Pretražite poslovni adresar

10. 08. 2017.

SNS kadar ostaje da radi u niškom Birou rada

SNS kadar ostaje da radi u niškom Birou rada

Preporučite prijateljima

Iako su u Nacionalnoj službi za zapošljavanje prvobitno rekli da će funkcioneri Srpske napredne stranke, koji su u poslednjih nekoliko meseci dobili poslove u niškoj filijali NSZ, raditi “dok traje povećan obim posla, a najduže 6 meseci počev od dana zasnivanja radnog odnosa”, njima su ipak produženi ugovori za još pola godine.

Dok predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kao i gradonačelnik Niša Darko Bulatović govore o smanjenju nezaposlenosti u Nišu, gde na posao traži preko 30.000 Nišlija, van spiska nezaposlenih, ali i bez konkursa poslove dobija stranački kadar.

Od 16 onih koji su krajem prošle i početkom ove dobili posao u Birou, njima devetoro je produžen ugovor, a među njima i Vanji Stojković koja je radila pri Kabinetu prethodnog gradonačelnika Niša Zorana Perišića, ali i članici internet tima SNS Mileni Bojić.


Direktor izbegava odgovore

U centrali NSZ u Beogradu kažu da su njima ugovori produženi zbog “postojanja potrebe da ostanu tu”, ali i da o tome odlučuje direktor Filijale.

Svim zaposlenima na određeno vreme, ukoliko postoji potreba, produžava se radni odnos do navršenih 24 meseca rada u Nacionalnoj službi za zapošljavanje. Postojanje potrebe za produženjem radnog angažovanja nakon navršenih 24 meseca procenjuje direktor svake od filijala Nacionalne službe za zapošljavanje - kazali su u NSZ.

Međutim, novinari Južnih vesti još nisu dobili komentar od direktora niške Filijale Bobana Matića, čija sekretarica stalno tvrdi ili da je na sastanku ili da je van kancelarije.

Podsetimo, pre nekoliko meseci, kada je novinar zatražio od Matića da prokomentariše po kojim kriterijumima su zaposleni omladinci SNS, on je rekao da "nije odgovoran za davanje informacija od javnog značaja".


Zapošljavaju se funkcioneri i njihova deca

U ustanovi za zapošljavanje krajem prošle godine i početkom ove je zaposlen veliki broj SNS funkcionera, među kojima i Aleksandra Božanić i sekretarica šefa odborničke grupe SNS u Skupštini Grada Aleksandra Kolundžić, a zaposlena su i deca pojedinih niških javnih funkcionera, bez jasnih kriterijuma.

Uglavnom svi poslove dobijaju na pozicijama "savetnika" i to:

- Savetnik za zapošljavanje - 5 osoba
- Savetnik za pravnu pomoć - 2 osobe
- Savetnik za zapošljavanje u Klubu za traženje posla
- Savetnik za zapošljavanju osoba sa invalididtetom
- Savetnik za karijerno informisanje, evidentičar
- Vozač
- Organizator obrazovanja odraslih
- Organizator programa zapošljavanja


Jer im se može

Na pitanja novinara zbog čega su svi ti ljudi zaposleni mimo konkursa i van spiska nezaposlenih, iz Nacionalne službe za informisanje je tada odgovoreno da su to uradili "jer im Zakon to dozvoljava".

Kako se na radno-pravni status zaposlenih u Nacionalnoj službi za zapošljavanju primenjuju odredbe Zakona o radu, Nacionalna služba za zapošljavanje nema obavezu raspisivanja javnog konkursa kod prijema lica u radni odnos, bez obzira o kojoj vrsti radnog odnosa se radi - kažu u NSZ-u.

Podsetimo, krajem godine posao je dobio i Marko Rajić, koji je pre toga radio kao portparol prethodnog gradonačelnika Zorana Perišića.

pregledano: 370 puta


Preporučite prijateljima
Najnovije vesti:

Ovo je idealno mesto za ljudske kolonije na Mesecu (Video)

Naučnici se već godinama pitaju da li bi tamna udubljenja na Mesecu zapravo mogla biti ulazi u ogromne pećine koje je davno napravila lava koja se odlivala.
Naučnici iz Japana i SAD došli su do novog dokaza koji potvrđuje ove pretpostavke, što je dobra vest za one koji traže pogodno i sigurno mesto za život na Mesecu.
Novo istraživanje objavljeno u časopisu…
Detaljnije

Repertoar pozorišta lutaka 22 - 29. oktobar

NEDELJA, 22. OKTOBAR
11.30    PRIČA O VODI , slobodna predstava
  PONEDELJAK, 23. OKTOBAR
17.00 MORE MAŠTE, Mađarski državni teatar u Temišvaru
          Učešće na Međunarodnom festivalu animacije “Pod Merlinovim štapićem” u…
Detaljnije

Novo veštačenje ubice supruge - zbog nejasnoća

ZBOG toga što je psihijatrijski nalaz bio pun kontradiktornosti i nejasnoća koje ni usmenim izjašnjenjem veštaka nisu otklonjene, tužilac u slučaju Gorana Živkovića (53), iz Medoševca u Nišu, koji je optužen da je prošle godine brutalno ubio svoju suprugu Jasminu (48), zatražio je novo veštačenje, koje će obaviti komisija neke referentne…
Detaljnije

Urnebesna komedija POŠTEN PROVALNIK u Domu Vojske

Predstava Pošteni provalinik, pozorišta Boško Buha, biće odigrana 4. novembra u Nišu, u sali Doma Vojske, sa početkom od 20 časova. Predstavu je režirao Milan Karađić. 
Urnebesnu komediju Pošteni provalnik napisao je nobelovac Dario Fo 1958. godine.
"Predstava Pošteni provalnik govori o…
Detaljnije

Za putovanje u EU građani Srbije moraće da traže odobrenje

Državljani zemalja Zapadnog Balkana ubuduće će za putovanje u šengenski prostor morati prethodno da traže odobrenje od nadležnih službi EU.
To će morati da čine iako će i dalje biti oslobođeni vađenja viza. Iz Odbora za građanske slobode Evropskog parlamenta je rečeno da je ceo postupak "složen" i da bi "sistem, ukoliko bude usvojen, mogao da stupi na snagu tek početkom 2020.…
Detaljnije