Pretražite poslovni adresar

16. 12. 2016.

Društvene igre u Nišu - izazov za vašu maštu

Društvene igre u Nišu - izazov za vašu maštu

Preporučite prijateljima

Preko bajki i priča uz koje smo odrastali, do filmova i video igrica magija, fantastična bića i moćne čarolije ušle su u živote i srca mnogih od nas.  Ostati dete u duši, širom otvorenih očiju učestovati u avanturama svojih omiljenih heroja i dozvoliti mašti da vas povede u prošlost, budućnost ili neku daleku galaksiju znači sanjati, znači igrati se i uživati u životu i ne shvatati ga previše ozbiljno. Na kraju krajeva, svima nam je potreban predah od svakodnevnice.

  Klub “Goblin” nam se ove godine predstavio  na “Noći Muzeja”, u holu univerzitetske biblioteke “Nikola Tesla”, zatim štandom s igrama na festivalu “Pozitiva” u Dušanovoj ulici gde su glavna publika bila deca. Sam klub  osnovan je novembra ove godine ali svi ljubitelji društvenih igri reći će vam da su se “Dungeons and dragons”, “Magic The Gathering” igrali i pre više godina a ne zaboravite na igre uz koje smo odrastali i koje su bliske i starijim generacijama kao što su “Ne ljuti se, čoveče”, “Monopol”, “Riziko” i toliko drugih. Tu su i čuveni “tablić” i šah koji je priča za sebe. Nove igre su drugačije, neobične i interesantne a ono što im je zajedničko je da razvijaju maštu, inteligenciju i kreativnost,logičko razmišljanje...

 Ko nije čuo za magični Avalon, Hobite ili Baš - čelika? Jeste li znali da postoje društvene igre? Nisam ni ja. Tu je i popularna “Igra prestola” i mnoge druge koje su mi nepoznanica a koje me mame da ih istražim.

Nadam se da sam zagolicala maštu makar malo. Posetite klub "Goblin", nalaze se u Davidovoj 3a, upoznajte neke nove, interesantne ljude i malo se opustiti, pokrenite vijuge i probajte neku od igara.

Takođe vas pozivam na Prvu Konvenciju “Ratova zvezda” u Nišu, koja se održava 17og decembra u Dečijem centru u Čairu a na kome će Board game club  “Goblin” predstaviti dve “Star wars” igre.  Posetioce očekuju radionice, igre, tribine i muzika, zatim Cosplay i Jedi trening za najmlađe.

 Vidimo se. Sila prati hrabre! 

pregledano: 455 puta


Preporučite prijateljima
Najnovije vesti:

Bez vinjeta u Srbiji

Mnogi vozači priželjkuju vinjete i na srpskim drumovima, ali ovaj vid plaćanja putarine neće zaživeti u bliskoj budućnosti.
U Nacrtu zakona o putevima, čija je javna rasprava počela pre nekoliko dana, predloženo je da se putarina plaća u iznosu koji se utvrđuje u zavisnosti od kategorije vozila i dužine pređene deonice javnog puta, što znači po pređenom kilometru .
U…
Detaljnije

Uhapšena bivša direktorka niškog Doma učenika srednjih škola

Zbog sumnje da je izvršila krivično delo produženo primanje mita niška policija privela je poresku inspektorku S. P. iz Niša.
Kako „Novosti“ saznaju reč je o Sandri Popović, bivšoj direktorki Doma učenika srednjih škola. 
Ona je navodno kao poreski inspektor tražila poklone da ne bi kontrolisala pojedine niške…
Detaljnije

Povoljni zajmovi za privrednike u Nišu

U okviru Programa lokalnog ekonomskog razvoja Grada Niša za 2017. godinu, koji realizuje Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj i projekte Grada Niša, upućen je javni poziv bankama zainteresovanim za kratkoročno kreditiranje privrednih subjekata sa teritorije Grada Niša, uz učešće Grada kroz subvencionisanje kamate na kredite za nabavku obrtnih sredstava,…
Detaljnije

Pljačka u centru Niša

Preteći prodavcu nožem, nepoznato lice opljačkalo je market „Ideu“ u Nišu, odnevši pazar od 300.000 dinara.
Pljačka se desila 17. septembra rano ujutru u Ulici kralja Stefana Prvovenčanog u centru Niša, kažu u Osnovnom javnom tužilaštvu.
I dalje se radi na otkrivanju pljačkaša, protiv koga je podneta krivična prijava.…
Detaljnije

Niš dobija koncertnu dvoranu

U Nišu bi u narednih pet godina trebalo da bude izgrađena koncertna dvorana sa 1.000 do 1.200 mesta i površine nekoliko hiljada kvadrata, najavio je danas u našem gradu ministar kulture i informisanja, Vladan Vukosavljević.
"Pored koncertne dvorane u tom objektu bi se nalazila i pozorišna scena i galerija u prizemlju" , rekao je Vukosavljević na skupu…
Detaljnije