Pretražite poslovni adresar

05. 12. 2017.

Niš očekuje za doček Nove godinu više od 3.000 turista

Niš očekuje za doček Nove godinu više od 3.000 turista

Preporučite prijateljima

Tokom novogodišnjih praznika u Nišu se očekuje više od 3.000 turista, a najveći broj njih - verovatno oko 70 odsto biće iz inostranstva, pre svega iz Bugarske, izjavio je za agenciju Beta direktor Turističke organizacije Niš Uroš Parlić.

Prema Parlićevim rečima svi niški hoteli su rasprodati, a još po koje mesto može da se pronađe u nekom od manjih hostela i prenoćišta. Rasprodata su, dodao je Parlić, i skoro sva mesta za doček Nove godine u kafanama.

"Pored gostiju iz Bugarske koji tradicionalno u velikom broju dolaze u Niš, imaćemo za doček Nove godine i dosta gostiju iz Grčke", rekao je Parlić.

Ugostitelj Zorislav Stanković rekao je za agenciju Beta da strani turisti dolaze u Niš prvenstveno zbog odlične hrane i muzike, a potom i zbog toga što je u našim kafanama dozvoljeno pušenje.

"Bugari su prvenstveno oduševljeni našom kuhinjom. Kažu da je hrana veoma ukusna a jeftinija nego kod njih", kazao je Stanković.

On je rekao da se cena dočeka Nove godine u kafanama u Nišu nije menjala poslednje tri, četiri godine i iznosi između 40 i 60 evra po osobi.

Prema rečima vlasnika jednog od najvećih niških hotela Ivana Spasića interesovanje gostiju iz inostranstva za doček Nove godine u Nišu ove godine značajno je veće nego prošle.

"Kompletne smeštajne kapacitete za doček Nove godine prodali smo još maja meseca, a već sada imamo zahteve klijenata iz Bugarske za prodaju smeštaja za doček 2019. godine", rekao je Spasić za agenciju Beta.

On je kazao da su i vlasnici manjih hotela i apartmana u Nišu uspeli da prodaju sve smeštajne kapacitete, i to još brže nego prethodnih godina.

"Cena smeštaja u Nišu nije se menjala poslednjih par godina i jeftinija je u odnosu na Beograd za oko 40 odsto. Smeštaj koji u Beogradu košta 70 evra, u Nišu košta 50 evra", izjavio je Spasić.

Prema njegovim rečima, dobar rad niškog aerodroma i uspostavljanje međunarodnih linija doprineli su boljoj popunjenosti niških hotela i hostela, ali su gradu potrebne i dodatne manifestacije da bi smeštajni kapaciteti bili popunjeni tokom čitave godine a ne samo za doček Nove godine.

 

autor: SAizvor: Beta

pregledano: 295 puta


Preporučite prijateljima
Najnovije vesti:

Dvojica huligana usred časa granama prebili dvoje đaka III/3 niške gimnazije

Nečuveno divljaštvo se juče dogodilo u Gmnaziji “9. Maj” u Nišu kada su dvojica momaka oko 18 sati ušla na peti čas hemije, a onda naočigled profesora počeli granama da udaraju jednog dečaka III/3 odeljenja. Profesor je pokušao da smiri ovu dvojicu, ali se to desilo tek kada su se sjatili ostali profesori iz zbornice i jedinice policije.
Detaljnije

Vilin grad - Bioskopski program od 14. do 20. decembra

Radni dani
Star Wars: Poslednji Džedaji
Star Wars: Poslednji Džedaji 4K
Star Wars: Poslednji Džedaji 3D                           
Ferdinand
Ferdinand 3D               


19:00 Detaljnije

Elektronska faktura validna bez pečata i potpisa

Računovodstvene isprave, uključujući i fakture, ubuduće više neće morati da se štampaju, niti da sadrže pečat i potpis, odlučila je danas Vlada Srbije.
Kako se navodi u saopštenju, ministar finansija Dušan Vujović i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić potpisali su Objašnjenje u vezi sa izdavanjem i knjiženjem računa (faktura) u…
Detaljnije

Nova bankarska garancija za naselje Novi Niš - Prvi stanovi do kraja 2018?

Kako bi se osigurali da će američka kompanija Clean Earth Capital do 2021. godine završiti projekat Novi Niš, Grad treba da potpiše sa investitorom novu bankarsku garanciju, na osnovu aneksa ugovora kojim je predviđeno da prvi stanovi na prostoru bivše kasarne Bubanjski heroji treba da budu gotovi do kraja 2018, kaže Milan Ranđelović iz Kancelarije za lokalni…
Detaljnije

Repertoar bioskopa Cineplexx Niš za period od 14. do 20. decembra

Na repertoaru se ove nedelje nalaze dva  nova naslova i jedna pretpremijera:

Star Wars: Poslednji Džedaji  2D i 3D - U osmoj epizodi Star Warsa, koju je napisao i režirao Rajan Džonson i koja nastavlja priču započetu u filmu „Star Wars – Buđenje Sile“, ponovo ćemo videti  Marka Hamila ,  Keri Fišer ,  Adama Drajvera , …
Detaljnije