Pretražite poslovni adresar

12. 10. 2017.

Nenad Vasilić Trio sa gostima u Nišu

Nenad Vasilić Trio sa gostima u Nišu

Preporučite prijateljima

Svetski poznati džez kontrabasista, kompozitor i aranžer Nenad Vasilić, 28. oktobra će nastupiti u svom rodnom gradu – Nišu i održati koncert sa gostima u sali Narodnog pozorišta od 20 sati.

Nenad Vasilić je rođen 1975 godine u Nišu i više od dvije decenije živi u Austriji, komponuje, aranžira i svira kontrabas i ponekad bas.

On stvara muziku koja je proizvod njegovog sviračkog umeća i obrazovanja stečenog na Jazz akademiji u Gracu, kao i sklonosti ka muzici Balkana.

Vrata međunarodnog uspeha otvorio je drugim albumom Folk Songs 1999. godine, dok je punu afirmaciju stekao koncertnim snimkom Joe Jack is Back iz 2004. koji je izdao državni ORF, kao prvom strancu u Austriji koji je za ovog renomiranog izdavača objavio džez album.

Do sada je objavio 11 albuma sa 10 različitih formacija i ostaje dosledan  kombinaciji džeza sa etno motivima bliskim Nišu u kojem je odrastao.

Njegovo aktuelno električno-akustično izdanje Wet Paint širi vidike dalje od džeza.

Karte se mogu kupiti na blagajni Narodnog pozorišta ili u Kalči u prodavnici "Happy House".

pregledano: 137 puta


Preporučite prijateljima
Najnovije vesti:

Ovo je idealno mesto za ljudske kolonije na Mesecu (Video)

Naučnici se već godinama pitaju da li bi tamna udubljenja na Mesecu zapravo mogla biti ulazi u ogromne pećine koje je davno napravila lava koja se odlivala.
Naučnici iz Japana i SAD došli su do novog dokaza koji potvrđuje ove pretpostavke, što je dobra vest za one koji traže pogodno i sigurno mesto za život na Mesecu.
Novo istraživanje objavljeno u časopisu…
Detaljnije

Repertoar pozorišta lutaka 22 - 29. oktobar

NEDELJA, 22. OKTOBAR
11.30    PRIČA O VODI , slobodna predstava
  PONEDELJAK, 23. OKTOBAR
17.00 MORE MAŠTE, Mađarski državni teatar u Temišvaru
          Učešće na Međunarodnom festivalu animacije “Pod Merlinovim štapićem” u…
Detaljnije

Novo veštačenje ubice supruge - zbog nejasnoća

ZBOG toga što je psihijatrijski nalaz bio pun kontradiktornosti i nejasnoća koje ni usmenim izjašnjenjem veštaka nisu otklonjene, tužilac u slučaju Gorana Živkovića (53), iz Medoševca u Nišu, koji je optužen da je prošle godine brutalno ubio svoju suprugu Jasminu (48), zatražio je novo veštačenje, koje će obaviti komisija neke referentne…
Detaljnije

Urnebesna komedija POŠTEN PROVALNIK u Domu Vojske

Predstava Pošteni provalinik, pozorišta Boško Buha, biće odigrana 4. novembra u Nišu, u sali Doma Vojske, sa početkom od 20 časova. Predstavu je režirao Milan Karađić. 
Urnebesnu komediju Pošteni provalnik napisao je nobelovac Dario Fo 1958. godine.
"Predstava Pošteni provalnik govori o…
Detaljnije

Za putovanje u EU građani Srbije moraće da traže odobrenje

Državljani zemalja Zapadnog Balkana ubuduće će za putovanje u šengenski prostor morati prethodno da traže odobrenje od nadležnih službi EU.
To će morati da čine iako će i dalje biti oslobođeni vađenja viza. Iz Odbora za građanske slobode Evropskog parlamenta je rečeno da je ceo postupak "složen" i da bi "sistem, ukoliko bude usvojen, mogao da stupi na snagu tek početkom 2020.…
Detaljnije