Pretražite poslovni adresar

09. 11. 2017.

Nova železnička stanica kod aerodroma?!

Nova železnička stanica kod aerodroma?!

Preporučite prijateljima

Prema najavama gradskih čelnika, Niš bi u dogledno vreme trebao da dobije novu železničku stanicu u blizini aerodroma. Nova stanica omogućila bi još bolji razvoj kako putničkog tako i kargo saobraćaja.

Izgradnjom obilaznice oko Niša i izmeštanjem pruge stvoriće se mogućnost izgradnje železničke stanice u blizini aerodroma. Koordinator ,u ime Niša, radne grupe Ministarstva građevine i infrastrukture Ljubivoje Slavković najavio je izradu ovog projekta u skopu izmeštanja pruge i izgradnje obilaznice, odnosno rekonstrukcije pruge Niš-Dimitrovgrad.

Obilaznica oko Niša prolazi od Popovca pored aerodroma, imaćemo na aerodromu novu železničku stanicu. Tako će Niš biti jedini grad u Evropi koji na 200 metara ima aerodrom, auto-put i železničku stanicu. Moja preporuka hotelijerima i onima koji su spremni da investiraju u hotelijerstvo da razmišljaju o lokaciji za izgradnju jednog ozbiljnog hotela u blizini aerodroma„ - izjavio je Slavković.

Aerodrom se po njegovim rečima, poslednjih godina odlično razvija. U njegovoj neposrednoj blizini je i auto-put, što bi uz železničku stanicu predstavljalo odličan preduslov da Niš postane jedan ozbiljan centar razvoja kargo saobraćaja, kako vazdušnog tako i železničkog. Takođe je sa aerodroma najavljen produžetak piste kako bi na njoj mogli da sleću i veći tipovi aviona.

Slavković ističe da o datumu izgradnje nove železničke stanice nije bilo reči, ali da on očekuje da bi kompletna železnička obilaznica oko Niša trebala da bude završena do kraja 2022. godine. Eksproprijacija odnosno otkup zemljišta za izmeštanje pruge očekuje se da bude završen do 2019. godine.

pregledano: 206 puta


Preporučite prijateljima
Najnovije vesti:

ŠOK u Nišu: Otišla na groblje, umalo se nije onesvestila kada je ugledala ovo!

Lopovi su ukrali nadgrobnu ploču s grobnog mesta koje je za života za sebe i suprugu kupio Nišlija Velimir Veličković.

Na Novom groblju u Nišu sa grobnog mesta koje je za života za sebe i suprugu kupio Nišlija , lopovi su ukrali nadgrobnu ploču.
Krađu je prva na Novom groblju u Nišu otkrila njegova ćerka Jasmina Ilić, koja je slučaj…
Detaljnije

Otvoren 54. Sajаm knjiga u Nišu

U hali Čair u Nišu počeo je 54. Sajam knjiga i grafika pod sloganom „Pohvala knjizi“. Izlagačima i posetiocima prvog dana sajma, na otvaranju, obratio se akademik Milosav Tešić.
Niški sajam knjiga, 54. po redu, svečano je otvorio akademik Milosav Tešić koji je ovom prilikom rekao da je knjiga najplemenitije i najdugovečnije delo čovečanstva i da…
Detaljnije

PRIJAVLJENA EPIDEMIJA Male boginje i u Nišu

Institut za javno zdravlje u Nišu prijavio je danas epidemiju malih boginja na Klinici za dečije interne bolesti Kliničkog centra u tom gradu.
Kako je iz KC Niš saopšteno, kod tri pacijenta koji su tamo hospitalizovani, dokazana je uzročnik bolesti na osnovu laboratorijskih rezultata Instituta za virusologiju "Torlak".
"Preduzete su sve mere za suzbijanje…
Detaljnije

Besplatni promo čas obuke digital marketing menadžer !!!

Novo u Nišu! Postani Digital Marketing Menadžer. Jedno od svetski najtraženijih zanimanja. Savladajte tajne reklamiranja na Fejsbuku Guglu, Instagramu. Naučite da napravite web sajt. Nije potrebno nikakvo predznanje.
Očekujemo vas, prijave za besplatni promo čas u inbox ili na telefon 065 50 100 55 .
24.11.2017 od 19.oo - 20.30h Eduka plus Obrenovićeva 2/23
Detaljnije

Bioskop Vilin Grad - program od 23. do 29. novembra

Radni daniLiga pravde                                                                Liga pravde 3D Stig’o ćale 2 Ubistvo u Orijent ekspresu Ubistvo svetog jelena Vau Vau Zvezda 3D…
Detaljnije