Pretražite poslovni adresar

03. 12. 2017.

Nove uspešne transplantacije u Nišu

Nove uspešne transplantacije u Nišu

Preporučite prijateljima

Na Klinici za Kardiohirirgiju u Nišu sinoć su uspešno urađene dve transplantacije bubrega sa pacijenta koji je doživeo moždanu smrt. To je još jedna u nizu uspešnih hirurških intervencija koje lekari te klinike u Nišu obavljaju u moderno opremljenoj klinici, na kojoj je nedavno urađena 200. operacija na otvorenom srcu.

Novica Ilić iz Svrljiga i Dragan Krstić iz Niša uspešno se oporavljaju na niškoj kardiohirirgiji posle operacije na otvorenom srcu. Nisu morali zbog intervencije u Beograd, jer niški kardiohirurzi sada sami, bez pomoći kolega iz Beograda, rade i najsloženije operacije na srcu.

"Stvarno sam bio oduševljen kada mi je konzilijum odobrio i bilo mi zakazano ovde u Nišu. Nisam mogao da verujem", kaže Dragan.

Novica kaže da mu je mnogo bolje nego da je otišao u Beograd jer svakodnevno može da viđa članove svoje porodice.

"Ovo dugujemo, pre svega, jednoj izvanrednoj ideji Ministarstva zdravlja, KC Niš i naših kolega sa Instituta za krdiovaskularne bolesti Dedinje i KC Srbije koji su na organizovan, kolegijalan i izvanredan način uspeli da svoje znanje prenesu našoj ekipi i da naša ekipa zaista potpuno samostalno radi operacije", istakao je direktor Klinike za kardiohirurgiju u Nišu doc. dr Dragan Milić.

Savremeni uslovi rada ovde su prednost za zaposlene, uglavnom mlade ljude koji, iako su medicinski kadar, nisu želeli da idu iz Srbije.

Klinika za kardiohirirugiju u Nišu otvorena je 2014. godine. Za tri godine tu je operisano oko 800 pacijenata. Ovaj objekat osim moderno opremljenih sala ima i blok za transplantirane pacijente.

Odlične uslove za oporavak imaju svi oni koji se sa juga Srbije leče ovde jer je Klinika rađena po ugledu na najpoznatije medicinske centre u Americi i Evropi

"Pokazali smo da projekti u Nišu mogu da se realizuju i to za kratko vreme. Tako ćemo i sada, posle četiri godine, vrlo brzo otvoriti novi klinički centar. Kardiohirirgija i naš prvi Urgentni centar bili su uvodna priča u realizaciju velikog projekta za ceo jug Srbije", rekao je direktor KC Niš prof. dr Zoran Radovanović.

Godišnje niškoj kardiohirurgiji operiše se oko 1.000 pacijenata sa juga Srbije, pa lista čekanja za intervencije na srcu gotovo i da ne postoji.

Foto: radiocity.rs

izvor: www.rts.rs
pregledano: 140 puta


Preporučite prijateljima
Najnovije vesti:

Dvojica huligana usred časa granama prebili dvoje đaka III/3 niške gimnazije

Nečuveno divljaštvo se juče dogodilo u Gmnaziji “9. Maj” u Nišu kada su dvojica momaka oko 18 sati ušla na peti čas hemije, a onda naočigled profesora počeli granama da udaraju jednog dečaka III/3 odeljenja. Profesor je pokušao da smiri ovu dvojicu, ali se to desilo tek kada su se sjatili ostali profesori iz zbornice i jedinice policije.
Detaljnije

Vilin grad - Bioskopski program od 14. do 20. decembra

Radni dani
Star Wars: Poslednji Džedaji
Star Wars: Poslednji Džedaji 4K
Star Wars: Poslednji Džedaji 3D                           
Ferdinand
Ferdinand 3D               


19:00 Detaljnije

Elektronska faktura validna bez pečata i potpisa

Računovodstvene isprave, uključujući i fakture, ubuduće više neće morati da se štampaju, niti da sadrže pečat i potpis, odlučila je danas Vlada Srbije.
Kako se navodi u saopštenju, ministar finansija Dušan Vujović i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić potpisali su Objašnjenje u vezi sa izdavanjem i knjiženjem računa (faktura) u…
Detaljnije

Nova bankarska garancija za naselje Novi Niš - Prvi stanovi do kraja 2018?

Kako bi se osigurali da će američka kompanija Clean Earth Capital do 2021. godine završiti projekat Novi Niš, Grad treba da potpiše sa investitorom novu bankarsku garanciju, na osnovu aneksa ugovora kojim je predviđeno da prvi stanovi na prostoru bivše kasarne Bubanjski heroji treba da budu gotovi do kraja 2018, kaže Milan Ranđelović iz Kancelarije za lokalni…
Detaljnije

Repertoar bioskopa Cineplexx Niš za period od 14. do 20. decembra

Na repertoaru se ove nedelje nalaze dva  nova naslova i jedna pretpremijera:

Star Wars: Poslednji Džedaji  2D i 3D - U osmoj epizodi Star Warsa, koju je napisao i režirao Rajan Džonson i koja nastavlja priču započetu u filmu „Star Wars – Buđenje Sile“, ponovo ćemo videti  Marka Hamila ,  Keri Fišer ,  Adama Drajvera , …
Detaljnije