Pretražite poslovni adresar

13. 11. 2017.

Starački dom u Nišu povećava kapacitet za hiljadu kvadrata

Starački dom u Nišu povećava kapacitet za hiljadu kvadrata

Preporučite prijateljima

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja odobrilo je 71 milion dinara za povećanje kapaciteta Gerontološkog centra u Nišu, za oko 1.000 metara kvadratnih.

Direktor tog centra Milan Stevanović najavio je da će nadogradnjom postojeće zgrade kapacitet centra biti uvećan za 12 soba sa pratećim prostorijama, gde će moći da se smesti između 50 i 60 korisnika.

“Do kraja meseca Gerontološki centar trebalo bi da obezbedi sve neophodne dozvole, dok bi prvi radovi mogli da počnu tokom decembra. Očekujemo da do kraja leta taj novi deo Centra bude spreman za prijem korisnika“, kazao je Stevanović.

Prema njegovim rečima, Gerontološki centar u Nišu trenutno ima nešto manje od 300 postelja, a sva mesta su stalno popunjena.

Stevanović je dodao da bi već trebalo razmišljati o izgradnji nove zgrade Gerontološkog centra, jer iz dana u dan rastu potrebe za zbrinjavanjem starih osoba u domskim uslovima.

B.Ljubisavljević

pregledano: 100 puta


Preporučite prijateljima
Najnovije vesti:

ŠOK u Nišu: Otišla na groblje, umalo se nije onesvestila kada je ugledala ovo!

Lopovi su ukrali nadgrobnu ploču s grobnog mesta koje je za života za sebe i suprugu kupio Nišlija Velimir Veličković.

Na Novom groblju u Nišu sa grobnog mesta koje je za života za sebe i suprugu kupio Nišlija , lopovi su ukrali nadgrobnu ploču.
Krađu je prva na Novom groblju u Nišu otkrila njegova ćerka Jasmina Ilić, koja je slučaj…
Detaljnije

Otvoren 54. Sajаm knjiga u Nišu

U hali Čair u Nišu počeo je 54. Sajam knjiga i grafika pod sloganom „Pohvala knjizi“. Izlagačima i posetiocima prvog dana sajma, na otvaranju, obratio se akademik Milosav Tešić.
Niški sajam knjiga, 54. po redu, svečano je otvorio akademik Milosav Tešić koji je ovom prilikom rekao da je knjiga najplemenitije i najdugovečnije delo čovečanstva i da…
Detaljnije

PRIJAVLJENA EPIDEMIJA Male boginje i u Nišu

Institut za javno zdravlje u Nišu prijavio je danas epidemiju malih boginja na Klinici za dečije interne bolesti Kliničkog centra u tom gradu.
Kako je iz KC Niš saopšteno, kod tri pacijenta koji su tamo hospitalizovani, dokazana je uzročnik bolesti na osnovu laboratorijskih rezultata Instituta za virusologiju "Torlak".
"Preduzete su sve mere za suzbijanje…
Detaljnije

Besplatni promo čas obuke digital marketing menadžer !!!

Novo u Nišu! Postani Digital Marketing Menadžer. Jedno od svetski najtraženijih zanimanja. Savladajte tajne reklamiranja na Fejsbuku Guglu, Instagramu. Naučite da napravite web sajt. Nije potrebno nikakvo predznanje.
Očekujemo vas, prijave za besplatni promo čas u inbox ili na telefon 065 50 100 55 .
24.11.2017 od 19.oo - 20.30h Eduka plus Obrenovićeva 2/23
Detaljnije

Bioskop Vilin Grad - program od 23. do 29. novembra

Radni daniLiga pravde                                                                Liga pravde 3D Stig’o ćale 2 Ubistvo u Orijent ekspresu Ubistvo svetog jelena Vau Vau Zvezda 3D…
Detaljnije