Pretražite poslovni adresar

30. 10. 2017.

Drone Day u Nišu

Drone Day u Nišu

Preporučite prijateljima

MULTIMEDIJALNE TEHNOLOGIJE, ELEKTRONSKI FAKULTET NIŠ, KATEDRA ZA ELEKTRONIKU | MULTIMEDIJALNE TEHNOLOGIJE & AERIAL VIDEO SOLUTIONS DOO

Drone Day 2017

Četvrtak, 2. novembar 2017 - 13h - Amfiteatar A2

Predavanja:
DRONOVI U SRBIJI (Miroslav Mitić, Aerial Video Solutions)
LET U VIRTUELNO - fotogrametrija, point cloud, retopologija, Unity VR (Nikola Stojanović, Elektronski fakultet)
GAME OF DRONES - Vodič kroz propise i pravila (Nikola Jovanović, Digital Reframe)
2D STITCHER - softver za mapiranje terena u realnom vremenu (Motion DSP)
TRKE FPV (FIRST PERSON VIEW) DRONOVA – ko su letači, šta rade.

Prateći događaji:
EGZIBICIONA TRKA FPV MINI DRONOVA
DEMONSTRATIVNI LET DJI PHANTOM 4 PRO
IZLOŽBA NOVIH MODELA DRONOVA I PRATEĆE OPREME

"Dan dronova" se organizuje u preko 150 zemalja, a u raznim aktivnostima širom sveta svake godine učestvuje oko 40 000 ljudi. Stotine udruženja, timova i pojedinaca organizuje događaje, druženja i obuke za sve one koji žele da saznaju nešto više o ovim letelicama. Posedovanje bespilotnih letelica, koje se mogu nadzirati na daljinu ili leteti samostalno upotrebom unapred programiranog plana leta, sve je pristupačnija. Smatra se da u Srbiji trenutno postoji oko 3 000 dronova i da ove letelice služe za razonodu, ali i za ozbiljne privredne i bezbednosne primene. Nesporno se radi o najbrže rastućem segmentu avijacije. 


pregledano: 286 puta


Preporučite prijateljima
Najnovije vesti:

Dan socijalne pravde: Stopa siromaštva u Srbiji 25,5 odsto

U svetu se danas obeležava Dan socijalne pravde, posvećen borbi protiv siromaštva, nezaposlenosti i pružanju jednakih šansi za sve.
Zasnovana na principima jednakosti, uvažavanja različitosti i zaštite ljudskih prava u svim područjima života, socijalna pravda predstavlja osnovni preduslov za ostvarivanje mirnog i prosperitetnog života svih građana u drštvu,…
Detaljnije

Bez vode više ulica u centru Niša

Usled kompleksnog kvara na vodovodnoj mreži na uglu ulica Lole Ribara i 7. jula predviđeni su radovi terenskih ekipa vodovodnog preduzeća "Naissus" u utorak 20.02.2018. god.
U vremenu od 8 do 15 sati biće obustavljeno vodosnabdevanje u više ulica: Orlovića Pavla, Mačvanskoj, delu ulice Lole Ribara, delu Sedmog jula, bez vode biće i deo Milentijeve i deo Jeronimove ulice prema…
Detaljnije

Počeo Veliki post

Veliki post, ili Vaskršnji počeo je ponedeljak 19. februara i završava se u nedelju 8.aprila na dan Vaskrsa .
Najvažniji je posni period u toku godine i njegov osnovni zadatak jeste da vernike telesno i duševno pripremi za praznik Vaskrsenja Hristovog. To je ujedno i najstrožiji post Crkve i obavezan je za sve hrišćane.
Vreme kada treba…
Detaljnije

Posao za mlade: Kako do posla bez bogatog radnog iskustva?

Zapošljavanje ne počinje tek nakon završetka školovanja, mladi moraju da budu informisaniji i aktivniji kada je reč o zapošljavanju, nemaju podršku okoline, te se retko odlučuju za pokretanje sopstvenog biznisa  – neki su od zaključaka tribine  Kapital magazina o zapošljavanju mladih.
Ovom tribinom završen je…
Detaljnije

RHMZ upozorava: Snežni nanosi i mraz širom Srbije

Republički hidrometeorološki zavod izdao je danas upozorenje da se u toku noći, kao i u utorak i sredu u istočnim krajevima Srbije, očekuje formiranje snežnog pokrivača visine od 10 do 20 centimetara, lokalno i više.
Snežni talas stiže iz Sibira
U planinskim predelima dalje povećanje visine snežnog pokrivača i uz jak vetar stvaranje snežnih…
Detaljnije