Pretražite poslovni adresar

12. 10. 2017.

Sit gladnom: Humanitarna akcija prikupljanja hrane za najsiromašnije

Sit gladnom: Humanitarna akcija prikupljanja hrane za najsiromašnije

Preporučite prijateljima

Nišlije, ali i građani iz još 16 gradova u Srbiji, mogu da se priključe humanitarnoj akciji prikupljanja hrane za najsiromašnije koju organizuje beogradska Banka hrane.

U periodu od 13. do 16.oktobra osnovne životne namirnice prikupljaće se u prodavnicama Maxi, Tempo i Shop&Go u Nišu, Beogradu, Pančevu, Staroj Pazovi, Novom Sadu, Jagodini, Smederevu, Požarevcu, Kruševcu, Zaječaru, Bujanovcu, Kragujevcu, Loznici, Kraljevu, Aranđelovcu i na Kopaoniku.

„Naši volonteri pomagaće svim građanima na licu mesta koji žele da kupovinom osnovnih životnih namirnica pomognu najsiromašnijima“, navode u organizaciji koja se bori protiv gladi u Srbiji.

Prema podacima Banke hrane u Beogradu, trećina dece u našoj zemlji živi u riziku od siromaštva.

Tek polovina dvogodišnjaka iz siromašnih porodica ima dva mlečna obroka dnevno, a više od pola miliona građana je apsolutno siromašno i često gladno.

pregledano: 701 puta


Preporučite prijateljima
Najnovije vesti:

PRAZNIČNO KIĆENjE JELKE U CENTRU GRADA

Grad Niš, u nedelju 17.decembra, započinje relizaciju novogodišnjeg programa koji će se dešavati na Trgu Kralja Milana i koji nosi naziv „Dečji novogodišnji grad“. Na prostoru od platoa ispred pekare Branković do tvrđavskog mosta, od 17.00 časova, naši najmlađi sugrađani iz predškolske ustanove „Pčelica“ započeće ritualno kićenje…
Detaljnije

Repertoar pozorišta lutaka - 17 - 24. decembar

NEDELJA, 17. DECEMBAR  
11.30    BILA JEDNOM JEDNA ZIMA , slobodna predstava 
17.00   NOVOGODIŠNJI PERFORMANS, Trg kralja Milana
            Učešće u novogodšnjem programu koji organizuje Grad Niš
 
PONEDELJAK, 18. DECEMBAR…
Detaljnije

Dvojica huligana usred časa granama prebili dvoje đaka III/3 niške gimnazije

Nečuveno divljaštvo se juče dogodilo u Gmnaziji “9. Maj” u Nišu kada su dvojica momaka oko 18 sati ušla na peti čas hemije, a onda naočigled profesora počeli granama da udaraju jednog dečaka III/3 odeljenja. Profesor je pokušao da smiri ovu dvojicu, ali se to desilo tek kada su se sjatili ostali profesori iz zbornice i jedinice policije.
Detaljnije

Vilin grad - Bioskopski program od 14. do 20. decembra

Radni dani
Star Wars: Poslednji Džedaji
Star Wars: Poslednji Džedaji 4K
Star Wars: Poslednji Džedaji 3D                           
Ferdinand
Ferdinand 3D               


19:00 Detaljnije

Elektronska faktura validna bez pečata i potpisa

Računovodstvene isprave, uključujući i fakture, ubuduće više neće morati da se štampaju, niti da sadrže pečat i potpis, odlučila je danas Vlada Srbije.
Kako se navodi u saopštenju, ministar finansija Dušan Vujović i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić potpisali su Objašnjenje u vezi sa izdavanjem i knjiženjem računa (faktura) u…
Detaljnije