Pretražite poslovni adresar

12. 10. 2017.

Ponovo besplatni preventivni pregledi: KC Niš i Dom zdravlja

Ponovo besplatni preventivni pregledi: KC Niš i  Dom zdravlja

Preporučite prijateljima

Svi građani Niša i okoline imaće priliku da u nedelju, 15. oktobra ponovo provere svoje zdravstveno stanje u okviru akcije Ministarstva zdravlja.

Ovog puta lekari KC Niš će obavljati preventivne urološke preglede, a u niškom Domu zdravlja preventivne ginekološke preglede.

Pregledi su namenjeni svim građanima, kako osiguranicima RFZO-a, tako i onima koji nemaju zdravstveno osiguranje.

U okviru ove akcije lekari Kliničkog centra Niš i niškog Doma zdravlja dežuraće u periodu od 8h do 16h.

Podsetimo, prvi besplatni preventivni pregledi u zdravstvenim ustanovama širom Srbije bili su organizovani 17. septembra, kada je najavljeno da će se, preko projekta Ministarstva zdravlja, svake treće nedelje u mesecu organizovati besplatni zdravstveni pregledi. Svakog meseca moći će da se urade druge dijagnostičke procedure.

Tokom prošle akcije na osam punktova u niškom Kliničkom centru građani su mogli da urade EKG, izmere pritisak i nivo šećera u krvi.

pregledano: 347 puta


Preporučite prijateljima
Najnovije vesti:

Ovo je idealno mesto za ljudske kolonije na Mesecu (Video)

Naučnici se već godinama pitaju da li bi tamna udubljenja na Mesecu zapravo mogla biti ulazi u ogromne pećine koje je davno napravila lava koja se odlivala.
Naučnici iz Japana i SAD došli su do novog dokaza koji potvrđuje ove pretpostavke, što je dobra vest za one koji traže pogodno i sigurno mesto za život na Mesecu.
Novo istraživanje objavljeno u časopisu…
Detaljnije

Repertoar pozorišta lutaka 22 - 29. oktobar

NEDELJA, 22. OKTOBAR
11.30    PRIČA O VODI , slobodna predstava
  PONEDELJAK, 23. OKTOBAR
17.00 MORE MAŠTE, Mađarski državni teatar u Temišvaru
          Učešće na Međunarodnom festivalu animacije “Pod Merlinovim štapićem” u…
Detaljnije

Novo veštačenje ubice supruge - zbog nejasnoća

ZBOG toga što je psihijatrijski nalaz bio pun kontradiktornosti i nejasnoća koje ni usmenim izjašnjenjem veštaka nisu otklonjene, tužilac u slučaju Gorana Živkovića (53), iz Medoševca u Nišu, koji je optužen da je prošle godine brutalno ubio svoju suprugu Jasminu (48), zatražio je novo veštačenje, koje će obaviti komisija neke referentne…
Detaljnije

Urnebesna komedija POŠTEN PROVALNIK u Domu Vojske

Predstava Pošteni provalinik, pozorišta Boško Buha, biće odigrana 4. novembra u Nišu, u sali Doma Vojske, sa početkom od 20 časova. Predstavu je režirao Milan Karađić. 
Urnebesnu komediju Pošteni provalnik napisao je nobelovac Dario Fo 1958. godine.
"Predstava Pošteni provalnik govori o…
Detaljnije

Za putovanje u EU građani Srbije moraće da traže odobrenje

Državljani zemalja Zapadnog Balkana ubuduće će za putovanje u šengenski prostor morati prethodno da traže odobrenje od nadležnih službi EU.
To će morati da čine iako će i dalje biti oslobođeni vađenja viza. Iz Odbora za građanske slobode Evropskog parlamenta je rečeno da je ceo postupak "složen" i da bi "sistem, ukoliko bude usvojen, mogao da stupi na snagu tek početkom 2020.…
Detaljnije