Pretražite poslovni adresar

14. 09. 2017.

Divlje deponije slika naše svesti: Problem koji se mora rešiti

Divlje deponije slika naše svesti: Problem koji se mora rešiti

Preporučite prijateljima

Baviće se čistotom grada zaboravljamo na čistotu sela i seoskih atara gde su divlje deponije česta slika i posledica neuređenog pitanja odlaganja otpada.

Zbog toga su nadležni obišli najkritičnije lokacije na seoskom području Niša i ustanovili da je u ovom trenutku potrebno očistiti i urediti 30 lokacija, rečeno je na Gradskom veću.

Program čišćenja i uređenja divljih deponija, a koji su usvojili većnici, sačinio je Sekretarijat za zaštitu životne sredine u saradnji sa gradskim opštinama.

“Zajedno sa JKP Mediana i predstavnicima opština, odnosno komunalnim inspektorima obišli smo sve kritične lokacije i uglavnom nalaze na seoskom području. Određeno je 30 lokacija koje ćemo očistiti, a nakon toga ćemo uraditi ozelenjavanje i postaviti table sa natpisima kako bi građani stekli naviku da tu više ne bacaju đubre”, kaže sekretar Sekretarijata za zaštitu životne sredine Ivana Krstić.

Iz ovogodišnjeg budžeta za te namene planirano je sedam miliona dinara, a predviđeno je da se do kraja godine ukloni više od 3500 metara kubnih otpada.

“Želimo da promenimo ružne navike građana i da podignemo ekološku svest da ne bacamo đubre pored puta i reka, jer se to nama vraća preko vazduha, vode, hrane”, dodaje Ivana Krstić.

U Sekretarijatu za zaštitu životne sredine kažu da je poražavajuže to što će se ponovo uređivati neke deponije koje su očišćene i ozelenjene prošle godine.  

pregledano: 101 puta


Preporučite prijateljima
Najnovije vesti:

ŠOK u Nišu: Otišla na groblje, umalo se nije onesvestila kada je ugledala ovo!

Lopovi su ukrali nadgrobnu ploču s grobnog mesta koje je za života za sebe i suprugu kupio Nišlija Velimir Veličković.

Na Novom groblju u Nišu sa grobnog mesta koje je za života za sebe i suprugu kupio Nišlija , lopovi su ukrali nadgrobnu ploču.
Krađu je prva na Novom groblju u Nišu otkrila njegova ćerka Jasmina Ilić, koja je slučaj…
Detaljnije

Otvoren 54. Sajаm knjiga u Nišu

U hali Čair u Nišu počeo je 54. Sajam knjiga i grafika pod sloganom „Pohvala knjizi“. Izlagačima i posetiocima prvog dana sajma, na otvaranju, obratio se akademik Milosav Tešić.
Niški sajam knjiga, 54. po redu, svečano je otvorio akademik Milosav Tešić koji je ovom prilikom rekao da je knjiga najplemenitije i najdugovečnije delo čovečanstva i da…
Detaljnije

PRIJAVLJENA EPIDEMIJA Male boginje i u Nišu

Institut za javno zdravlje u Nišu prijavio je danas epidemiju malih boginja na Klinici za dečije interne bolesti Kliničkog centra u tom gradu.
Kako je iz KC Niš saopšteno, kod tri pacijenta koji su tamo hospitalizovani, dokazana je uzročnik bolesti na osnovu laboratorijskih rezultata Instituta za virusologiju "Torlak".
"Preduzete su sve mere za suzbijanje…
Detaljnije

Besplatni promo čas obuke digital marketing menadžer !!!

Novo u Nišu! Postani Digital Marketing Menadžer. Jedno od svetski najtraženijih zanimanja. Savladajte tajne reklamiranja na Fejsbuku Guglu, Instagramu. Naučite da napravite web sajt. Nije potrebno nikakvo predznanje.
Očekujemo vas, prijave za besplatni promo čas u inbox ili na telefon 065 50 100 55 .
24.11.2017 od 19.oo - 20.30h Eduka plus Obrenovićeva 2/23
Detaljnije

Bioskop Vilin Grad - program od 23. do 29. novembra

Radni daniLiga pravde                                                                Liga pravde 3D Stig’o ćale 2 Ubistvo u Orijent ekspresu Ubistvo svetog jelena Vau Vau Zvezda 3D…
Detaljnije