Pretražite poslovni adresar

12. 10. 2017.

Niš dobija još tri vrtića Meda i prvu privatnu osnovnu školu

Niš dobija još tri vrtića Meda i prvu privatnu osnovnu školu

Preporučite prijateljima

Gotovo 200 mališana pohađa vrtiće Meda u Nišu, predškolske ustanove iza koje stoji Marina Stanković energična žena koja veruje da ništa nije neostvarivo.

Tako je bilo pre 15 godina kada je odlučila da postane preduzetnica, i danas, kada nakon otvaranja centra za rehabilitaciju dece poteškoćama u razvoju Artemida 2002. godine i sedam vrtića u gradu na Nišavi, tek ima velike planove.

“Tako to rade žene zmajice” rekli bi u Udruženju poslovnih žena Srbije, budući da se Marina našla među 23 kandidatkinje za prestižno priznanje Cvet uspeha za ženu zmaja, koje će ova organizacija dodeliti 26. oktobra.

“Artemida i Meda su međusobno povezane ustanove iste vlasničke strukture i moja želja je da za uslugama u Artemidi ima što manje potrebe, mada nažalost nije tako. Sa druge strane, izazov nam je da vrtićima Meda pokrijemo sve teritorije u Nišu”, izjavila je Marina Stanković za eKapiju.

Centar Artemida od 2002. godine pomaže deci sa poteškoćama u razvoju, posvećujući posebnu pažnju autističnim mališanima.

Trenutno, na rehabilitaciji u centru je 70- oro dece sa različitim potrebama, kao i 15 starih dementnih osoba kojima pružaju usluge u kućnim uslovima.

U vrtićima Meda na sedam lokacija u gradu svakodnevno boravi 190 dece uzrasta od 6 meseci do 7 godina, te 20 stalno zaposlenih vaspitača, medicinskih sestara, pedagoga i psihologa koji obrazovni program sprovode po programu Ministarstva prosvete.

Od marta 2016. godine imaju i ugovor o subvencionisanju cena sa Gradom.

“U Nišu ima oko 2.000 dece na listi čekanja. Potražnja je velika i spremna sam da otvorim još vrtića ako grad bude imao sredstava za subvencionisane cene”, kaže Stanković, dodajući da u Nišu postoje još 2 verifikovane predškolske ustanove od kojih jedna ima jedan, a druga tri vrtića, te da među njima postoji saradnja i da su uvek na usluzi jedni drugima.

Velika je potreba i za rehabilitacijom dece, tako da će Centar Artemida pokušati da uđe u sistem zdravstvenih usluga koje fond plaća, da se, kako kaže Marina, ne bi dešavalo da kao sada, deca počnu sa rehabilitacijom pa roditelji odustanu zbog nedostatka sredstava.

“U planu nam je otvaranje vrtića na još tri lokacije, kao i prve privatne osnovne škole u Nišu. Takođe, planiramo da otvorimo i dom stara lica sa celodnevnim boravkom, kao i da izgradimo kuhinje za proizvodnju obroka za decu u našim vrtićima, a u postupku je i verifikacija nove predškolske ustanove Meda i drugari za teritoriju Beograda. Možda vam se čini da imam prevelike i preambiciozne planove, ali ništa nije neostvarivo”, ističe Marina Stanković koja je po profesiji diplomirani defektolog-surdoaudiolog.

U sebe je jednako verovala i kada je nakon mesta direktora Ustanove za decu ometenu u razvoju “Mara” i direktora Predškolske ustanove “Pčelica” u Nišu, obavljala funkciju potpresednika gradske vlade četiri godine, a onda nakon gubitka izbora političke opcije kojoj je pripadala dobila otkaz i "ostala prepuštena sama sebi".

Evocirajući uspomene na svoje preduzetničke početke Stanković je dodala da su je potreba za poslom i ljubav prema deci sa posebnim potrebama naveli da se u ovoj delatnosti oproba kao privatnik.

izvor: eKapija
pregledano: 2284 puta


Preporučite prijateljima
Najnovije vesti:

PRAZNIČNO KIĆENjE JELKE U CENTRU GRADA

Grad Niš, u nedelju 17.decembra, započinje relizaciju novogodišnjeg programa koji će se dešavati na Trgu Kralja Milana i koji nosi naziv „Dečji novogodišnji grad“. Na prostoru od platoa ispred pekare Branković do tvrđavskog mosta, od 17.00 časova, naši najmlađi sugrađani iz predškolske ustanove „Pčelica“ započeće ritualno kićenje…
Detaljnije

Repertoar pozorišta lutaka - 17 - 24. decembar

NEDELJA, 17. DECEMBAR  
11.30    BILA JEDNOM JEDNA ZIMA , slobodna predstava 
17.00   NOVOGODIŠNJI PERFORMANS, Trg kralja Milana
            Učešće u novogodšnjem programu koji organizuje Grad Niš
 
PONEDELJAK, 18. DECEMBAR…
Detaljnije

Dvojica huligana usred časa granama prebili dvoje đaka III/3 niške gimnazije

Nečuveno divljaštvo se juče dogodilo u Gmnaziji “9. Maj” u Nišu kada su dvojica momaka oko 18 sati ušla na peti čas hemije, a onda naočigled profesora počeli granama da udaraju jednog dečaka III/3 odeljenja. Profesor je pokušao da smiri ovu dvojicu, ali se to desilo tek kada su se sjatili ostali profesori iz zbornice i jedinice policije.
Detaljnije

Vilin grad - Bioskopski program od 14. do 20. decembra

Radni dani
Star Wars: Poslednji Džedaji
Star Wars: Poslednji Džedaji 4K
Star Wars: Poslednji Džedaji 3D                           
Ferdinand
Ferdinand 3D               


19:00 Detaljnije

Elektronska faktura validna bez pečata i potpisa

Računovodstvene isprave, uključujući i fakture, ubuduće više neće morati da se štampaju, niti da sadrže pečat i potpis, odlučila je danas Vlada Srbije.
Kako se navodi u saopštenju, ministar finansija Dušan Vujović i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić potpisali su Objašnjenje u vezi sa izdavanjem i knjiženjem računa (faktura) u…
Detaljnije