Pretražite poslovni adresar

10. 10. 2017.

Razbijte maler petka 13. romanom Veštica iz Strašilova – Memento mori

Razbijte maler petka 13. romanom Veštica iz Strašilova – Memento mori

Preporučite prijateljima

U Narodnoj biblioteci „Stevan Sremac” u Nišu, u petak 13. oktobra biće premijerno predstavljen roman „Veštica iz Strašilova – Memento mori”, koautorskog dela pisca Miloša Petkovića i ruskog autora Antona Ivanoviča Leskova.

Javno čitanje odlomaka iz ovog romana počinje u 18 časova.

“Veštica iz Strašilova – Memento mori” je forenzički triler smešten u osamdesete godine prošlog veka, u župskom vinogorju podno Kopaonika. U napetoj, dinamičnoj priči prepliću se ukusi trilera, krimi-romana i horora sa elementima vezanim za slovensku mitologiju i onostrano“, izjavio je ranije Miloš Petković.

Autor naslovnice Igor Krstić

„Ovo je jubilarni, deseti roman niškog pisca Miloša Petkovića, ujedno i prvi koji koautorski potpisuje sa ruskim kolegom Antonom Ivanovičem Leskovom. Posetioci će imati priliku da po promotivnoj ceni sebi nabave primerak romana sa potpisom autora. Odlomke će čitati Jelena Đorđević uz prigodnu muzičku pratnju“, najavljuju iz Narodne biblioteke.

Predložak teksta za zadnju koricu:

"Osamdesete. Godine restrikcija. Župsko vinogorje i napuštena sela u poljanama. Sjaj grimiznog oka zveri što vreba i strašila među čokotima. Serija ritualnih ubistava. Ko je vinar čija ćerka, obolela od porfirije, nikada nije videla svetlost dana te joj jedini prozor u svet predstavljaju samo knjige. Šta tu traži sokolar Stribor, a šta mistični inspektor kojeg slike stalno vraćaju u prošlost, u vreme kefalija, mačeva i napetih lukova? U vilajetu, koven. Kakva se to tajna krije pod drevnom tvrđavom Koznik? I zašto svi izlokani drumovi vode do kuće veštice Dijane? I sveštenik i šumar kraj kojeg hodi golemi pas, i oni su čuli samo dve reči. Do ušiju im ih je doneo lahor. Memento mori…"

pregledano: 207 puta


Preporučite prijateljima
Najnovije vesti:

Ovo je idealno mesto za ljudske kolonije na Mesecu (Video)

Naučnici se već godinama pitaju da li bi tamna udubljenja na Mesecu zapravo mogla biti ulazi u ogromne pećine koje je davno napravila lava koja se odlivala.
Naučnici iz Japana i SAD došli su do novog dokaza koji potvrđuje ove pretpostavke, što je dobra vest za one koji traže pogodno i sigurno mesto za život na Mesecu.
Novo istraživanje objavljeno u časopisu…
Detaljnije

Repertoar pozorišta lutaka 22 - 29. oktobar

NEDELJA, 22. OKTOBAR
11.30    PRIČA O VODI , slobodna predstava
  PONEDELJAK, 23. OKTOBAR
17.00 MORE MAŠTE, Mađarski državni teatar u Temišvaru
          Učešće na Međunarodnom festivalu animacije “Pod Merlinovim štapićem” u…
Detaljnije

Novo veštačenje ubice supruge - zbog nejasnoća

ZBOG toga što je psihijatrijski nalaz bio pun kontradiktornosti i nejasnoća koje ni usmenim izjašnjenjem veštaka nisu otklonjene, tužilac u slučaju Gorana Živkovića (53), iz Medoševca u Nišu, koji je optužen da je prošle godine brutalno ubio svoju suprugu Jasminu (48), zatražio je novo veštačenje, koje će obaviti komisija neke referentne…
Detaljnije

Urnebesna komedija POŠTEN PROVALNIK u Domu Vojske

Predstava Pošteni provalinik, pozorišta Boško Buha, biće odigrana 4. novembra u Nišu, u sali Doma Vojske, sa početkom od 20 časova. Predstavu je režirao Milan Karađić. 
Urnebesnu komediju Pošteni provalnik napisao je nobelovac Dario Fo 1958. godine.
"Predstava Pošteni provalnik govori o…
Detaljnije

Za putovanje u EU građani Srbije moraće da traže odobrenje

Državljani zemalja Zapadnog Balkana ubuduće će za putovanje u šengenski prostor morati prethodno da traže odobrenje od nadležnih službi EU.
To će morati da čine iako će i dalje biti oslobođeni vađenja viza. Iz Odbora za građanske slobode Evropskog parlamenta je rečeno da je ceo postupak "složen" i da bi "sistem, ukoliko bude usvojen, mogao da stupi na snagu tek početkom 2020.…
Detaljnije