Pretražite poslovni adresar

15. 08. 2017.

KOME SMETA MAŠINAC ?

KOME SMETA MAŠINAC ?

Preporučite prijateljima

Povodom informacija koje se svakodnevno objavljuju na pojedinim društvenim mrežama, a i činjenice da je naš Klub više meseci suočen sa objavljivanjem neistina,

UPRAVNI ODBOR ŽENSKOG FUDBALSKOG KLUBA „MAŠINAC TRACE PZP“ iz Niša 
SLUŽBENOM INFORMACIJOM OBAVEŠTAVA JAVNOST

Ženski fudbalski klub „Mašinac Trace PZP“ Niš nije ugašen i registrovan je u APR-u, pod brojem BS3374/2015, dana 29.09.2015.godine ,u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima, što se može proveriti na sajtu ove Agencije. 
Spor NIJE POKRENUO NI JEDAN DRŽAVNI ORGAN, već Zoran Arsić u ime Ženskog fudbalskog kluba „Spartak“ osporavajući statusnu promenu pripajanja, koju su, u skladu sa Zakonom, izvršili Ženski fudbalski klub „Mašinac“ i Ženski fudbalski klub „Mašinac Trace PZP“, na osnovu čl. 63,stav 2 Zakona o sportu Republike Srbije.

Prvo je, Spartak osporavao pravo na pripajanje dva Kluba,jer se navodno jedan ne nalazi u takmičenju, a potom činjenicu da je proces pripajanja trajao duže od pauze izmedju dva prvenstva, što je Izvršni odbor FSS priznao kao jedino moguću proceduru, uvažavajući datum podnošenja prijave, kao relevantan datum statusne promene.

Izvršni odbor FSS je na svojoj sednici 12.jula 2016.godine doneo odluku kojom se utvrdjuje da je statusna promena izvršena u skladu sa Zakonom o sportu, što potvrdjuje i Rešenje APR-a od 29.09. 2015.godine.
Spartak se,potom žali inspektoru u Ministarstvu sporta, Vladeti Terziću /njegov dugogodisni prijatelj/, koji pronalazi da saglasnost koju je dao FSS nije u skladu sa Zakonom iako je i sam svestan da pomenuti zakon to nije ni propisao i donosi REŠENJE O PRIVREMENOJ ZABRANI RADA Kluba.
Mašinac se,dalje, žali Upravnom sudu, koji odmah ukida zabranu rada, ali potom odbija žalbu bez rasprave, na osnovu nepotpune dokumentacije koju je ovom Sudu dostavio inspektor Terzić / nova sporna saglasnost koju je doneo FSS /. 
Proizvoljne su informacije da je Sud zabranio rad Kluba, on je rešenjem br. II-1 U.16633/16 samo odbio žalbu i vratio je inspektoru na dalje odlučivanje.

Klub je preduzeo nove korake i Ministarstvu omladine i sporta podneo je zahtev za ponavljanje postupka, što pomenuti inspektor nije prihvatio i na isti nije do danas odgovorio. To je onemogućilo našu dalju borbu za dokazivanje istine i neospornih činjenica koje potvrdjuju da je Klub, statusno pitanje, rešavao u skladu sa Zakonom o sportu.

ŽFK Spartak / čitaj Zoran Arsić/ čini nevidjeni pritisak na inspektora, FSS, druge državne organe, svakodnevno podnoseći prijave kao i veliki pritisak na Klub, pojedine naše članove, na fudbalerke, ukazujući na odredjene proceduralne greške, koje ako su i načinjene nemaju nikakav uticaj na takmičenje i njegovu regularnost.

Fudbalski savez Srbije je u cilju zaštite takmičenja donosi tri odluke u vezi sporne saglasnosti:
- 29.07.2015.godine, na sednici Komisije za pravna pitanja,koju je potpisao Generalni sekretar Nebojša Ivković,
- 12.07.2016.godine, na sednici Izvršnog odbora FSS kao usvojeni zahtev za zaštitu pravlnika,koji je potpisao predsednik Slaviša Kokeza, kao i
- 20.03.2017.godine, na sednici Izvršnog odbora FSS, kao konačnu odluku, koju je takodje potpisao predsednik, čime je naš status trebao biti definitivno rešen
Medjutim, ovo nije bilo dovoljno ni Zoranu Arsiću, ni Ministarstvu za omladinu i sport, odnosno inspektoru Terziću. Tako se naša agonija nastavlja do danas....

Fudbalski savez Srbije dostavlja Ministarstvu omladine i sporta prigovor na odluke inspektora Vladete Terzica i ukazuje na niz nepravilnosti, ali pomenuti inspektor i ovo ministarstvo , ni posle vise meseci ne reaguju. 
Dakle,umesto podrske i pomoci najtrofejnijem zenskom fudbalskom klubu u Srbiji, i sire, nas Klub nailazi na nerazumevanje i nekokrektnost. 

