Pretražite poslovni adresar

10. 08. 2017.

UBISTVO U NIŠU Nešić negirao krivicu: Mahao sam nožem jer su me napala četvorica

UBISTVO U NIŠU Nešić negirao krivicu: Mahao sam nožem jer su me napala četvorica

Preporučite prijateljima

Nisam imao nameru da ubijem Marka Stamenkovića, samo sam se branio, kroz suze rekao Nešić na saslušanju

NIŠ - Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Nišu odredio je pritvor do 30 dana Daliboru Nešiću (37) zbog sumnje da je u naselju Gabrovačka reka u noći između 5. i 6. avgusta ubio Marka Stamenkovića (33). Pritvoreni su i Markovi prijatelji M. M. (30), B. M. (23) i M. S. (31), koji se sumnjiče za učestvovanje u tuči sa smrtnim ishodom.

Kobni poziv

Kako saznajemo, na saslušanju pred tužilaštvom Nešić se branio ćutanjem.

- On je neposredno nakon hapšenja izneo odbranu, tvrdio je da nije imao nameru da ubije Stamenkovića, već da je mahao nožem u nameri da se odbrani od četvorice napadača. Bio je veoma potresen, čak je i zaplakao. Međutim, na saslušanju kod tužioca nije izneo odbranu - kažu naši sagovornici iz istrage. Ostala trojica osumnjičenih su negirala delo koje im se stavlja na teret.

Istragom je utvrđeno da su se Dalibor i Marko potukli zbog devojke D. Ž., koja se najpre zabavljala sa jednim, a zatim sa drugim. Kobne večeri Marko je pozvao telefonom D. Ž., koja je bila u društvu sa Daliborom, pa je njenom bivšem uputio uvrede. Marko je potom sa trojicom prijatelja došao do ulice u kojoj živi D. Ž., gde su se potukli, a zatim potegli noževe, pa je Marko ubijen, a Dalibor ranjen.

- Da je ljubav bila jabuka razdora između dvojice momaka, pokazuju informacije sa njihovih Fejsbuk profila. Na listi Markovih prijatelja, iako se u međuvremenu oženio i dobio dvoje dece, ostala je D. Ž. Na Daliborovom profilu je navedeno da je sa D. Ž. u vezi od 28. aprila ove godine. I na njenom i na Daliborovom profilu su brojne zajedničke fotografije sa komentarima da se osećaju „voljeno“.

Marko sahranjen

- Nešić i ostala trojica osumnjičenih su nakon saslušanja prebačeni u pritvorsku jedinicu Kazneno-popravnog zavoda u Nišu. Daliboru je tokom saslušanja pozlilo, pa je intervenisala Hitna pomoć, a na zdravstvene probleme u vidu stezanja u grudima žalio se i kada je stigao u pritvor. Zbog toga ga je Hitna pomoć u ponedeljak u večernjim satima prebacila do Kliničkog centra, ali je nakon ukazane lekarske pomoći vraćen u KPZ.

Marko Stamenković je juče sahranjen na groblju u Brzom Brodu. Na mestu njegove pogibije ostavljeni su buket cveća i smrtovnica.

Olakšavajuća okolnost
DALIBORU BLAŽA KAZNA?!


Iako je protiv Dalibora Nešića podneta krivična prijava zbog ubistva, istraga će pokazati da li ima osnova za ublažavanje krivične odgovornosti. Naime, s obzirom na to da je nesumnjivo utvrđeno da je bio sam, a da su ga napala četvorica, utvrdiće se da li ima osnova za postojanje nužne odbrane. Međutim, otežavajuća okolnost na njegovoj strani jeste ta što je već osuđivan za pokušaj ubistva, takođe nožem, zbog čega je robijao četiri godine i četiri meseca. Dalibor nije imao posao, a na Fejsbuku je naveo da je trener pasa. Bavio se i odgajanjem pitbulova, a njegovi poznanici kažu da ih je imao desetak.

 

Kurir / D. K.
 Foto: M. M.

pregledano: 1208 puta


Preporučite prijateljima
Najnovije vesti:

Ovo je idealno mesto za ljudske kolonije na Mesecu (Video)

Naučnici se već godinama pitaju da li bi tamna udubljenja na Mesecu zapravo mogla biti ulazi u ogromne pećine koje je davno napravila lava koja se odlivala.
Naučnici iz Japana i SAD došli su do novog dokaza koji potvrđuje ove pretpostavke, što je dobra vest za one koji traže pogodno i sigurno mesto za život na Mesecu.
Novo istraživanje objavljeno u časopisu…
Detaljnije

Repertoar pozorišta lutaka 22 - 29. oktobar

NEDELJA, 22. OKTOBAR
11.30    PRIČA O VODI , slobodna predstava
  PONEDELJAK, 23. OKTOBAR
17.00 MORE MAŠTE, Mađarski državni teatar u Temišvaru
          Učešće na Međunarodnom festivalu animacije “Pod Merlinovim štapićem” u…
Detaljnije

Novo veštačenje ubice supruge - zbog nejasnoća

ZBOG toga što je psihijatrijski nalaz bio pun kontradiktornosti i nejasnoća koje ni usmenim izjašnjenjem veštaka nisu otklonjene, tužilac u slučaju Gorana Živkovića (53), iz Medoševca u Nišu, koji je optužen da je prošle godine brutalno ubio svoju suprugu Jasminu (48), zatražio je novo veštačenje, koje će obaviti komisija neke referentne…
Detaljnije

Urnebesna komedija POŠTEN PROVALNIK u Domu Vojske

Predstava Pošteni provalinik, pozorišta Boško Buha, biće odigrana 4. novembra u Nišu, u sali Doma Vojske, sa početkom od 20 časova. Predstavu je režirao Milan Karađić. 
Urnebesnu komediju Pošteni provalnik napisao je nobelovac Dario Fo 1958. godine.
"Predstava Pošteni provalnik govori o…
Detaljnije

Za putovanje u EU građani Srbije moraće da traže odobrenje

Državljani zemalja Zapadnog Balkana ubuduće će za putovanje u šengenski prostor morati prethodno da traže odobrenje od nadležnih službi EU.
To će morati da čine iako će i dalje biti oslobođeni vađenja viza. Iz Odbora za građanske slobode Evropskog parlamenta je rečeno da je ceo postupak "složen" i da bi "sistem, ukoliko bude usvojen, mogao da stupi na snagu tek početkom 2020.…
Detaljnije