Pretražite poslovni adresar

11. 09. 2017.

Kineska kompanija zainteresovana za ulaganja u nišku privredu

Kineska kompanija zainteresovana za ulaganja u nišku privredu

Preporučite prijateljima

Posle sastanka sa premijerkom Anom Brnabić i predstavnicima Vlade Srbije,visoka delegacija kineske kompanije Yinolong posetila je niški aerodrom, industrijska postrojenja i Nišku Banju.

Cilj posete je bio da se upoznaju sa privrednim potencijalima Grada Niša, rečeno je prilikom njihovog prijema kod predsednika Skupštine grada Niša Radeta Rajkovića.

“Prikupljamo informacije, veoma smo zainteresovani za ono što možete da nam pokažete i ponudite. To nam može biti značajno kada se odlučimo i dođemo da poslujemo u Srbiji", rekao je generalni menadžer Yinlong Tianjina, Gao Chao.

U Srbiji ih, kako su ranije izjavili, najviše zanimaju potencijali i mogućnosti ulaganja u Ikarbus, ali i druge kompanije.

Sastanak u Skupštini grada Niša

Predsednik skupštine Rade Rajković kineskim investitorima predstavio industrijske, ekonomske, ali i turističke potencijale Niša.

“Predstavili smo potencijale naučno-tehnološkog parka koji će biti završen do 2019. godine, ali i naših stručnjaka koji se školuju za savremene tehnologije i sve ostale oblasti koje univerzitet ima sa svojih trinaest fakulteta”, rekao je Rajković.

Podsetimo, Yinlong je najveća svetska kompanija za proizvodnju električnih vozila, litijumskih baterija i sličnih materijala s godišnjom proizvodnjom od 60.000 autobusa. Reč je o autobusima koji imaju super brzo punjenje za samo 6 do 10 minuta.

izvor: Naissus.info
pregledano: 162 puta


Preporučite prijateljima
Najnovije vesti:

Bez vinjeta u Srbiji

Mnogi vozači priželjkuju vinjete i na srpskim drumovima, ali ovaj vid plaćanja putarine neće zaživeti u bliskoj budućnosti.
U Nacrtu zakona o putevima, čija je javna rasprava počela pre nekoliko dana, predloženo je da se putarina plaća u iznosu koji se utvrđuje u zavisnosti od kategorije vozila i dužine pređene deonice javnog puta, što znači po pređenom kilometru .
U…
Detaljnije

Uhapšena bivša direktorka niškog Doma učenika srednjih škola

Zbog sumnje da je izvršila krivično delo produženo primanje mita niška policija privela je poresku inspektorku S. P. iz Niša.
Kako „Novosti“ saznaju reč je o Sandri Popović, bivšoj direktorki Doma učenika srednjih škola. 
Ona je navodno kao poreski inspektor tražila poklone da ne bi kontrolisala pojedine niške…
Detaljnije

Povoljni zajmovi za privrednike u Nišu

U okviru Programa lokalnog ekonomskog razvoja Grada Niša za 2017. godinu, koji realizuje Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj i projekte Grada Niša, upućen je javni poziv bankama zainteresovanim za kratkoročno kreditiranje privrednih subjekata sa teritorije Grada Niša, uz učešće Grada kroz subvencionisanje kamate na kredite za nabavku obrtnih sredstava,…
Detaljnije

Pljačka u centru Niša

Preteći prodavcu nožem, nepoznato lice opljačkalo je market „Ideu“ u Nišu, odnevši pazar od 300.000 dinara.
Pljačka se desila 17. septembra rano ujutru u Ulici kralja Stefana Prvovenčanog u centru Niša, kažu u Osnovnom javnom tužilaštvu.
I dalje se radi na otkrivanju pljačkaša, protiv koga je podneta krivična prijava.…
Detaljnije

Niš dobija koncertnu dvoranu

U Nišu bi u narednih pet godina trebalo da bude izgrađena koncertna dvorana sa 1.000 do 1.200 mesta i površine nekoliko hiljada kvadrata, najavio je danas u našem gradu ministar kulture i informisanja, Vladan Vukosavljević.
"Pored koncertne dvorane u tom objektu bi se nalazila i pozorišna scena i galerija u prizemlju" , rekao je Vukosavljević na skupu…
Detaljnije