Pretražite poslovni adresar

13. 09. 2017.

Evropska nedelja mobilnosti: Defile niških biciklista

Evropska nedelja mobilnosti: Defile niških biciklista

Preporučite prijateljima

Povodom Evropske nedelje mobilnosti, Udruženje biciklista Karavan Tim organizuje Defile niških biciklista, u nedelju, 17. septembra u okviru gradske manifestacija Dan bez automobilia.

Okupljanje učesnika je u 11 sati na Trgu kralja Milana, a nakon toga kreće defile niških biciklista.

Maršruta kojom će se kretati biciklisti kreće sa Trga Kralja Milana, preko ulica Vožda Karađorđa, Vojvode Mišića, Pantelejske, Knjaževačke, Bulevara Medijana, Vizantijskog bulevara, Sremske, Bulevara Dr Zorana Đinđića, Zetske, pa do parka Čair.

“Kretaćemo se umerenim tempom uz poštovanje tempa najsporijeg, jer je vožnja rekreativnog tipa. Mole se učesnici da poštuju sve saobraćajne propise i ne pretiču čelo grupe”, kažu iz Karavan Tima.

U Čairu je planiran bajk piknika u okviru koga će biti postavljen biciklistički poligon spretnosti na kome će moći da se oprobaju svi učesnici, prvenstveno oni najmlađi.

pregledano: 277 puta


Preporučite prijateljima
Najnovije vesti:

Bez vinjeta u Srbiji

Mnogi vozači priželjkuju vinjete i na srpskim drumovima, ali ovaj vid plaćanja putarine neće zaživeti u bliskoj budućnosti.
U Nacrtu zakona o putevima, čija je javna rasprava počela pre nekoliko dana, predloženo je da se putarina plaća u iznosu koji se utvrđuje u zavisnosti od kategorije vozila i dužine pređene deonice javnog puta, što znači po pređenom kilometru .
U…
Detaljnije

Uhapšena bivša direktorka niškog Doma učenika srednjih škola

Zbog sumnje da je izvršila krivično delo produženo primanje mita niška policija privela je poresku inspektorku S. P. iz Niša.
Kako „Novosti“ saznaju reč je o Sandri Popović, bivšoj direktorki Doma učenika srednjih škola. 
Ona je navodno kao poreski inspektor tražila poklone da ne bi kontrolisala pojedine niške…
Detaljnije

Povoljni zajmovi za privrednike u Nišu

U okviru Programa lokalnog ekonomskog razvoja Grada Niša za 2017. godinu, koji realizuje Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj i projekte Grada Niša, upućen je javni poziv bankama zainteresovanim za kratkoročno kreditiranje privrednih subjekata sa teritorije Grada Niša, uz učešće Grada kroz subvencionisanje kamate na kredite za nabavku obrtnih sredstava,…
Detaljnije

Pljačka u centru Niša

Preteći prodavcu nožem, nepoznato lice opljačkalo je market „Ideu“ u Nišu, odnevši pazar od 300.000 dinara.
Pljačka se desila 17. septembra rano ujutru u Ulici kralja Stefana Prvovenčanog u centru Niša, kažu u Osnovnom javnom tužilaštvu.
I dalje se radi na otkrivanju pljačkaša, protiv koga je podneta krivična prijava.…
Detaljnije

Niš dobija koncertnu dvoranu

U Nišu bi u narednih pet godina trebalo da bude izgrađena koncertna dvorana sa 1.000 do 1.200 mesta i površine nekoliko hiljada kvadrata, najavio je danas u našem gradu ministar kulture i informisanja, Vladan Vukosavljević.
"Pored koncertne dvorane u tom objektu bi se nalazila i pozorišna scena i galerija u prizemlju" , rekao je Vukosavljević na skupu…
Detaljnije