Pretražite poslovni adresar

16. 12. 2016.

Društvene igre u Nišu - izazov za vašu maštu

Društvene igre u Nišu - izazov za vašu maštu

Preporučite prijateljima

Preko bajki i priča uz koje smo odrastali, do filmova i video igrica magija, fantastična bića i moćne čarolije ušle su u živote i srca mnogih od nas.  Ostati dete u duši, širom otvorenih očiju učestovati u avanturama svojih omiljenih heroja i dozvoliti mašti da vas povede u prošlost, budućnost ili neku daleku galaksiju znači sanjati, znači igrati se i uživati u životu i ne shvatati ga previše ozbiljno. Na kraju krajeva, svima nam je potreban predah od svakodnevnice.

  Klub “Goblin” nam se ove godine predstavio  na “Noći Muzeja”, u holu univerzitetske biblioteke “Nikola Tesla”, zatim štandom s igrama na festivalu “Pozitiva” u Dušanovoj ulici gde su glavna publika bila deca. Sam klub  osnovan je novembra ove godine ali svi ljubitelji društvenih igri reći će vam da su se “Dungeons and dragons”, “Magic The Gathering” igrali i pre više godina a ne zaboravite na igre uz koje smo odrastali i koje su bliske i starijim generacijama kao što su “Ne ljuti se, čoveče”, “Monopol”, “Riziko” i toliko drugih. Tu su i čuveni “tablić” i šah koji je priča za sebe. Nove igre su drugačije, neobične i interesantne a ono što im je zajedničko je da razvijaju maštu, inteligenciju i kreativnost,logičko razmišljanje...

 Ko nije čuo za magični Avalon, Hobite ili Baš - čelika? Jeste li znali da postoje društvene igre? Nisam ni ja. Tu je i popularna “Igra prestola” i mnoge druge koje su mi nepoznanica a koje me mame da ih istražim.

Nadam se da sam zagolicala maštu makar malo. Posetite klub "Goblin", nalaze se u Davidovoj 3a, upoznajte neke nove, interesantne ljude i malo se opustiti, pokrenite vijuge i probajte neku od igara.

Takođe vas pozivam na Prvu Konvenciju “Ratova zvezda” u Nišu, koja se održava 17og decembra u Dečijem centru u Čairu a na kome će Board game club  “Goblin” predstaviti dve “Star wars” igre.  Posetioce očekuju radionice, igre, tribine i muzika, zatim Cosplay i Jedi trening za najmlađe.

 Vidimo se. Sila prati hrabre! 

pregledano: 491 puta


Preporučite prijateljima
Najnovije vesti:

ŠOK u Nišu: Otišla na groblje, umalo se nije onesvestila kada je ugledala ovo!

Lopovi su ukrali nadgrobnu ploču s grobnog mesta koje je za života za sebe i suprugu kupio Nišlija Velimir Veličković.

Na Novom groblju u Nišu sa grobnog mesta koje je za života za sebe i suprugu kupio Nišlija , lopovi su ukrali nadgrobnu ploču.
Krađu je prva na Novom groblju u Nišu otkrila njegova ćerka Jasmina Ilić, koja je slučaj…
Detaljnije

Otvoren 54. Sajаm knjiga u Nišu

U hali Čair u Nišu počeo je 54. Sajam knjiga i grafika pod sloganom „Pohvala knjizi“. Izlagačima i posetiocima prvog dana sajma, na otvaranju, obratio se akademik Milosav Tešić.
Niški sajam knjiga, 54. po redu, svečano je otvorio akademik Milosav Tešić koji je ovom prilikom rekao da je knjiga najplemenitije i najdugovečnije delo čovečanstva i da…
Detaljnije

PRIJAVLJENA EPIDEMIJA Male boginje i u Nišu

Institut za javno zdravlje u Nišu prijavio je danas epidemiju malih boginja na Klinici za dečije interne bolesti Kliničkog centra u tom gradu.
Kako je iz KC Niš saopšteno, kod tri pacijenta koji su tamo hospitalizovani, dokazana je uzročnik bolesti na osnovu laboratorijskih rezultata Instituta za virusologiju "Torlak".
"Preduzete su sve mere za suzbijanje…
Detaljnije

Besplatni promo čas obuke digital marketing menadžer !!!

Novo u Nišu! Postani Digital Marketing Menadžer. Jedno od svetski najtraženijih zanimanja. Savladajte tajne reklamiranja na Fejsbuku Guglu, Instagramu. Naučite da napravite web sajt. Nije potrebno nikakvo predznanje.
Očekujemo vas, prijave za besplatni promo čas u inbox ili na telefon 065 50 100 55 .
24.11.2017 od 19.oo - 20.30h Eduka plus Obrenovićeva 2/23
Detaljnije

Bioskop Vilin Grad - program od 23. do 29. novembra

Radni daniLiga pravde                                                                Liga pravde 3D Stig’o ćale 2 Ubistvo u Orijent ekspresu Ubistvo svetog jelena Vau Vau Zvezda 3D…
Detaljnije