Pretražite poslovni adresar

14. 11. 2017.

DIVLJAŠTVO U NIŠU Vandali odsekli kablove na solarnom drvetu

DIVLJAŠTVO U NIŠU Vandali odsekli kablove na solarnom drvetu

Preporučite prijateljima

Nepoznati vandali presekli su u noćas kablove na „solarnom drvetu“ na Trgu kralja Aleksandra i tako onesposobili ovaj uređaj na kojem su Nišlije imale priliku da besplatno na ulici pune mobilne telefone.

Vandalizam se desio samo 10 dana od kada je Niš prvi u Srbiji dobio uređaje koji transformišu solarnu energiju u električnu na javnim mestima, zahvaljujući čemu je moguće besplatno putniti baterije pametnih uređaja.

Nišlije koje žive u ovom delu grada su ogorčene na divljački čin uništavanja javne imovine.

-Baš nam dobro dođu ti punjači jer se nalaze pored igrališta za decu, pa ko ne stigne kod kuće može ovde lepo da dopuni telefon i da ne brine. Šta je nekom smetao ovaj uređaj da ga ovako ošteti, pita se Mirjana Stanković.

U opštini Medijana kažu da će popraviti oštećeno „solarno drvo“ i apeluju na sugrađane da se ove korisni uređaji ne uništavaju.

Niš je prvi u Srbiji dobio solarno drveće na javnim mestima i do sada je postavljeno pet takvih uređaja a u toku nedelje će biti postavljena još dva.

„Solarno drveće“ je postavljeno na Trgu Republike, na Trgu kralja Aleksandra, u Brzom Brodu i dva u Parku Svetog Save a u toku nedelje biće postavljeni kod Oficirskog doma i u Parku Čair.

 Koliko je ovaj vandalski čin besmislen, pokaztuje i to što odsečene kablove vandali neće moći da upotrebe za bilo šta, već je samo bila namera da se pričini šteta.

pregledano: 320 puta


Preporučite prijateljima
Najnovije vesti:

Dan socijalne pravde: Stopa siromaštva u Srbiji 25,5 odsto

U svetu se danas obeležava Dan socijalne pravde, posvećen borbi protiv siromaštva, nezaposlenosti i pružanju jednakih šansi za sve.
Zasnovana na principima jednakosti, uvažavanja različitosti i zaštite ljudskih prava u svim područjima života, socijalna pravda predstavlja osnovni preduslov za ostvarivanje mirnog i prosperitetnog života svih građana u drštvu,…
Detaljnije

Bez vode više ulica u centru Niša

Usled kompleksnog kvara na vodovodnoj mreži na uglu ulica Lole Ribara i 7. jula predviđeni su radovi terenskih ekipa vodovodnog preduzeća "Naissus" u utorak 20.02.2018. god.
U vremenu od 8 do 15 sati biće obustavljeno vodosnabdevanje u više ulica: Orlovića Pavla, Mačvanskoj, delu ulice Lole Ribara, delu Sedmog jula, bez vode biće i deo Milentijeve i deo Jeronimove ulice prema…
Detaljnije

Počeo Veliki post

Veliki post, ili Vaskršnji počeo je ponedeljak 19. februara i završava se u nedelju 8.aprila na dan Vaskrsa .
Najvažniji je posni period u toku godine i njegov osnovni zadatak jeste da vernike telesno i duševno pripremi za praznik Vaskrsenja Hristovog. To je ujedno i najstrožiji post Crkve i obavezan je za sve hrišćane.
Vreme kada treba…
Detaljnije

Posao za mlade: Kako do posla bez bogatog radnog iskustva?

Zapošljavanje ne počinje tek nakon završetka školovanja, mladi moraju da budu informisaniji i aktivniji kada je reč o zapošljavanju, nemaju podršku okoline, te se retko odlučuju za pokretanje sopstvenog biznisa  – neki su od zaključaka tribine  Kapital magazina o zapošljavanju mladih.
Ovom tribinom završen je…
Detaljnije

RHMZ upozorava: Snežni nanosi i mraz širom Srbije

Republički hidrometeorološki zavod izdao je danas upozorenje da se u toku noći, kao i u utorak i sredu u istočnim krajevima Srbije, očekuje formiranje snežnog pokrivača visine od 10 do 20 centimetara, lokalno i više.
Snežni talas stiže iz Sibira
U planinskim predelima dalje povećanje visine snežnog pokrivača i uz jak vetar stvaranje snežnih…
Detaljnije