Pretražite poslovni adresar

10. 10. 2017.

Razbijte maler petka 13. romanom Veštica iz Strašilova – Memento mori

Razbijte maler petka 13. romanom Veštica iz Strašilova – Memento mori

Preporučite prijateljima

U Narodnoj biblioteci „Stevan Sremac” u Nišu, u petak 13. oktobra biće premijerno predstavljen roman „Veštica iz Strašilova – Memento mori”, koautorskog dela pisca Miloša Petkovića i ruskog autora Antona Ivanoviča Leskova.

Javno čitanje odlomaka iz ovog romana počinje u 18 časova.

“Veštica iz Strašilova – Memento mori” je forenzički triler smešten u osamdesete godine prošlog veka, u župskom vinogorju podno Kopaonika. U napetoj, dinamičnoj priči prepliću se ukusi trilera, krimi-romana i horora sa elementima vezanim za slovensku mitologiju i onostrano“, izjavio je ranije Miloš Petković.

Autor naslovnice Igor Krstić

„Ovo je jubilarni, deseti roman niškog pisca Miloša Petkovića, ujedno i prvi koji koautorski potpisuje sa ruskim kolegom Antonom Ivanovičem Leskovom. Posetioci će imati priliku da po promotivnoj ceni sebi nabave primerak romana sa potpisom autora. Odlomke će čitati Jelena Đorđević uz prigodnu muzičku pratnju“, najavljuju iz Narodne biblioteke.

Predložak teksta za zadnju koricu:

"Osamdesete. Godine restrikcija. Župsko vinogorje i napuštena sela u poljanama. Sjaj grimiznog oka zveri što vreba i strašila među čokotima. Serija ritualnih ubistava. Ko je vinar čija ćerka, obolela od porfirije, nikada nije videla svetlost dana te joj jedini prozor u svet predstavljaju samo knjige. Šta tu traži sokolar Stribor, a šta mistični inspektor kojeg slike stalno vraćaju u prošlost, u vreme kefalija, mačeva i napetih lukova? U vilajetu, koven. Kakva se to tajna krije pod drevnom tvrđavom Koznik? I zašto svi izlokani drumovi vode do kuće veštice Dijane? I sveštenik i šumar kraj kojeg hodi golemi pas, i oni su čuli samo dve reči. Do ušiju im ih je doneo lahor. Memento mori…"

pregledano: 312 puta


Preporučite prijateljima
Najnovije vesti:

PRAZNIČNO KIĆENjE JELKE U CENTRU GRADA

Grad Niš, u nedelju 17.decembra, započinje relizaciju novogodišnjeg programa koji će se dešavati na Trgu Kralja Milana i koji nosi naziv „Dečji novogodišnji grad“. Na prostoru od platoa ispred pekare Branković do tvrđavskog mosta, od 17.00 časova, naši najmlađi sugrađani iz predškolske ustanove „Pčelica“ započeće ritualno kićenje…
Detaljnije

Repertoar pozorišta lutaka - 17 - 24. decembar

NEDELJA, 17. DECEMBAR  
11.30    BILA JEDNOM JEDNA ZIMA , slobodna predstava 
17.00   NOVOGODIŠNJI PERFORMANS, Trg kralja Milana
            Učešće u novogodšnjem programu koji organizuje Grad Niš
 
PONEDELJAK, 18. DECEMBAR…
Detaljnije

Dvojica huligana usred časa granama prebili dvoje đaka III/3 niške gimnazije

Nečuveno divljaštvo se juče dogodilo u Gmnaziji “9. Maj” u Nišu kada su dvojica momaka oko 18 sati ušla na peti čas hemije, a onda naočigled profesora počeli granama da udaraju jednog dečaka III/3 odeljenja. Profesor je pokušao da smiri ovu dvojicu, ali se to desilo tek kada su se sjatili ostali profesori iz zbornice i jedinice policije.
Detaljnije

Vilin grad - Bioskopski program od 14. do 20. decembra

Radni dani
Star Wars: Poslednji Džedaji
Star Wars: Poslednji Džedaji 4K
Star Wars: Poslednji Džedaji 3D                           
Ferdinand
Ferdinand 3D               


19:00 Detaljnije

Elektronska faktura validna bez pečata i potpisa

Računovodstvene isprave, uključujući i fakture, ubuduće više neće morati da se štampaju, niti da sadrže pečat i potpis, odlučila je danas Vlada Srbije.
Kako se navodi u saopštenju, ministar finansija Dušan Vujović i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić potpisali su Objašnjenje u vezi sa izdavanjem i knjiženjem računa (faktura) u…
Detaljnije