Pretražite poslovni adresar

10. 08. 2017.

SNS kadar ostaje da radi u niškom Birou rada

SNS kadar ostaje da radi u niškom Birou rada

Preporučite prijateljima

Iako su u Nacionalnoj službi za zapošljavanje prvobitno rekli da će funkcioneri Srpske napredne stranke, koji su u poslednjih nekoliko meseci dobili poslove u niškoj filijali NSZ, raditi “dok traje povećan obim posla, a najduže 6 meseci počev od dana zasnivanja radnog odnosa”, njima su ipak produženi ugovori za još pola godine.

Dok predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kao i gradonačelnik Niša Darko Bulatović govore o smanjenju nezaposlenosti u Nišu, gde na posao traži preko 30.000 Nišlija, van spiska nezaposlenih, ali i bez konkursa poslove dobija stranački kadar.

Od 16 onih koji su krajem prošle i početkom ove dobili posao u Birou, njima devetoro je produžen ugovor, a među njima i Vanji Stojković koja je radila pri Kabinetu prethodnog gradonačelnika Niša Zorana Perišića, ali i članici internet tima SNS Mileni Bojić.


Direktor izbegava odgovore

U centrali NSZ u Beogradu kažu da su njima ugovori produženi zbog “postojanja potrebe da ostanu tu”, ali i da o tome odlučuje direktor Filijale.

Svim zaposlenima na određeno vreme, ukoliko postoji potreba, produžava se radni odnos do navršenih 24 meseca rada u Nacionalnoj službi za zapošljavanje. Postojanje potrebe za produženjem radnog angažovanja nakon navršenih 24 meseca procenjuje direktor svake od filijala Nacionalne službe za zapošljavanje - kazali su u NSZ.

Međutim, novinari Južnih vesti još nisu dobili komentar od direktora niške Filijale Bobana Matića, čija sekretarica stalno tvrdi ili da je na sastanku ili da je van kancelarije.

Podsetimo, pre nekoliko meseci, kada je novinar zatražio od Matića da prokomentariše po kojim kriterijumima su zaposleni omladinci SNS, on je rekao da "nije odgovoran za davanje informacija od javnog značaja".


Zapošljavaju se funkcioneri i njihova deca

U ustanovi za zapošljavanje krajem prošle godine i početkom ove je zaposlen veliki broj SNS funkcionera, među kojima i Aleksandra Božanić i sekretarica šefa odborničke grupe SNS u Skupštini Grada Aleksandra Kolundžić, a zaposlena su i deca pojedinih niških javnih funkcionera, bez jasnih kriterijuma.

Uglavnom svi poslove dobijaju na pozicijama "savetnika" i to:

- Savetnik za zapošljavanje - 5 osoba
- Savetnik za pravnu pomoć - 2 osobe
- Savetnik za zapošljavanje u Klubu za traženje posla
- Savetnik za zapošljavanju osoba sa invalididtetom
- Savetnik za karijerno informisanje, evidentičar
- Vozač
- Organizator obrazovanja odraslih
- Organizator programa zapošljavanja


Jer im se može

Na pitanja novinara zbog čega su svi ti ljudi zaposleni mimo konkursa i van spiska nezaposlenih, iz Nacionalne službe za informisanje je tada odgovoreno da su to uradili "jer im Zakon to dozvoljava".

Kako se na radno-pravni status zaposlenih u Nacionalnoj službi za zapošljavanju primenjuju odredbe Zakona o radu, Nacionalna služba za zapošljavanje nema obavezu raspisivanja javnog konkursa kod prijema lica u radni odnos, bez obzira o kojoj vrsti radnog odnosa se radi - kažu u NSZ-u.

Podsetimo, krajem godine posao je dobio i Marko Rajić, koji je pre toga radio kao portparol prethodnog gradonačelnika Zorana Perišića.

pregledano: 319 puta


Preporučite prijateljima
Najnovije vesti:

Cineplexx Niš - Bioskopski program od 17. do 23. avgusta

Na repertoaru se ove nedelje nalaze jedna pretpremijera i tri nova naslova:
 

„Atomska plavuša”  - Reditelj  Dejvid Lič  poznat po hitu „Džon Vik”, ovog puta ratobornu glavnu ulogu u svom novom filmu prepušta ženi, i to oskarovki  Šarliz Teron . Radi se o trileru u kojem Teron igra ulogu…
Detaljnije

Vilin grad - Bioskopski program od 17. do 23. avgusta

NOVI FILMOVI U BIOSKOPU OTKAČENE TRUDNICE  Od 17. avgusta ATOMSKA PLAVUŠA   Od 17. avgusta VOZAČ  Od 17. avgusta TVRD ORAH 2 Od 17. avgusta

Radni dani  Anabel 2: Stvaranje zla                                …
Detaljnije

KOME SMETA MAŠINAC ?

Povodom informacija koje se svakodnevno objavljuju na pojedinim društvenim mrežama, a i činjenice da je naš Klub više meseci suočen sa obja vljivanjem neistina,

UPRAVNI ODBOR ŽENSKOG FUDBALSKOG KLUBA „MAŠINAC TRACE PZP“ iz Niša  SLUŽBENOM INFORMACIJOM OBAVEŠTAVA JAVNOST
Ženski fudbalski klub…
Detaljnije

Ovako su građani izviždali gradonačelnika Niša Darka Bulatovića

Dodela priznanja za “počasnu Nišlijku” čuvenoj saksofonistkinji Kendi Dalfer, koja je upriličena u nedelju, neposredno pred njen nastup na “Nišvilu”, protekla je uz zvižduke publike koja je burno reagovala kada se na bini pojavio gradonačelnik Darko Bulatović da joj dodeli priznanje. 
 Holandska saksofonistkinja Kendi Dalfer je na…
Detaljnije

Nišvil posetilo 170 hiljada ljudi

Internacionalni džez festival Nišvil u Nišu ove godine je, prema rečima organizatora, posetilo 170.000 ljudi, a broj bi bio i veći da nije otkazan koncert Darka Rundeka.
Nastupima Kendi Dalfer i Ramba Amadeusa na Tvrđavi u Nišu završen je 23. internacionalni džez festival Nišvil" a direktor festivala Ivan Blagojević rekao je da ta cifra nije konačna…
Detaljnije