko Jovica Lisanin kaže da su mladenci često pod stresom kada dođu na sastanak na slpav pre svadbe, ali da se to uglavnom pokaže kao bespotrebno jer su utisci mladenaca nakon svadbe uvek više nego pozitivni. Ukoliko se desi neka nepredviđena situacija na proslavi, uigran tim restorana to vrlo brzo i diskretno premosti i reši na pozitivan način. Dve decenije iskustva nam govore da je svaka proslava ljubavi jedinstvena i da ima mnogo više mesta za optimizam i uživanje nego za stres.

 

 

 

izvor: Naissus.info
pregledano: 268 puta


Preporučite prijateljima
Najnovije vesti:

Ovo je idealno mesto za ljudske kolonije na Mesecu (Video)

Naučnici se već godinama pitaju da li bi tamna udubljenja na Mesecu zapravo mogla biti ulazi u ogromne pećine koje je davno napravila lava koja se odlivala.
Naučnici iz Japana i SAD došli su do novog dokaza koji potvrđuje ove pretpostavke, što je dobra vest za one koji traže pogodno i sigurno mesto za život na Mesecu.
Novo istraživanje objavljeno u časopisu…
Detaljnije

Repertoar pozorišta lutaka 22 - 29. oktobar

NEDELJA, 22. OKTOBAR
11.30    PRIČA O VODI , slobodna predstava
  PONEDELJAK, 23. OKTOBAR
17.00 MORE MAŠTE, Mađarski državni teatar u Temišvaru
          Učešće na Međunarodnom festivalu animacije “Pod Merlinovim štapićem” u…
Detaljnije

Novo veštačenje ubice supruge - zbog nejasnoća

ZBOG toga što je psihijatrijski nalaz bio pun kontradiktornosti i nejasnoća koje ni usmenim izjašnjenjem veštaka nisu otklonjene, tužilac u slučaju Gorana Živkovića (53), iz Medoševca u Nišu, koji je optužen da je prošle godine brutalno ubio svoju suprugu Jasminu (48), zatražio je novo veštačenje, koje će obaviti komisija neke referentne…
Detaljnije

Urnebesna komedija POŠTEN PROVALNIK u Domu Vojske

Predstava Pošteni provalinik, pozorišta Boško Buha, biće odigrana 4. novembra u Nišu, u sali Doma Vojske, sa početkom od 20 časova. Predstavu je režirao Milan Karađić. 
Urnebesnu komediju Pošteni provalnik napisao je nobelovac Dario Fo 1958. godine.
"Predstava Pošteni provalnik govori o…
Detaljnije

Za putovanje u EU građani Srbije moraće da traže odobrenje

Državljani zemalja Zapadnog Balkana ubuduće će za putovanje u šengenski prostor morati prethodno da traže odobrenje od nadležnih službi EU.
To će morati da čine iako će i dalje biti oslobođeni vađenja viza. Iz Odbora za građanske slobode Evropskog parlamenta je rečeno da je ceo postupak "složen" i da bi "sistem, ukoliko bude usvojen, mogao da stupi na snagu tek početkom 2020.…
Detaljnije