Pretražite poslovni adresar

06. 11. 2017.

Koncert "Od Balkana do Iberije"

Koncert

Preporučite prijateljima

Koncert pod nazivom "Od Balkana do Iberije" na kome će nastupiti svetki virtuoz na flauti Claudi Arimany iz Španije zajedno sa eminentnom flautiskinjom Anđelom Bratić uz klavirsku saradnju Stevana Spalevića održaće se u sredu 08. novembra 2017. godine sa početkom u 20 časova. Koncert okviru Konkursa za koncertne nastupe u 2017. godini koji je raspisao Fakultet umetnosti u Nišu a čiju je realizaciju podržalo Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije biće održan u Koncertno-izložbenom prostoru FU, Knjaževačka 2a a ulaz na koncert je besplatan.

Publika će kroz muziku dve zemlje proputovati od Balkana do Iberije i čuti kompozicije najznačajnijih autora Španije i Srbije, koji su svojim stvaralaštvom obeležili savremenu umetničku muziku.

Program koncerata i predavanja sačinjeni su od kompozicija najznačajnijih autora ove dve zemlјe, koji su svojim stvaralaštvom obeležili savremenu umetničku muziku Španije i Srbije. Izabrane kompozicije poseduju posebnu draž zbog svog autentično umetnički oblikovanog sadržaja, specifičnog harmonskog jezika i karakterističnih ritmova španskog podneblјa, a neke od kompozicija zasnovane su i na motivima iz tradicionalnih pesama i igara Španije, što je odlika i pojedinih kompozicija srpskih kompozitora, te će se u direktnoj meri uporediti uticaj sredine u savremenom stvaralaštvu umetničke muzike dve zemlјe. 


pregledano: 60 puta


Preporučite prijateljima
Najnovije vesti:

ŠOK u Nišu: Otišla na groblje, umalo se nije onesvestila kada je ugledala ovo!

Lopovi su ukrali nadgrobnu ploču s grobnog mesta koje je za života za sebe i suprugu kupio Nišlija Velimir Veličković.

Na Novom groblju u Nišu sa grobnog mesta koje je za života za sebe i suprugu kupio Nišlija , lopovi su ukrali nadgrobnu ploču.
Krađu je prva na Novom groblju u Nišu otkrila njegova ćerka Jasmina Ilić, koja je slučaj…
Detaljnije

Otvoren 54. Sajаm knjiga u Nišu

U hali Čair u Nišu počeo je 54. Sajam knjiga i grafika pod sloganom „Pohvala knjizi“. Izlagačima i posetiocima prvog dana sajma, na otvaranju, obratio se akademik Milosav Tešić.
Niški sajam knjiga, 54. po redu, svečano je otvorio akademik Milosav Tešić koji je ovom prilikom rekao da je knjiga najplemenitije i najdugovečnije delo čovečanstva i da…
Detaljnije

PRIJAVLJENA EPIDEMIJA Male boginje i u Nišu

Institut za javno zdravlje u Nišu prijavio je danas epidemiju malih boginja na Klinici za dečije interne bolesti Kliničkog centra u tom gradu.
Kako je iz KC Niš saopšteno, kod tri pacijenta koji su tamo hospitalizovani, dokazana je uzročnik bolesti na osnovu laboratorijskih rezultata Instituta za virusologiju "Torlak".
"Preduzete su sve mere za suzbijanje…
Detaljnije

Besplatni promo čas obuke digital marketing menadžer !!!

Novo u Nišu! Postani Digital Marketing Menadžer. Jedno od svetski najtraženijih zanimanja. Savladajte tajne reklamiranja na Fejsbuku Guglu, Instagramu. Naučite da napravite web sajt. Nije potrebno nikakvo predznanje.
Očekujemo vas, prijave za besplatni promo čas u inbox ili na telefon 065 50 100 55 .
24.11.2017 od 19.oo - 20.30h Eduka plus Obrenovićeva 2/23
Detaljnije

Bioskop Vilin Grad - program od 23. do 29. novembra

Radni daniLiga pravde                                                                Liga pravde 3D Stig’o ćale 2 Ubistvo u Orijent ekspresu Ubistvo svetog jelena Vau Vau Zvezda 3D…
Detaljnije