Pretražite poslovni adresar

10. 07. 2017.

Izložba „MASTER 2017“, studenata Master akademskih studija sa Departmana za primenjene umetnosti

Izložba „MASTER 2017“, studenata Master akademskih studija sa Departmana za primenjene umetnosti

Preporučite prijateljima

Svečano otvaranje izložbe „MASTER 2017“, studenata Master akademskih studija sa Departmana za primenjene umetnosti, biće održano u sredu 12. jula 2017. godine sa početkom u 20 sati u Paviljonu u Tvrđavi. Izložba je otvorena do 18. jula 2017. godine.

 "Šestoro studenata Master akademskih studija Departmana za primenjene umetnosti, Fakulteta umetnosti u Nišu, ove godine rešilo je da se uhvati u koštac sa dizajnerskim zadacima i prikaže nam svoje rezultate. Šestoro studenata koji nam se danas predstavlјaju su Luka Simić, Marija Petrović, Emilija Milošević, Saša Aleksić, Aleksa Skočajić i Ana Mijailović. Neiscrpno su radili na istraživanju odabranih tema i nakon godinu dana možemo reći da rezultati nisu izostali. Prikazani raznovrsni sadržaji proistekli su iz njihovih sopstvenih interesovanja.

 Luka Simić se bavi brendiranjem i prostornim obeležavanjem festivala elektronske muzike koji nosi naziv „INFERNO“, a inspirisan je Danteovim Paklom. Istovremeno ilustrativan i generički pristup ovom radu doprineo je razvoju raznovrsnih sadržaja, koji obuhvataju i štampane ali i digitalne medije. 

Marija Petrović nas vodi natrag u školu  kroz interaktivno vizuelno učenje, sa kreativnom upotrebom prostorne grafike u nastavi srpskog jezika. Pažnja je usmerena na jezičke nedoumice, koje ona prikazuje na jedan šalјiv i maštovit način i sve to uz pomoć gusarskog vodiča kroz pravopis. Na putovanje lektorskih avantura vas vodi Kapetan Vuk svojim Brodom znanja!

Emilija Milošević kroz društvenu igru oživlјava srpsku mitologiju. Vampir, Mora, Čuma, Ala, Nekrštenci, Vile, samo su neka od bića koje Emilija spašava od zaborava smeštajući ih u drugačiji koncept pun legendi i verovanja.

Saša Aleksić rešava problem grafičkog oblikovanja serije proizvoda robne marke CRUMB.S. Počev od razvoja postojeće robne marke i njene upotrebe na ambalaži i šire, rad prikazuje i estetsku, funkcionalnu i praktičnu stranu pakovanja. Akcenat je bačen na adekvatno oblikovanje ambalaže u skladu sa njenom primenom i upotrebom samih proizvoda, kako bi se izgradio brend spreman za tržište.

Aleksa Skočajić nas uz pomoć eksperimentalne knjige, koja objedinjuje ilustracije i pesme, uvodi u jedan svoj kutak i dopušta nam da bar na tren zakoračimo u njegovu maštu. Naizmenično osvetlјavajući ova dva medijuma, smešta ih u dijalog koji ruši tradicionalne forme izražavanja.

Ana Mijailović kroz grafičko oblikovanje knjige basni, pod nazivom „Od Ezopa do naših dana“, prikazuje ilustracije u području umetničkog književnog teksta. Ana se vezuje za sveprožimajući broj 12, koji je zastuplјen svuda, od mitologije, religije, preko astrologije i čiju ona mističnost vezuje za basne.

 

Ovim radovima, mladi autori dokazuju svoju spremnost da zakorače u dizajnerski svet savremenog doba. Poželimo im puno uspeha u dalјem radu, kao i ostvarenje cilјeva u profesionalnom svetu."

doc. Sanja Dević

pregledano: 198 puta


Preporučite prijateljima
Najnovije vesti:

VELIKA AKCIJA RYANAIR-a

Preko 500.000 sedišta po ceni već od 14,99 evra za period putovanja od septembra do januara.
Iskroristite ovu promo akciju do sutra u po noć i letite jeftino sa Vašeg aerodroma, aerodrom Niš Konstantin Veliki!
Detaljnije

Niš ove godine isplatio 1,4 miliona dinara zbog ujeda pasa

Od početka godine gradska komisija Niša za mirno rešavanje sporova odobrila je isplatu iz budžeta grada skoro 1,4 miliona dinara na ime odštete građanima zbog ujeda pasa i mačaka i padova na javnim površinama, izjavio je za Betu gradski većnik i predsednik te komisije Saša Živić.
Prema njegovim rečima, potraživanja građana na ime odštete…
Detaljnije

Zašto Romi idu u Jehovine svedoke?

Šezdesetak niških Roma spada u malu zajednicu Jehovinih svedoka u Nišu. Od njih ćete čuti da su tu pronašli „istinu“, ali i utočište od prezira. Iako mirni u uglađeni, Jehovini svedoci su isključivi po pitanju religije.
Tihi i Nada Ristov žive u jednoj od niških romskih mahala. Njihova kuća izgleda gotovo isto kao i…
Detaljnije

Nišvil - SATNICA NASTUPA, MAIN, EARTH & SKY STAGE

Earth and Sky stage je najveći stage na Nišville Jazz festivalu. Na samom stage se nalaze dve bine i 7000 mesta za sedenje. Eart/Sky stage je najpoznatiji stage Nišvilla na kome su nastupala najveća imena koja su bili izvođači na Nišvillu – Neki od najpoznatijih   Solomon Burke, Tom Harrell, Richard Galliano, Benny Golson, Randy Brecker, Miroslav Vitous, John…
Detaljnije

PMF proslavio Niški univerzitet, a uslovi u kojima rade...

Na jednoj od najznačajnijih listi za rangiranje univerziteta u svetu, prestižnoj Šangajskoj listi, našao se prvi put i niški Univerzitet, i to zahvaljujući profesorima matematike na Prirodno-matematičkom fakultetu.
Taj fakultet zbog prostornih problema, inače, godinama upisuje tek 50 studenata, ali je, kako kažu, jedini problem koji nemaju - kadrovski, što…
Detaljnije