Pretražite poslovni adresar

14. 11. 2017.

DIVLJAŠTVO U NIŠU Vandali odsekli kablove na solarnom drvetu

DIVLJAŠTVO U NIŠU Vandali odsekli kablove na solarnom drvetu

Preporučite prijateljima

Nepoznati vandali presekli su u noćas kablove na „solarnom drvetu“ na Trgu kralja Aleksandra i tako onesposobili ovaj uređaj na kojem su Nišlije imale priliku da besplatno na ulici pune mobilne telefone.

Vandalizam se desio samo 10 dana od kada je Niš prvi u Srbiji dobio uređaje koji transformišu solarnu energiju u električnu na javnim mestima, zahvaljujući čemu je moguće besplatno putniti baterije pametnih uređaja.

Nišlije koje žive u ovom delu grada su ogorčene na divljački čin uništavanja javne imovine.

-Baš nam dobro dođu ti punjači jer se nalaze pored igrališta za decu, pa ko ne stigne kod kuće može ovde lepo da dopuni telefon i da ne brine. Šta je nekom smetao ovaj uređaj da ga ovako ošteti, pita se Mirjana Stanković.

U opštini Medijana kažu da će popraviti oštećeno „solarno drvo“ i apeluju na sugrađane da se ove korisni uređaji ne uništavaju.

Niš je prvi u Srbiji dobio solarno drveće na javnim mestima i do sada je postavljeno pet takvih uređaja a u toku nedelje će biti postavljena još dva.

„Solarno drveće“ je postavljeno na Trgu Republike, na Trgu kralja Aleksandra, u Brzom Brodu i dva u Parku Svetog Save a u toku nedelje biće postavljeni kod Oficirskog doma i u Parku Čair.

 Koliko je ovaj vandalski čin besmislen, pokaztuje i to što odsečene kablove vandali neće moći da upotrebe za bilo šta, već je samo bila namera da se pričini šteta.

pregledano: 249 puta


Preporučite prijateljima
Najnovije vesti:

ŠOK u Nišu: Otišla na groblje, umalo se nije onesvestila kada je ugledala ovo!

Lopovi su ukrali nadgrobnu ploču s grobnog mesta koje je za života za sebe i suprugu kupio Nišlija Velimir Veličković.

Na Novom groblju u Nišu sa grobnog mesta koje je za života za sebe i suprugu kupio Nišlija , lopovi su ukrali nadgrobnu ploču.
Krađu je prva na Novom groblju u Nišu otkrila njegova ćerka Jasmina Ilić, koja je slučaj…
Detaljnije

Otvoren 54. Sajаm knjiga u Nišu

U hali Čair u Nišu počeo je 54. Sajam knjiga i grafika pod sloganom „Pohvala knjizi“. Izlagačima i posetiocima prvog dana sajma, na otvaranju, obratio se akademik Milosav Tešić.
Niški sajam knjiga, 54. po redu, svečano je otvorio akademik Milosav Tešić koji je ovom prilikom rekao da je knjiga najplemenitije i najdugovečnije delo čovečanstva i da…
Detaljnije

PRIJAVLJENA EPIDEMIJA Male boginje i u Nišu

Institut za javno zdravlje u Nišu prijavio je danas epidemiju malih boginja na Klinici za dečije interne bolesti Kliničkog centra u tom gradu.
Kako je iz KC Niš saopšteno, kod tri pacijenta koji su tamo hospitalizovani, dokazana je uzročnik bolesti na osnovu laboratorijskih rezultata Instituta za virusologiju "Torlak".
"Preduzete su sve mere za suzbijanje…
Detaljnije

Besplatni promo čas obuke digital marketing menadžer !!!

Novo u Nišu! Postani Digital Marketing Menadžer. Jedno od svetski najtraženijih zanimanja. Savladajte tajne reklamiranja na Fejsbuku Guglu, Instagramu. Naučite da napravite web sajt. Nije potrebno nikakvo predznanje.
Očekujemo vas, prijave za besplatni promo čas u inbox ili na telefon 065 50 100 55 .
24.11.2017 od 19.oo - 20.30h Eduka plus Obrenovićeva 2/23
Detaljnije

Bioskop Vilin Grad - program od 23. do 29. novembra

Radni daniLiga pravde                                                                Liga pravde 3D Stig’o ćale 2 Ubistvo u Orijent ekspresu Ubistvo svetog jelena Vau Vau Zvezda 3D…
Detaljnije