Pretražite poslovni adresar

14. 09. 2017.

Divlje deponije slika naše svesti: Problem koji se mora rešiti

Divlje deponije slika naše svesti: Problem koji se mora rešiti

Preporučite prijateljima

Baviće se čistotom grada zaboravljamo na čistotu sela i seoskih atara gde su divlje deponije česta slika i posledica neuređenog pitanja odlaganja otpada.

Zbog toga su nadležni obišli najkritičnije lokacije na seoskom području Niša i ustanovili da je u ovom trenutku potrebno očistiti i urediti 30 lokacija, rečeno je na Gradskom veću.

Program čišćenja i uređenja divljih deponija, a koji su usvojili većnici, sačinio je Sekretarijat za zaštitu životne sredine u saradnji sa gradskim opštinama.

“Zajedno sa JKP Mediana i predstavnicima opština, odnosno komunalnim inspektorima obišli smo sve kritične lokacije i uglavnom nalaze na seoskom području. Određeno je 30 lokacija koje ćemo očistiti, a nakon toga ćemo uraditi ozelenjavanje i postaviti table sa natpisima kako bi građani stekli naviku da tu više ne bacaju đubre”, kaže sekretar Sekretarijata za zaštitu životne sredine Ivana Krstić.

Iz ovogodišnjeg budžeta za te namene planirano je sedam miliona dinara, a predviđeno je da se do kraja godine ukloni više od 3500 metara kubnih otpada.

“Želimo da promenimo ružne navike građana i da podignemo ekološku svest da ne bacamo đubre pored puta i reka, jer se to nama vraća preko vazduha, vode, hrane”, dodaje Ivana Krstić.

U Sekretarijatu za zaštitu životne sredine kažu da je poražavajuže to što će se ponovo uređivati neke deponije koje su očišćene i ozelenjene prošle godine.  

pregledano: 90 puta


Preporučite prijateljima
Najnovije vesti:

Bez vinjeta u Srbiji

Mnogi vozači priželjkuju vinjete i na srpskim drumovima, ali ovaj vid plaćanja putarine neće zaživeti u bliskoj budućnosti.
U Nacrtu zakona o putevima, čija je javna rasprava počela pre nekoliko dana, predloženo je da se putarina plaća u iznosu koji se utvrđuje u zavisnosti od kategorije vozila i dužine pređene deonice javnog puta, što znači po pređenom kilometru .
U…
Detaljnije

Uhapšena bivša direktorka niškog Doma učenika srednjih škola

Zbog sumnje da je izvršila krivično delo produženo primanje mita niška policija privela je poresku inspektorku S. P. iz Niša.
Kako „Novosti“ saznaju reč je o Sandri Popović, bivšoj direktorki Doma učenika srednjih škola. 
Ona je navodno kao poreski inspektor tražila poklone da ne bi kontrolisala pojedine niške…
Detaljnije

Povoljni zajmovi za privrednike u Nišu

U okviru Programa lokalnog ekonomskog razvoja Grada Niša za 2017. godinu, koji realizuje Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj i projekte Grada Niša, upućen je javni poziv bankama zainteresovanim za kratkoročno kreditiranje privrednih subjekata sa teritorije Grada Niša, uz učešće Grada kroz subvencionisanje kamate na kredite za nabavku obrtnih sredstava,…
Detaljnije

Pljačka u centru Niša

Preteći prodavcu nožem, nepoznato lice opljačkalo je market „Ideu“ u Nišu, odnevši pazar od 300.000 dinara.
Pljačka se desila 17. septembra rano ujutru u Ulici kralja Stefana Prvovenčanog u centru Niša, kažu u Osnovnom javnom tužilaštvu.
I dalje se radi na otkrivanju pljačkaša, protiv koga je podneta krivična prijava.…
Detaljnije

Niš dobija koncertnu dvoranu

U Nišu bi u narednih pet godina trebalo da bude izgrađena koncertna dvorana sa 1.000 do 1.200 mesta i površine nekoliko hiljada kvadrata, najavio je danas u našem gradu ministar kulture i informisanja, Vladan Vukosavljević.
"Pored koncertne dvorane u tom objektu bi se nalazila i pozorišna scena i galerija u prizemlju" , rekao je Vukosavljević na skupu…
Detaljnije