Upravni odbor postavlja pitanje kakav je interes ŽFK SPARTAK u celom slučaju, koji uporno pokušava da ospori naš status, zbog proceduralnih grešaka koje je, ako jesu, načinio FSS a ne naš Klub. Kako je moguće da je uticaj Zorana Arsića na Ministarstvo i FSS, veće od njih samih i da li je javnosti i ovim institucijama poznato sledeće;

- Da niko u FSS i Ministarstvu omladine i sporta do danas, na brojne prijave, nije ispitao slučaj ulaska ŽFK SPARTAK u Prvu ligu, i pored dokaza da je to ostvario pobedom na utakmici koja nikada nije odigrana,
- Da niko u FSS i Ministarstvu omladine i sporta nije reagovao na falsifikovanje sportskih legitimacija od strane ovog Kluba,
- Da niko u Ministarstvu sporta nije reagovao na činjenicu da je od svojih fudbalerki tražio da mu vraćaju deo savezne stipendije, koju su dobijale od strane Ministarstva, i koje su to pismeno potvrdile,
- Da ŽFK Spartak nije kažnjen i pored činjenice da je nezakonito igrao utakmicu sa sedam strankinja, a dozvoljeno je najviše šest!,
- Da je ŽFK Spartak neovlašćeno pregovarao u ime klubova Super lige i ostvarivao odredjene benifite za sebe i svoj Klub,
- Da je ŽFK Spartak dobijao brojne benifite i finansijska sredstva od strane FSS, a da su pritom ostali klubovi bili u neravnopravnom položaju,

UPRAVNI ODBOR KLUBA prepušta javnosti da uporedi čije su greške mogle više da utiču na regularnost takmičenja;
ŽFK Crvena Zvezda i ŽFK Mašinac, ili radnje koje se pripisuju ŽFK Spartak i njihovim funkcionerima.

ŽENSKI FUDBALSKI KLUB „MAŠINAC TRACE PZP“ NEĆE PRISTATI NA ODLUKE KOJE NISU U SKLADU SA ČINJENIČNIM STANJEM I NASTAVIĆE SVOJU BORBU DO DOKAZIVANJA PRAVDE U MEDJUNARODNIM INSTITUCIJAMA.
NA STRANU TO ŠTO SU ŽFK SPARTAK I MINISTARSTVO OMLADINE I SPORTA NARUŠILE OBAVEZUJUĆU AUTONOMNOST TAKMIČENJA FUDBALSKOG SAVEZA SRBIJE.


UPRAVNI ODBOR 
FK MAŠINAC TRACE PZP NIŠ

izvor: Autor; Perica Krstić
pregledano: 247 puta


Preporučite prijateljima
Najnovije vesti:

Danas je Mala Gospojina

Srpska pravoslavna crkva slavi Rođenje Presvete Bogorodice. Praznik je u narodu poznat kao Mala Gospojina i ubraja se u 36 velikih praznika u crkvenom kalendaru obeleženih crvenim slovom.
Roditelji Presvete Bogorodice Joakim i Ana živeli su u Nazaretu pobožno. Ćerku Mariju dobili su u poznim godinama, posle pet decenija braka.
Najveći srpski srednjovekovni zadužbinar kralj…
Detaljnije

Stiže nam jesen

Jesen počinje u petak, 22. septembra, u 22 sata i 2 minuta, a u isto vreme za stanovnike na južnoj Zemljinoj polulopti počinje proleće, saopštilo je Astronomsko društvo "Ruđer Bošković".
Jesen će trajati 91 dan, odnosno do 21. decembra u 17 sati 27 minuta kada će početi zima.
Dan kada počinje jesen je 265. dan u ovoj godini, a do kraja godine ostaće…
Detaljnije

Nedelju dana japanske kulture u Nišu

Ljubitelji zemlje izlazećeg sunca mogu da učestvuju u sada već tradicionalnoj manifestaciji Japanniš koja se ove godine biti održana od 2. do 8. oktobra u Univerzitetskoj biblioteci Nikola Tesla, sa temom Bushido – put ratnika.
Pored seminara japanskog jezika, posetioci će moći da vide i izložbe fotografija, origami radova i tradicionalnog japanskog…
Detaljnije

Vilin grad - Bioskopski program od 21. do 27. septembra

Bioskopski program od 21. do 27. septembra
Radni dan  
Viktorija i Abdul
Kingsman: Zlatni krug                                    
Ponovo kod kuće 
To
Lego Ninjago Film 3D
Mali Bigfut 3D Detaljnije

Dva udesa, šest povređenih

Na ulicama Niša povređeno je šest muškaraca u dve saobraćajne nezgode u protekla 24 časa, saopštavaju iz niške Hitne pomoći.
Tri muškarca povređena su sinoć nešto pre 20 časova u sudaru automobila i kamiona na Bulevaru 12. februar, a tri su povređena juče oko 14 časova u sudaru vozila na putu Gornja Trnava - Gornja Toponica.

Detaljnije