Pretražite poslovni adresar

10. 08. 2017.

Međunarodni volonterski kamp „NiFoTurizam’17“ – izložba fotografija u gradskoj bašti

Međunarodni volonterski kamp „NiFoTurizam’17“ – izložba fotografija u gradskoj bašti

Preporučite prijateljima

Volonteri, uzrasta od 18 do 25 godina, njih 15 oro iz Italije, Španije, Rusije i Srbije učestvuju na međunarodnom volonterskom kampu NiFoTurizam, od 31. jula do 11. avgusta, koji organizuje udruženje „Zeleni ključ sa NiFoto kolektivom“ u saradnji sa Mladim istraživačima Srbije a uz podršku Ministarstva omladine i sporta RS kroz program Mladi su zakon.  

Tokom 10 dana kampa volonteri su obilazili grad Niš, posebno okolinu, fotografisali grad, letnju festivalsku džez atmosferu kada je Niš sasvim drugačiji grad, grad koji obećava i ostavlja utisak grada sa veoma razvijenim turizmom, jer je u tim danima, prepun domaćih ali i stranih turista, koji su u porastu. Poseban akcenat smo stavili na okolinu grada Niša, sela i prirodne lepote, bogato kulturno istorijsko nasleđe i potencijalna izletnička mesta.

Rezultati njihovog rada biće prikazani na izložbi fotografija, u četvrtak 10.avgusta, u gradskoj bašti od 19 časova. Iz ugla mladih ljudi, zabeleženi trenuci okoline Niša i samog grada, kroz njihove objektive, biće svojevrsna promocija značaja očuvanja prirodnih i kulturno istorijskih bogatstava kojima Niš obiluje, ali i poseban vid edukacije, stanovnika Niša i šire.

Organizaciju Međunarodnog volonterskog kampa podržali su grad Niš, opština Crveni Krst i Niška Banja, kao i druge društveno odgovorne kompanije.

pregledano: 109 puta


Preporučite prijateljima
Najnovije vesti:

Užas u Jelašnici: Cirkular odsekao čoveku ruku


Dejanu D. (46) iz Jelašnice kod Niške Banje, cirkular je odsekao ruku kada je slučajno pao preko ove mašine, saznaje "Blic". Nezgoda se desila u petak uveče oko 20.20 časova u Jelašnici prilikom sečenja ogrevnog drveta.


 - On je sekao drva sa sinom koji je radio na crkularu a bio je prisutan i jedan komšija. U jednom…
Detaljnije

Ovo je idealno mesto za ljudske kolonije na Mesecu (Video)

Naučnici se već godinama pitaju da li bi tamna udubljenja na Mesecu zapravo mogla biti ulazi u ogromne pećine koje je davno napravila lava koja se odlivala.
Naučnici iz Japana i SAD došli su do novog dokaza koji potvrđuje ove pretpostavke, što je dobra vest za one koji traže pogodno i sigurno mesto za život na Mesecu.
Novo istraživanje objavljeno u časopisu…
Detaljnije

Repertoar pozorišta lutaka 22 - 29. oktobar

NEDELJA, 22. OKTOBAR
11.30    PRIČA O VODI , slobodna predstava
  PONEDELJAK, 23. OKTOBAR
17.00 MORE MAŠTE, Mađarski državni teatar u Temišvaru
          Učešće na Međunarodnom festivalu animacije “Pod Merlinovim štapićem” u…
Detaljnije

Novo veštačenje ubice supruge - zbog nejasnoća

ZBOG toga što je psihijatrijski nalaz bio pun kontradiktornosti i nejasnoća koje ni usmenim izjašnjenjem veštaka nisu otklonjene, tužilac u slučaju Gorana Živkovića (53), iz Medoševca u Nišu, koji je optužen da je prošle godine brutalno ubio svoju suprugu Jasminu (48), zatražio je novo veštačenje, koje će obaviti komisija neke referentne…
Detaljnije

Urnebesna komedija POŠTEN PROVALNIK u Domu Vojske

Predstava Pošteni provalinik, pozorišta Boško Buha, biće odigrana 4. novembra u Nišu, u sali Doma Vojske, sa početkom od 20 časova. Predstavu je režirao Milan Karađić. 
Urnebesnu komediju Pošteni provalnik napisao je nobelovac Dario Fo 1958. godine.
"Predstava Pošteni provalnik govori o…
Detaljnije