Pretražite poslovni adresar

09. 11. 2017.

Nova železnička stanica kod aerodroma?!

Nova železnička stanica kod aerodroma?!

Preporučite prijateljima

Prema najavama gradskih čelnika, Niš bi u dogledno vreme trebao da dobije novu železničku stanicu u blizini aerodroma. Nova stanica omogućila bi još bolji razvoj kako putničkog tako i kargo saobraćaja.

Izgradnjom obilaznice oko Niša i izmeštanjem pruge stvoriće se mogućnost izgradnje železničke stanice u blizini aerodroma. Koordinator ,u ime Niša, radne grupe Ministarstva građevine i infrastrukture Ljubivoje Slavković najavio je izradu ovog projekta u skopu izmeštanja pruge i izgradnje obilaznice, odnosno rekonstrukcije pruge Niš-Dimitrovgrad.

Obilaznica oko Niša prolazi od Popovca pored aerodroma, imaćemo na aerodromu novu železničku stanicu. Tako će Niš biti jedini grad u Evropi koji na 200 metara ima aerodrom, auto-put i železničku stanicu. Moja preporuka hotelijerima i onima koji su spremni da investiraju u hotelijerstvo da razmišljaju o lokaciji za izgradnju jednog ozbiljnog hotela u blizini aerodroma„ - izjavio je Slavković.

Aerodrom se po njegovim rečima, poslednjih godina odlično razvija. U njegovoj neposrednoj blizini je i auto-put, što bi uz železničku stanicu predstavljalo odličan preduslov da Niš postane jedan ozbiljan centar razvoja kargo saobraćaja, kako vazdušnog tako i železničkog. Takođe je sa aerodroma najavljen produžetak piste kako bi na njoj mogli da sleću i veći tipovi aviona.

Slavković ističe da o datumu izgradnje nove železničke stanice nije bilo reči, ali da on očekuje da bi kompletna železnička obilaznica oko Niša trebala da bude završena do kraja 2022. godine. Eksproprijacija odnosno otkup zemljišta za izmeštanje pruge očekuje se da bude završen do 2019. godine.

pregledano: 283 puta


Preporučite prijateljima
Najnovije vesti:

Dan socijalne pravde: Stopa siromaštva u Srbiji 25,5 odsto

U svetu se danas obeležava Dan socijalne pravde, posvećen borbi protiv siromaštva, nezaposlenosti i pružanju jednakih šansi za sve.
Zasnovana na principima jednakosti, uvažavanja različitosti i zaštite ljudskih prava u svim područjima života, socijalna pravda predstavlja osnovni preduslov za ostvarivanje mirnog i prosperitetnog života svih građana u drštvu,…
Detaljnije

Bez vode više ulica u centru Niša

Usled kompleksnog kvara na vodovodnoj mreži na uglu ulica Lole Ribara i 7. jula predviđeni su radovi terenskih ekipa vodovodnog preduzeća "Naissus" u utorak 20.02.2018. god.
U vremenu od 8 do 15 sati biće obustavljeno vodosnabdevanje u više ulica: Orlovića Pavla, Mačvanskoj, delu ulice Lole Ribara, delu Sedmog jula, bez vode biće i deo Milentijeve i deo Jeronimove ulice prema…
Detaljnije

Počeo Veliki post

Veliki post, ili Vaskršnji počeo je ponedeljak 19. februara i završava se u nedelju 8.aprila na dan Vaskrsa .
Najvažniji je posni period u toku godine i njegov osnovni zadatak jeste da vernike telesno i duševno pripremi za praznik Vaskrsenja Hristovog. To je ujedno i najstrožiji post Crkve i obavezan je za sve hrišćane.
Vreme kada treba…
Detaljnije

Posao za mlade: Kako do posla bez bogatog radnog iskustva?

Zapošljavanje ne počinje tek nakon završetka školovanja, mladi moraju da budu informisaniji i aktivniji kada je reč o zapošljavanju, nemaju podršku okoline, te se retko odlučuju za pokretanje sopstvenog biznisa  – neki su od zaključaka tribine  Kapital magazina o zapošljavanju mladih.
Ovom tribinom završen je…
Detaljnije

RHMZ upozorava: Snežni nanosi i mraz širom Srbije

Republički hidrometeorološki zavod izdao je danas upozorenje da se u toku noći, kao i u utorak i sredu u istočnim krajevima Srbije, očekuje formiranje snežnog pokrivača visine od 10 do 20 centimetara, lokalno i više.
Snežni talas stiže iz Sibira
U planinskim predelima dalje povećanje visine snežnog pokrivača i uz jak vetar stvaranje snežnih…
Detaljnije