Pretražite poslovni adresar

10. 07. 2017.

Izložba „MASTER 2017“, studenata Master akademskih studija sa Departmana za primenjene umetnosti

Izložba „MASTER 2017“, studenata Master akademskih studija sa Departmana za primenjene umetnosti

Preporučite prijateljima

Svečano otvaranje izložbe „MASTER 2017“, studenata Master akademskih studija sa Departmana za primenjene umetnosti, biće održano u sredu 12. jula 2017. godine sa početkom u 20 sati u Paviljonu u Tvrđavi. Izložba je otvorena do 18. jula 2017. godine.

 "Šestoro studenata Master akademskih studija Departmana za primenjene umetnosti, Fakulteta umetnosti u Nišu, ove godine rešilo je da se uhvati u koštac sa dizajnerskim zadacima i prikaže nam svoje rezultate. Šestoro studenata koji nam se danas predstavlјaju su Luka Simić, Marija Petrović, Emilija Milošević, Saša Aleksić, Aleksa Skočajić i Ana Mijailović. Neiscrpno su radili na istraživanju odabranih tema i nakon godinu dana možemo reći da rezultati nisu izostali. Prikazani raznovrsni sadržaji proistekli su iz njihovih sopstvenih interesovanja.

 Luka Simić se bavi brendiranjem i prostornim obeležavanjem festivala elektronske muzike koji nosi naziv „INFERNO“, a inspirisan je Danteovim Paklom. Istovremeno ilustrativan i generički pristup ovom radu doprineo je razvoju raznovrsnih sadržaja, koji obuhvataju i štampane ali i digitalne medije. 

Marija Petrović nas vodi natrag u školu  kroz interaktivno vizuelno učenje, sa kreativnom upotrebom prostorne grafike u nastavi srpskog jezika. Pažnja je usmerena na jezičke nedoumice, koje ona prikazuje na jedan šalјiv i maštovit način i sve to uz pomoć gusarskog vodiča kroz pravopis. Na putovanje lektorskih avantura vas vodi Kapetan Vuk svojim Brodom znanja!

Emilija Milošević kroz društvenu igru oživlјava srpsku mitologiju. Vampir, Mora, Čuma, Ala, Nekrštenci, Vile, samo su neka od bića koje Emilija spašava od zaborava smeštajući ih u drugačiji koncept pun legendi i verovanja.

Saša Aleksić rešava problem grafičkog oblikovanja serije proizvoda robne marke CRUMB.S. Počev od razvoja postojeće robne marke i njene upotrebe na ambalaži i šire, rad prikazuje i estetsku, funkcionalnu i praktičnu stranu pakovanja. Akcenat je bačen na adekvatno oblikovanje ambalaže u skladu sa njenom primenom i upotrebom samih proizvoda, kako bi se izgradio brend spreman za tržište.

Aleksa Skočajić nas uz pomoć eksperimentalne knjige, koja objedinjuje ilustracije i pesme, uvodi u jedan svoj kutak i dopušta nam da bar na tren zakoračimo u njegovu maštu. Naizmenično osvetlјavajući ova dva medijuma, smešta ih u dijalog koji ruši tradicionalne forme izražavanja.

Ana Mijailović kroz grafičko oblikovanje knjige basni, pod nazivom „Od Ezopa do naših dana“, prikazuje ilustracije u području umetničkog književnog teksta. Ana se vezuje za sveprožimajući broj 12, koji je zastuplјen svuda, od mitologije, religije, preko astrologije i čiju ona mističnost vezuje za basne.

 

Ovim radovima, mladi autori dokazuju svoju spremnost da zakorače u dizajnerski svet savremenog doba. Poželimo im puno uspeha u dalјem radu, kao i ostvarenje cilјeva u profesionalnom svetu."

doc. Sanja Dević

pregledano: 270 puta


Preporučite prijateljima
Najnovije vesti:

ŠOK u Nišu: Otišla na groblje, umalo se nije onesvestila kada je ugledala ovo!

Lopovi su ukrali nadgrobnu ploču s grobnog mesta koje je za života za sebe i suprugu kupio Nišlija Velimir Veličković.

Na Novom groblju u Nišu sa grobnog mesta koje je za života za sebe i suprugu kupio Nišlija , lopovi su ukrali nadgrobnu ploču.
Krađu je prva na Novom groblju u Nišu otkrila njegova ćerka Jasmina Ilić, koja je slučaj…
Detaljnije

Otvoren 54. Sajаm knjiga u Nišu

U hali Čair u Nišu počeo je 54. Sajam knjiga i grafika pod sloganom „Pohvala knjizi“. Izlagačima i posetiocima prvog dana sajma, na otvaranju, obratio se akademik Milosav Tešić.
Niški sajam knjiga, 54. po redu, svečano je otvorio akademik Milosav Tešić koji je ovom prilikom rekao da je knjiga najplemenitije i najdugovečnije delo čovečanstva i da…
Detaljnije

PRIJAVLJENA EPIDEMIJA Male boginje i u Nišu

Institut za javno zdravlje u Nišu prijavio je danas epidemiju malih boginja na Klinici za dečije interne bolesti Kliničkog centra u tom gradu.
Kako je iz KC Niš saopšteno, kod tri pacijenta koji su tamo hospitalizovani, dokazana je uzročnik bolesti na osnovu laboratorijskih rezultata Instituta za virusologiju "Torlak".
"Preduzete su sve mere za suzbijanje…
Detaljnije

Besplatni promo čas obuke digital marketing menadžer !!!

Novo u Nišu! Postani Digital Marketing Menadžer. Jedno od svetski najtraženijih zanimanja. Savladajte tajne reklamiranja na Fejsbuku Guglu, Instagramu. Naučite da napravite web sajt. Nije potrebno nikakvo predznanje.
Očekujemo vas, prijave za besplatni promo čas u inbox ili na telefon 065 50 100 55 .
24.11.2017 od 19.oo - 20.30h Eduka plus Obrenovićeva 2/23
Detaljnije

Bioskop Vilin Grad - program od 23. do 29. novembra

Radni daniLiga pravde                                                                Liga pravde 3D Stig’o ćale 2 Ubistvo u Orijent ekspresu Ubistvo svetog jelena Vau Vau Zvezda 3D…
Detaljnije