Pretražite poslovni adresar

12. 10. 2017.

Niš dobija još tri vrtića Meda i prvu privatnu osnovnu školu

Niš dobija još tri vrtića Meda i prvu privatnu osnovnu školu

Preporučite prijateljima

Gotovo 200 mališana pohađa vrtiće Meda u Nišu, predškolske ustanove iza koje stoji Marina Stanković energična žena koja veruje da ništa nije neostvarivo.

Tako je bilo pre 15 godina kada je odlučila da postane preduzetnica, i danas, kada nakon otvaranja centra za rehabilitaciju dece poteškoćama u razvoju Artemida 2002. godine i sedam vrtića u gradu na Nišavi, tek ima velike planove.

“Tako to rade žene zmajice” rekli bi u Udruženju poslovnih žena Srbije, budući da se Marina našla među 23 kandidatkinje za prestižno priznanje Cvet uspeha za ženu zmaja, koje će ova organizacija dodeliti 26. oktobra.

“Artemida i Meda su međusobno povezane ustanove iste vlasničke strukture i moja želja je da za uslugama u Artemidi ima što manje potrebe, mada nažalost nije tako. Sa druge strane, izazov nam je da vrtićima Meda pokrijemo sve teritorije u Nišu”, izjavila je Marina Stanković za eKapiju.

Centar Artemida od 2002. godine pomaže deci sa poteškoćama u razvoju, posvećujući posebnu pažnju autističnim mališanima.

Trenutno, na rehabilitaciji u centru je 70- oro dece sa različitim potrebama, kao i 15 starih dementnih osoba kojima pružaju usluge u kućnim uslovima.

U vrtićima Meda na sedam lokacija u gradu svakodnevno boravi 190 dece uzrasta od 6 meseci do 7 godina, te 20 stalno zaposlenih vaspitača, medicinskih sestara, pedagoga i psihologa koji obrazovni program sprovode po programu Ministarstva prosvete.

Od marta 2016. godine imaju i ugovor o subvencionisanju cena sa Gradom.

“U Nišu ima oko 2.000 dece na listi čekanja. Potražnja je velika i spremna sam da otvorim još vrtića ako grad bude imao sredstava za subvencionisane cene”, kaže Stanković, dodajući da u Nišu postoje još 2 verifikovane predškolske ustanove od kojih jedna ima jedan, a druga tri vrtića, te da među njima postoji saradnja i da su uvek na usluzi jedni drugima.

Velika je potreba i za rehabilitacijom dece, tako da će Centar Artemida pokušati da uđe u sistem zdravstvenih usluga koje fond plaća, da se, kako kaže Marina, ne bi dešavalo da kao sada, deca počnu sa rehabilitacijom pa roditelji odustanu zbog nedostatka sredstava.

“U planu nam je otvaranje vrtića na još tri lokacije, kao i prve privatne osnovne škole u Nišu. Takođe, planiramo da otvorimo i dom stara lica sa celodnevnim boravkom, kao i da izgradimo kuhinje za proizvodnju obroka za decu u našim vrtićima, a u postupku je i verifikacija nove predškolske ustanove Meda i drugari za teritoriju Beograda. Možda vam se čini da imam prevelike i preambiciozne planove, ali ništa nije neostvarivo”, ističe Marina Stanković koja je po profesiji diplomirani defektolog-surdoaudiolog.

U sebe je jednako verovala i kada je nakon mesta direktora Ustanove za decu ometenu u razvoju “Mara” i direktora Predškolske ustanove “Pčelica” u Nišu, obavljala funkciju potpresednika gradske vlade četiri godine, a onda nakon gubitka izbora političke opcije kojoj je pripadala dobila otkaz i "ostala prepuštena sama sebi".

Evocirajući uspomene na svoje preduzetničke početke Stanković je dodala da su je potreba za poslom i ljubav prema deci sa posebnim potrebama naveli da se u ovoj delatnosti oproba kao privatnik.

izvor: eKapija
pregledano: 2209 puta


Preporučite prijateljima
Najnovije vesti:

Ovo je idealno mesto za ljudske kolonije na Mesecu (Video)

Naučnici se već godinama pitaju da li bi tamna udubljenja na Mesecu zapravo mogla biti ulazi u ogromne pećine koje je davno napravila lava koja se odlivala.
Naučnici iz Japana i SAD došli su do novog dokaza koji potvrđuje ove pretpostavke, što je dobra vest za one koji traže pogodno i sigurno mesto za život na Mesecu.
Novo istraživanje objavljeno u časopisu…
Detaljnije

Repertoar pozorišta lutaka 22 - 29. oktobar

NEDELJA, 22. OKTOBAR
11.30    PRIČA O VODI , slobodna predstava
  PONEDELJAK, 23. OKTOBAR
17.00 MORE MAŠTE, Mađarski državni teatar u Temišvaru
          Učešće na Međunarodnom festivalu animacije “Pod Merlinovim štapićem” u…
Detaljnije

Novo veštačenje ubice supruge - zbog nejasnoća

ZBOG toga što je psihijatrijski nalaz bio pun kontradiktornosti i nejasnoća koje ni usmenim izjašnjenjem veštaka nisu otklonjene, tužilac u slučaju Gorana Živkovića (53), iz Medoševca u Nišu, koji je optužen da je prošle godine brutalno ubio svoju suprugu Jasminu (48), zatražio je novo veštačenje, koje će obaviti komisija neke referentne…
Detaljnije

Urnebesna komedija POŠTEN PROVALNIK u Domu Vojske

Predstava Pošteni provalinik, pozorišta Boško Buha, biće odigrana 4. novembra u Nišu, u sali Doma Vojske, sa početkom od 20 časova. Predstavu je režirao Milan Karađić. 
Urnebesnu komediju Pošteni provalnik napisao je nobelovac Dario Fo 1958. godine.
"Predstava Pošteni provalnik govori o…
Detaljnije

Za putovanje u EU građani Srbije moraće da traže odobrenje

Državljani zemalja Zapadnog Balkana ubuduće će za putovanje u šengenski prostor morati prethodno da traže odobrenje od nadležnih službi EU.
To će morati da čine iako će i dalje biti oslobođeni vađenja viza. Iz Odbora za građanske slobode Evropskog parlamenta je rečeno da je ceo postupak "složen" i da bi "sistem, ukoliko bude usvojen, mogao da stupi na snagu tek početkom 2020.…
Detaljnije