Pretražite poslovni adresar

10. 07. 2017.

Izložba „MASTER 2017“, studenata Master akademskih studija sa Departmana za primenjene umetnosti

Izložba „MASTER 2017“, studenata Master akademskih studija sa Departmana za primenjene umetnosti

Preporučite prijateljima

Svečano otvaranje izložbe „MASTER 2017“, studenata Master akademskih studija sa Departmana za primenjene umetnosti, biće održano u sredu 12. jula 2017. godine sa početkom u 20 sati u Paviljonu u Tvrđavi. Izložba je otvorena do 18. jula 2017. godine.

 "Šestoro studenata Master akademskih studija Departmana za primenjene umetnosti, Fakulteta umetnosti u Nišu, ove godine rešilo je da se uhvati u koštac sa dizajnerskim zadacima i prikaže nam svoje rezultate. Šestoro studenata koji nam se danas predstavlјaju su Luka Simić, Marija Petrović, Emilija Milošević, Saša Aleksić, Aleksa Skočajić i Ana Mijailović. Neiscrpno su radili na istraživanju odabranih tema i nakon godinu dana možemo reći da rezultati nisu izostali. Prikazani raznovrsni sadržaji proistekli su iz njihovih sopstvenih interesovanja.

 Luka Simić se bavi brendiranjem i prostornim obeležavanjem festivala elektronske muzike koji nosi naziv „INFERNO“, a inspirisan je Danteovim Paklom. Istovremeno ilustrativan i generički pristup ovom radu doprineo je razvoju raznovrsnih sadržaja, koji obuhvataju i štampane ali i digitalne medije. 

Marija Petrović nas vodi natrag u školu  kroz interaktivno vizuelno učenje, sa kreativnom upotrebom prostorne grafike u nastavi srpskog jezika. Pažnja je usmerena na jezičke nedoumice, koje ona prikazuje na jedan šalјiv i maštovit način i sve to uz pomoć gusarskog vodiča kroz pravopis. Na putovanje lektorskih avantura vas vodi Kapetan Vuk svojim Brodom znanja!

Emilija Milošević kroz društvenu igru oživlјava srpsku mitologiju. Vampir, Mora, Čuma, Ala, Nekrštenci, Vile, samo su neka od bića koje Emilija spašava od zaborava smeštajući ih u drugačiji koncept pun legendi i verovanja.

Saša Aleksić rešava problem grafičkog oblikovanja serije proizvoda robne marke CRUMB.S. Počev od razvoja postojeće robne marke i njene upotrebe na ambalaži i šire, rad prikazuje i estetsku, funkcionalnu i praktičnu stranu pakovanja. Akcenat je bačen na adekvatno oblikovanje ambalaže u skladu sa njenom primenom i upotrebom samih proizvoda, kako bi se izgradio brend spreman za tržište.

Aleksa Skočajić nas uz pomoć eksperimentalne knjige, koja objedinjuje ilustracije i pesme, uvodi u jedan svoj kutak i dopušta nam da bar na tren zakoračimo u njegovu maštu. Naizmenično osvetlјavajući ova dva medijuma, smešta ih u dijalog koji ruši tradicionalne forme izražavanja.

Ana Mijailović kroz grafičko oblikovanje knjige basni, pod nazivom „Od Ezopa do naših dana“, prikazuje ilustracije u području umetničkog književnog teksta. Ana se vezuje za sveprožimajući broj 12, koji je zastuplјen svuda, od mitologije, religije, preko astrologije i čiju ona mističnost vezuje za basne.

 

Ovim radovima, mladi autori dokazuju svoju spremnost da zakorače u dizajnerski svet savremenog doba. Poželimo im puno uspeha u dalјem radu, kao i ostvarenje cilјeva u profesionalnom svetu."

doc. Sanja Dević

pregledano: 244 puta


Preporučite prijateljima
Najnovije vesti:

Danas je Mala Gospojina

Srpska pravoslavna crkva slavi Rođenje Presvete Bogorodice. Praznik je u narodu poznat kao Mala Gospojina i ubraja se u 36 velikih praznika u crkvenom kalendaru obeleženih crvenim slovom.
Roditelji Presvete Bogorodice Joakim i Ana živeli su u Nazaretu pobožno. Ćerku Mariju dobili su u poznim godinama, posle pet decenija braka.
Najveći srpski srednjovekovni zadužbinar kralj…
Detaljnije

Stiže nam jesen

Jesen počinje u petak, 22. septembra, u 22 sata i 2 minuta, a u isto vreme za stanovnike na južnoj Zemljinoj polulopti počinje proleće, saopštilo je Astronomsko društvo "Ruđer Bošković".
Jesen će trajati 91 dan, odnosno do 21. decembra u 17 sati 27 minuta kada će početi zima.
Dan kada počinje jesen je 265. dan u ovoj godini, a do kraja godine ostaće…
Detaljnije

Nedelju dana japanske kulture u Nišu

Ljubitelji zemlje izlazećeg sunca mogu da učestvuju u sada već tradicionalnoj manifestaciji Japanniš koja se ove godine biti održana od 2. do 8. oktobra u Univerzitetskoj biblioteci Nikola Tesla, sa temom Bushido – put ratnika.
Pored seminara japanskog jezika, posetioci će moći da vide i izložbe fotografija, origami radova i tradicionalnog japanskog…
Detaljnije

Vilin grad - Bioskopski program od 21. do 27. septembra

Bioskopski program od 21. do 27. septembra
Radni dan  
Viktorija i Abdul
Kingsman: Zlatni krug                                    
Ponovo kod kuće 
To
Lego Ninjago Film 3D
Mali Bigfut 3D Detaljnije

Dva udesa, šest povređenih

Na ulicama Niša povređeno je šest muškaraca u dve saobraćajne nezgode u protekla 24 časa, saopštavaju iz niške Hitne pomoći.
Tri muškarca povređena su sinoć nešto pre 20 časova u sudaru automobila i kamiona na Bulevaru 12. februar, a tri su povređena juče oko 14 časova u sudaru vozila na putu Gornja Trnava - Gornja Toponica.

Detaljnije