Pretražite poslovni adresar

10. 08. 2017.

SNS kadar ostaje da radi u niškom Birou rada

SNS kadar ostaje da radi u niškom Birou rada

Preporučite prijateljima

Iako su u Nacionalnoj službi za zapošljavanje prvobitno rekli da će funkcioneri Srpske napredne stranke, koji su u poslednjih nekoliko meseci dobili poslove u niškoj filijali NSZ, raditi “dok traje povećan obim posla, a najduže 6 meseci počev od dana zasnivanja radnog odnosa”, njima su ipak produženi ugovori za još pola godine.

Dok predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kao i gradonačelnik Niša Darko Bulatović govore o smanjenju nezaposlenosti u Nišu, gde na posao traži preko 30.000 Nišlija, van spiska nezaposlenih, ali i bez konkursa poslove dobija stranački kadar.

Od 16 onih koji su krajem prošle i početkom ove dobili posao u Birou, njima devetoro je produžen ugovor, a među njima i Vanji Stojković koja je radila pri Kabinetu prethodnog gradonačelnika Niša Zorana Perišića, ali i članici internet tima SNS Mileni Bojić.


Direktor izbegava odgovore

U centrali NSZ u Beogradu kažu da su njima ugovori produženi zbog “postojanja potrebe da ostanu tu”, ali i da o tome odlučuje direktor Filijale.

Svim zaposlenima na određeno vreme, ukoliko postoji potreba, produžava se radni odnos do navršenih 24 meseca rada u Nacionalnoj službi za zapošljavanje. Postojanje potrebe za produženjem radnog angažovanja nakon navršenih 24 meseca procenjuje direktor svake od filijala Nacionalne službe za zapošljavanje - kazali su u NSZ.

Međutim, novinari Južnih vesti još nisu dobili komentar od direktora niške Filijale Bobana Matića, čija sekretarica stalno tvrdi ili da je na sastanku ili da je van kancelarije.

Podsetimo, pre nekoliko meseci, kada je novinar zatražio od Matića da prokomentariše po kojim kriterijumima su zaposleni omladinci SNS, on je rekao da "nije odgovoran za davanje informacija od javnog značaja".


Zapošljavaju se funkcioneri i njihova deca

U ustanovi za zapošljavanje krajem prošle godine i početkom ove je zaposlen veliki broj SNS funkcionera, među kojima i Aleksandra Božanić i sekretarica šefa odborničke grupe SNS u Skupštini Grada Aleksandra Kolundžić, a zaposlena su i deca pojedinih niških javnih funkcionera, bez jasnih kriterijuma.

Uglavnom svi poslove dobijaju na pozicijama "savetnika" i to:

- Savetnik za zapošljavanje - 5 osoba
- Savetnik za pravnu pomoć - 2 osobe
- Savetnik za zapošljavanje u Klubu za traženje posla
- Savetnik za zapošljavanju osoba sa invalididtetom
- Savetnik za karijerno informisanje, evidentičar
- Vozač
- Organizator obrazovanja odraslih
- Organizator programa zapošljavanja


Jer im se može

Na pitanja novinara zbog čega su svi ti ljudi zaposleni mimo konkursa i van spiska nezaposlenih, iz Nacionalne službe za informisanje je tada odgovoreno da su to uradili "jer im Zakon to dozvoljava".

Kako se na radno-pravni status zaposlenih u Nacionalnoj službi za zapošljavanju primenjuju odredbe Zakona o radu, Nacionalna služba za zapošljavanje nema obavezu raspisivanja javnog konkursa kod prijema lica u radni odnos, bez obzira o kojoj vrsti radnog odnosa se radi - kažu u NSZ-u.

Podsetimo, krajem godine posao je dobio i Marko Rajić, koji je pre toga radio kao portparol prethodnog gradonačelnika Zorana Perišića.

pregledano: 394 puta


Preporučite prijateljima
Najnovije vesti:

Vučić i Brnabić autobusom u Niš – nepoznata regulacija saobraćaja kroz grad

Presednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić, zajedno sa ministrima iz Vlade, sutra u nedelju bi trebalo autobusom zajedno da doputuju u Niš i da prisustvuju svečanosti zbog otvaranja renoviranog niškog Kliničkog centra, objavljuje Danas. Otvaranje se planira za 12 sati.
Nišlije su srećne što se otvara ovaj centar, ali ih malo zanima i kako će…
Detaljnije

EBEC Challenge – inženjersko takmičenje studenata na Elektronskom fakultetu

Ove godine, EBEC Challenge (European BEST Engineering Competition Challenge) - inženjersko takmičenje održaće se na Elektronskom fakultetu u okviru Dana inženjera, koji će trajati od 22. do 24. decembra .
Takmičenje daje jedinstvenu priliku mladim budućim inženjerima da prošire svoja znanja i oprobaju se u rešavanju praktičnih zadataka.
Cilj ovog događaja je da…
Detaljnije

PRAZNIČNO KIĆENjE JELKE U CENTRU GRADA

Grad Niš, u nedelju 17.decembra, započinje relizaciju novogodišnjeg programa koji će se dešavati na Trgu Kralja Milana i koji nosi naziv „Dečji novogodišnji grad“. Na prostoru od platoa ispred pekare Branković do tvrđavskog mosta, od 17.00 časova, naši najmlađi sugrađani iz predškolske ustanove „Pčelica“ započeće ritualno kićenje…
Detaljnije

Repertoar pozorišta lutaka - 17 - 24. decembar

NEDELJA, 17. DECEMBAR  
11.30    BILA JEDNOM JEDNA ZIMA , slobodna predstava 
17.00   NOVOGODIŠNJI PERFORMANS, Trg kralja Milana
            Učešće u novogodšnjem programu koji organizuje Grad Niš
 
PONEDELJAK, 18. DECEMBAR…
Detaljnije

Dvojica huligana usred časa granama prebili dvoje đaka III/3 niške gimnazije

Nečuveno divljaštvo se juče dogodilo u Gmnaziji “9. Maj” u Nišu kada su dvojica momaka oko 18 sati ušla na peti čas hemije, a onda naočigled profesora počeli granama da udaraju jednog dečaka III/3 odeljenja. Profesor je pokušao da smiri ovu dvojicu, ali se to desilo tek kada su se sjatili ostali profesori iz zbornice i jedinice policije.
Detaljnije