Pretražite poslovni adresar

11. 09. 2017.

Kineska kompanija zainteresovana za ulaganja u nišku privredu

Kineska kompanija zainteresovana za ulaganja u nišku privredu

Preporučite prijateljima

Posle sastanka sa premijerkom Anom Brnabić i predstavnicima Vlade Srbije,visoka delegacija kineske kompanije Yinolong posetila je niški aerodrom, industrijska postrojenja i Nišku Banju.

Cilj posete je bio da se upoznaju sa privrednim potencijalima Grada Niša, rečeno je prilikom njihovog prijema kod predsednika Skupštine grada Niša Radeta Rajkovića.

“Prikupljamo informacije, veoma smo zainteresovani za ono što možete da nam pokažete i ponudite. To nam može biti značajno kada se odlučimo i dođemo da poslujemo u Srbiji", rekao je generalni menadžer Yinlong Tianjina, Gao Chao.

U Srbiji ih, kako su ranije izjavili, najviše zanimaju potencijali i mogućnosti ulaganja u Ikarbus, ali i druge kompanije.

Sastanak u Skupštini grada Niša

Predsednik skupštine Rade Rajković kineskim investitorima predstavio industrijske, ekonomske, ali i turističke potencijale Niša.

“Predstavili smo potencijale naučno-tehnološkog parka koji će biti završen do 2019. godine, ali i naših stručnjaka koji se školuju za savremene tehnologije i sve ostale oblasti koje univerzitet ima sa svojih trinaest fakulteta”, rekao je Rajković.

Podsetimo, Yinlong je najveća svetska kompanija za proizvodnju električnih vozila, litijumskih baterija i sličnih materijala s godišnjom proizvodnjom od 60.000 autobusa. Reč je o autobusima koji imaju super brzo punjenje za samo 6 do 10 minuta.

izvor: Naissus.info
pregledano: 237 puta


Preporučite prijateljima
Najnovije vesti:

ŠOK u Nišu: Otišla na groblje, umalo se nije onesvestila kada je ugledala ovo!

Lopovi su ukrali nadgrobnu ploču s grobnog mesta koje je za života za sebe i suprugu kupio Nišlija Velimir Veličković.

Na Novom groblju u Nišu sa grobnog mesta koje je za života za sebe i suprugu kupio Nišlija , lopovi su ukrali nadgrobnu ploču.
Krađu je prva na Novom groblju u Nišu otkrila njegova ćerka Jasmina Ilić, koja je slučaj…
Detaljnije

Otvoren 54. Sajаm knjiga u Nišu

U hali Čair u Nišu počeo je 54. Sajam knjiga i grafika pod sloganom „Pohvala knjizi“. Izlagačima i posetiocima prvog dana sajma, na otvaranju, obratio se akademik Milosav Tešić.
Niški sajam knjiga, 54. po redu, svečano je otvorio akademik Milosav Tešić koji je ovom prilikom rekao da je knjiga najplemenitije i najdugovečnije delo čovečanstva i da…
Detaljnije

PRIJAVLJENA EPIDEMIJA Male boginje i u Nišu

Institut za javno zdravlje u Nišu prijavio je danas epidemiju malih boginja na Klinici za dečije interne bolesti Kliničkog centra u tom gradu.
Kako je iz KC Niš saopšteno, kod tri pacijenta koji su tamo hospitalizovani, dokazana je uzročnik bolesti na osnovu laboratorijskih rezultata Instituta za virusologiju "Torlak".
"Preduzete su sve mere za suzbijanje…
Detaljnije

Besplatni promo čas obuke digital marketing menadžer !!!

Novo u Nišu! Postani Digital Marketing Menadžer. Jedno od svetski najtraženijih zanimanja. Savladajte tajne reklamiranja na Fejsbuku Guglu, Instagramu. Naučite da napravite web sajt. Nije potrebno nikakvo predznanje.
Očekujemo vas, prijave za besplatni promo čas u inbox ili na telefon 065 50 100 55 .
24.11.2017 od 19.oo - 20.30h Eduka plus Obrenovićeva 2/23
Detaljnije

Bioskop Vilin Grad - program od 23. do 29. novembra

Radni daniLiga pravde                                                                Liga pravde 3D Stig’o ćale 2 Ubistvo u Orijent ekspresu Ubistvo svetog jelena Vau Vau Zvezda 3D…
Detaljnije