Pretražite poslovni adresar

13. 11. 2017.

NIJE TEŠKO BITI FIN: Danas je Svetski dan ljubaznosti

NIJE TEŠKO BITI FIN: Danas je Svetski dan ljubaznosti

Preporučite prijateljima

Pokušajte da se setite kada ste poslednji put nekome otvorili vrata, ustali starijoj gospođi u autobusu ili pustili nekoga ko je u žurbi da preko reda završi svoj posao... Takvo ponašanje je poželjno svaki dan, a posebno danas kada se obeležava Svetski dan ljubaznosti.

Ovaj "praznik" se obeležava na inicijativu Svetskog pokreta za ljubaznost, koji je u Tokiju je 13. novembra 1998. godine organizovao konferenciju o ljubaznosti i tom prilikom je donesena posebna deklaracija koja govori o toleranciji i prihvatanju različitosti.

Naglašavajući važnost pomenute deklaracije, upravo je 13. novembar izabran za Svetski dan ljubaznosti.

Svetski dan ljubaznosti posebno se obeležava u Kanadi, Japanu, Australiji, Nigeriji i Saudijskoj Arabiji, a poslednjih nekoliko godina sve veću popularnost stiče i u Indiji, Italiji, Singapuru i Velikoj Britaniji.

Ovaj dan je prilika da razmislimo o svojim dosadašnjim postupcima, postavljajući se iznad teritorijalnih, kulturoloških ili religionalnih granica i da shvatimo da smo deo globalnog društva, jer nismo ni bolji ni lošiji od pripadnika drugih kultura, rasa ili religija.

Takođe, prema savremenoj psihologiji, ljubaznost prema drugima uvećava našu sreću. Nasmešite se i pomozite kolegama, udelite komplimente prijateljima, poklonite čokoladu, ponudite zagrljaj ili pošaljite poruku dragim ljudima koje dugo niste videli.Prošle godine na ovaj dan u Singapuru je podeljeno 45.000 cvetova.

U Srbiji se ovaj dan ne obeležava posebnim akcijama ali to ne sprečava svakog pojedinca da najdražim osobama poklone cvet, učine neko dobro delo prema neznancima ili prijateljima pošalju čestitku mejlom.

Ne zaboravite, lepa reč i gvozdena vrata otvara.

pregledano: 77 puta


Preporučite prijateljima
Najnovije vesti:

ŠOK u Nišu: Otišla na groblje, umalo se nije onesvestila kada je ugledala ovo!

Lopovi su ukrali nadgrobnu ploču s grobnog mesta koje je za života za sebe i suprugu kupio Nišlija Velimir Veličković.

Na Novom groblju u Nišu sa grobnog mesta koje je za života za sebe i suprugu kupio Nišlija , lopovi su ukrali nadgrobnu ploču.
Krađu je prva na Novom groblju u Nišu otkrila njegova ćerka Jasmina Ilić, koja je slučaj…
Detaljnije

Otvoren 54. Sajаm knjiga u Nišu

U hali Čair u Nišu počeo je 54. Sajam knjiga i grafika pod sloganom „Pohvala knjizi“. Izlagačima i posetiocima prvog dana sajma, na otvaranju, obratio se akademik Milosav Tešić.
Niški sajam knjiga, 54. po redu, svečano je otvorio akademik Milosav Tešić koji je ovom prilikom rekao da je knjiga najplemenitije i najdugovečnije delo čovečanstva i da…
Detaljnije

PRIJAVLJENA EPIDEMIJA Male boginje i u Nišu

Institut za javno zdravlje u Nišu prijavio je danas epidemiju malih boginja na Klinici za dečije interne bolesti Kliničkog centra u tom gradu.
Kako je iz KC Niš saopšteno, kod tri pacijenta koji su tamo hospitalizovani, dokazana je uzročnik bolesti na osnovu laboratorijskih rezultata Instituta za virusologiju "Torlak".
"Preduzete su sve mere za suzbijanje…
Detaljnije

Besplatni promo čas obuke digital marketing menadžer !!!

Novo u Nišu! Postani Digital Marketing Menadžer. Jedno od svetski najtraženijih zanimanja. Savladajte tajne reklamiranja na Fejsbuku Guglu, Instagramu. Naučite da napravite web sajt. Nije potrebno nikakvo predznanje.
Očekujemo vas, prijave za besplatni promo čas u inbox ili na telefon 065 50 100 55 .
24.11.2017 od 19.oo - 20.30h Eduka plus Obrenovićeva 2/23
Detaljnije

Bioskop Vilin Grad - program od 23. do 29. novembra

Radni daniLiga pravde                                                                Liga pravde 3D Stig’o ćale 2 Ubistvo u Orijent ekspresu Ubistvo svetog jelena Vau Vau Zvezda 3D…
Detaljnije