Pretražite poslovni adresar

29. 06. 2017.

Mladi preduzetnici iz Niša dobili novčanu pomoć

Mladi preduzetnici iz Niša dobili novčanu pomoć

Preporučite prijateljima

Da bi podstakli mlade ljude na razvoj privatnog biznisa u manje razvijenim delovima nišavskog okruga, Udruženje za lokalni razvoj Kamenica u partnerstvu sa Centrom za razvoj građanskog društva Protecta, a uz podršku Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, pokrenulo je program "ZOOM - Za Ostanak i Opstanak Mladih - podrška zapošljavanju mladih u nerazvijenim opštinama i ruralnom zaleđu nišavskog okruga".

Tim povodom, juče su potpisani ugovori sa 8 mladih preduzetnika koji su se opredelili za poslove uzgoja pčela, ketering servisa, proizvodnje behaton ploča, sadnje lekovitih biljaka. Za pokretanja posla oni su dobili pomoć u iznosu od 100.000 dinara.

"S obzirom da se radi o sredstvima do 100 000 dinara (po biznis planu) u materijalima i opremi, trebalo bi uzeti u obzir da to nisu velika sredstva, ali su itekako značajna za start-up", izjavio je za medije Dejan Mitić, predsednik Upravnog odbora Udruženja Kamenica.

 

foto: magazinsana.rs

pregledano: 1885 puta


Preporučite prijateljima
Najnovije vesti:

Danas je Mala Gospojina

Srpska pravoslavna crkva slavi Rođenje Presvete Bogorodice. Praznik je u narodu poznat kao Mala Gospojina i ubraja se u 36 velikih praznika u crkvenom kalendaru obeleženih crvenim slovom.
Roditelji Presvete Bogorodice Joakim i Ana živeli su u Nazaretu pobožno. Ćerku Mariju dobili su u poznim godinama, posle pet decenija braka.
Najveći srpski srednjovekovni zadužbinar kralj…
Detaljnije

Stiže nam jesen

Jesen počinje u petak, 22. septembra, u 22 sata i 2 minuta, a u isto vreme za stanovnike na južnoj Zemljinoj polulopti počinje proleće, saopštilo je Astronomsko društvo "Ruđer Bošković".
Jesen će trajati 91 dan, odnosno do 21. decembra u 17 sati 27 minuta kada će početi zima.
Dan kada počinje jesen je 265. dan u ovoj godini, a do kraja godine ostaće…
Detaljnije

Nedelju dana japanske kulture u Nišu

Ljubitelji zemlje izlazećeg sunca mogu da učestvuju u sada već tradicionalnoj manifestaciji Japanniš koja se ove godine biti održana od 2. do 8. oktobra u Univerzitetskoj biblioteci Nikola Tesla, sa temom Bushido – put ratnika.
Pored seminara japanskog jezika, posetioci će moći da vide i izložbe fotografija, origami radova i tradicionalnog japanskog…
Detaljnije

Vilin grad - Bioskopski program od 21. do 27. septembra

Bioskopski program od 21. do 27. septembra
Radni dan  
Viktorija i Abdul
Kingsman: Zlatni krug                                    
Ponovo kod kuće 
To
Lego Ninjago Film 3D
Mali Bigfut 3D Detaljnije

Dva udesa, šest povređenih

Na ulicama Niša povređeno je šest muškaraca u dve saobraćajne nezgode u protekla 24 časa, saopštavaju iz niške Hitne pomoći.
Tri muškarca povređena su sinoć nešto pre 20 časova u sudaru automobila i kamiona na Bulevaru 12. februar, a tri su povređena juče oko 14 časova u sudaru vozila na putu Gornja Trnava - Gornja Toponica.

Detaljnije