Pretražite poslovni adresar

12. 09. 2017.

Niški aerodrom: Samo u avgustu više od 30.700 putnika

Niški aerodrom: Samo u avgustu više od 30.700 putnika

Preporučite prijateljima

Sa četiri avio-prevoznika i trenutno 10 destinacija u ponudi sa Aerodroma Konstantin Veliki u Nišu, samo tokom avgusta letelo je 30.755 putnika, objavljneo je na njihovom zvaničnom sajtu.

“Podsećamo na podatak da smo prema izveštaju ”ACI Europe” imali ubedljivo najveći rast broja putnika u Evropi, te da je jul mesec na našem aerodromu bio rekordan po broju putnika koji su leteli 32.865”, navode sa niškog aerodroma.

Za prvih osam meseci poslovanja zabeležen je i istorijski rezultat po broju putnika koji je leteo sa aerodroma Konstantin Veliki od 213.215.

“Na kraju godine, uz povećanje broja linija, nova linija Ryanair-a do Stokholma od 31. oktobra, očekujemo da sa našeg aerodroma leti oko 330.000 putnika”, procenjuju nadležni iz vazdušne luke u Nišu.

Rekord i u transportu robe

Aerodrom Konstantin Veliki je oborio još jedan rekord tokom ove sezone, u količini transportovane robe.

“Za prvih osam meseci svog poslovanja ostvario je rekordne rezultate u kargo saobraćaju. Tokom ovog perioda transportovana je roba u količini od 1.982.305 tona, što predstavlja novi rekord kada je reč o ovoj delatnosti imajući u vidu da je na kraju 2016.godine transportovana roba u iznosu od 1.967.808 tona”, objavlejno je na sajtu niškog avio prevoznika.

pregledano: 168 puta


Preporučite prijateljima
Najnovije vesti:

Bez vinjeta u Srbiji

Mnogi vozači priželjkuju vinjete i na srpskim drumovima, ali ovaj vid plaćanja putarine neće zaživeti u bliskoj budućnosti.
U Nacrtu zakona o putevima, čija je javna rasprava počela pre nekoliko dana, predloženo je da se putarina plaća u iznosu koji se utvrđuje u zavisnosti od kategorije vozila i dužine pređene deonice javnog puta, što znači po pređenom kilometru .
U…
Detaljnije

Uhapšena bivša direktorka niškog Doma učenika srednjih škola

Zbog sumnje da je izvršila krivično delo produženo primanje mita niška policija privela je poresku inspektorku S. P. iz Niša.
Kako „Novosti“ saznaju reč je o Sandri Popović, bivšoj direktorki Doma učenika srednjih škola. 
Ona je navodno kao poreski inspektor tražila poklone da ne bi kontrolisala pojedine niške…
Detaljnije

Povoljni zajmovi za privrednike u Nišu

U okviru Programa lokalnog ekonomskog razvoja Grada Niša za 2017. godinu, koji realizuje Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj i projekte Grada Niša, upućen je javni poziv bankama zainteresovanim za kratkoročno kreditiranje privrednih subjekata sa teritorije Grada Niša, uz učešće Grada kroz subvencionisanje kamate na kredite za nabavku obrtnih sredstava,…
Detaljnije

Pljačka u centru Niša

Preteći prodavcu nožem, nepoznato lice opljačkalo je market „Ideu“ u Nišu, odnevši pazar od 300.000 dinara.
Pljačka se desila 17. septembra rano ujutru u Ulici kralja Stefana Prvovenčanog u centru Niša, kažu u Osnovnom javnom tužilaštvu.
I dalje se radi na otkrivanju pljačkaša, protiv koga je podneta krivična prijava.…
Detaljnije

Niš dobija koncertnu dvoranu

U Nišu bi u narednih pet godina trebalo da bude izgrađena koncertna dvorana sa 1.000 do 1.200 mesta i površine nekoliko hiljada kvadrata, najavio je danas u našem gradu ministar kulture i informisanja, Vladan Vukosavljević.
"Pored koncertne dvorane u tom objektu bi se nalazila i pozorišna scena i galerija u prizemlju" , rekao je Vukosavljević na skupu…
Detaljnije