Pretražite poslovni adresar

12. 10. 2017.

Sit gladnom: Humanitarna akcija prikupljanja hrane za najsiromašnije

Sit gladnom: Humanitarna akcija prikupljanja hrane za najsiromašnije

Preporučite prijateljima

Nišlije, ali i građani iz još 16 gradova u Srbiji, mogu da se priključe humanitarnoj akciji prikupljanja hrane za najsiromašnije koju organizuje beogradska Banka hrane.

U periodu od 13. do 16.oktobra osnovne životne namirnice prikupljaće se u prodavnicama Maxi, Tempo i Shop&Go u Nišu, Beogradu, Pančevu, Staroj Pazovi, Novom Sadu, Jagodini, Smederevu, Požarevcu, Kruševcu, Zaječaru, Bujanovcu, Kragujevcu, Loznici, Kraljevu, Aranđelovcu i na Kopaoniku.

„Naši volonteri pomagaće svim građanima na licu mesta koji žele da kupovinom osnovnih životnih namirnica pomognu najsiromašnijima“, navode u organizaciji koja se bori protiv gladi u Srbiji.

Prema podacima Banke hrane u Beogradu, trećina dece u našoj zemlji živi u riziku od siromaštva.

Tek polovina dvogodišnjaka iz siromašnih porodica ima dva mlečna obroka dnevno, a više od pola miliona građana je apsolutno siromašno i često gladno.

pregledano: 658 puta


Preporučite prijateljima
Najnovije vesti:

Ovo je idealno mesto za ljudske kolonije na Mesecu (Video)

Naučnici se već godinama pitaju da li bi tamna udubljenja na Mesecu zapravo mogla biti ulazi u ogromne pećine koje je davno napravila lava koja se odlivala.
Naučnici iz Japana i SAD došli su do novog dokaza koji potvrđuje ove pretpostavke, što je dobra vest za one koji traže pogodno i sigurno mesto za život na Mesecu.
Novo istraživanje objavljeno u časopisu…
Detaljnije

Repertoar pozorišta lutaka 22 - 29. oktobar

NEDELJA, 22. OKTOBAR
11.30    PRIČA O VODI , slobodna predstava
  PONEDELJAK, 23. OKTOBAR
17.00 MORE MAŠTE, Mađarski državni teatar u Temišvaru
          Učešće na Međunarodnom festivalu animacije “Pod Merlinovim štapićem” u…
Detaljnije

Novo veštačenje ubice supruge - zbog nejasnoća

ZBOG toga što je psihijatrijski nalaz bio pun kontradiktornosti i nejasnoća koje ni usmenim izjašnjenjem veštaka nisu otklonjene, tužilac u slučaju Gorana Živkovića (53), iz Medoševca u Nišu, koji je optužen da je prošle godine brutalno ubio svoju suprugu Jasminu (48), zatražio je novo veštačenje, koje će obaviti komisija neke referentne…
Detaljnije

Urnebesna komedija POŠTEN PROVALNIK u Domu Vojske

Predstava Pošteni provalinik, pozorišta Boško Buha, biće odigrana 4. novembra u Nišu, u sali Doma Vojske, sa početkom od 20 časova. Predstavu je režirao Milan Karađić. 
Urnebesnu komediju Pošteni provalnik napisao je nobelovac Dario Fo 1958. godine.
"Predstava Pošteni provalnik govori o…
Detaljnije

Za putovanje u EU građani Srbije moraće da traže odobrenje

Državljani zemalja Zapadnog Balkana ubuduće će za putovanje u šengenski prostor morati prethodno da traže odobrenje od nadležnih službi EU.
To će morati da čine iako će i dalje biti oslobođeni vađenja viza. Iz Odbora za građanske slobode Evropskog parlamenta je rečeno da je ceo postupak "složen" i da bi "sistem, ukoliko bude usvojen, mogao da stupi na snagu tek početkom 2020.…
Detaljnije