Pretražite poslovni adresar

12. 10. 2017.

Nenad Vasilić Trio sa gostima u Nišu

Nenad Vasilić Trio sa gostima u Nišu

Preporučite prijateljima

Svetski poznati džez kontrabasista, kompozitor i aranžer Nenad Vasilić, 28. oktobra će nastupiti u svom rodnom gradu – Nišu i održati koncert sa gostima u sali Narodnog pozorišta od 20 sati.

Nenad Vasilić je rođen 1975 godine u Nišu i više od dvije decenije živi u Austriji, komponuje, aranžira i svira kontrabas i ponekad bas.

On stvara muziku koja je proizvod njegovog sviračkog umeća i obrazovanja stečenog na Jazz akademiji u Gracu, kao i sklonosti ka muzici Balkana.

Vrata međunarodnog uspeha otvorio je drugim albumom Folk Songs 1999. godine, dok je punu afirmaciju stekao koncertnim snimkom Joe Jack is Back iz 2004. koji je izdao državni ORF, kao prvom strancu u Austriji koji je za ovog renomiranog izdavača objavio džez album.

Do sada je objavio 11 albuma sa 10 različitih formacija i ostaje dosledan  kombinaciji džeza sa etno motivima bliskim Nišu u kojem je odrastao.

Njegovo aktuelno električno-akustično izdanje Wet Paint širi vidike dalje od džeza.

Karte se mogu kupiti na blagajni Narodnog pozorišta ili u Kalči u prodavnici "Happy House".

pregledano: 353 puta


Preporučite prijateljima
Najnovije vesti:

Vučić i Brnabić autobusom u Niš – nepoznata regulacija saobraćaja kroz grad

Presednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić, zajedno sa ministrima iz Vlade, sutra u nedelju bi trebalo autobusom zajedno da doputuju u Niš i da prisustvuju svečanosti zbog otvaranja renoviranog niškog Kliničkog centra, objavljuje Danas. Otvaranje se planira za 12 sati.
Nišlije su srećne što se otvara ovaj centar, ali ih malo zanima i kako će…
Detaljnije

EBEC Challenge – inženjersko takmičenje studenata na Elektronskom fakultetu

Ove godine, EBEC Challenge (European BEST Engineering Competition Challenge) - inženjersko takmičenje održaće se na Elektronskom fakultetu u okviru Dana inženjera, koji će trajati od 22. do 24. decembra .
Takmičenje daje jedinstvenu priliku mladim budućim inženjerima da prošire svoja znanja i oprobaju se u rešavanju praktičnih zadataka.
Cilj ovog događaja je da…
Detaljnije

PRAZNIČNO KIĆENjE JELKE U CENTRU GRADA

Grad Niš, u nedelju 17.decembra, započinje relizaciju novogodišnjeg programa koji će se dešavati na Trgu Kralja Milana i koji nosi naziv „Dečji novogodišnji grad“. Na prostoru od platoa ispred pekare Branković do tvrđavskog mosta, od 17.00 časova, naši najmlađi sugrađani iz predškolske ustanove „Pčelica“ započeće ritualno kićenje…
Detaljnije

Repertoar pozorišta lutaka - 17 - 24. decembar

NEDELJA, 17. DECEMBAR  
11.30    BILA JEDNOM JEDNA ZIMA , slobodna predstava 
17.00   NOVOGODIŠNJI PERFORMANS, Trg kralja Milana
            Učešće u novogodšnjem programu koji organizuje Grad Niš
 
PONEDELJAK, 18. DECEMBAR…
Detaljnije

Dvojica huligana usred časa granama prebili dvoje đaka III/3 niške gimnazije

Nečuveno divljaštvo se juče dogodilo u Gmnaziji “9. Maj” u Nišu kada su dvojica momaka oko 18 sati ušla na peti čas hemije, a onda naočigled profesora počeli granama da udaraju jednog dečaka III/3 odeljenja. Profesor je pokušao da smiri ovu dvojicu, ali se to desilo tek kada su se sjatili ostali profesori iz zbornice i jedinice policije.
Detaljnije