Pretražite poslovni adresar

10. 08. 2017.

UBISTVO U NIŠU Nešić negirao krivicu: Mahao sam nožem jer su me napala četvorica

UBISTVO U NIŠU Nešić negirao krivicu: Mahao sam nožem jer su me napala četvorica

Preporučite prijateljima

Nisam imao nameru da ubijem Marka Stamenkovića, samo sam se branio, kroz suze rekao Nešić na saslušanju

NIŠ - Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Nišu odredio je pritvor do 30 dana Daliboru Nešiću (37) zbog sumnje da je u naselju Gabrovačka reka u noći između 5. i 6. avgusta ubio Marka Stamenkovića (33). Pritvoreni su i Markovi prijatelji M. M. (30), B. M. (23) i M. S. (31), koji se sumnjiče za učestvovanje u tuči sa smrtnim ishodom.

Kobni poziv

Kako saznajemo, na saslušanju pred tužilaštvom Nešić se branio ćutanjem.

- On je neposredno nakon hapšenja izneo odbranu, tvrdio je da nije imao nameru da ubije Stamenkovića, već da je mahao nožem u nameri da se odbrani od četvorice napadača. Bio je veoma potresen, čak je i zaplakao. Međutim, na saslušanju kod tužioca nije izneo odbranu - kažu naši sagovornici iz istrage. Ostala trojica osumnjičenih su negirala delo koje im se stavlja na teret.

Istragom je utvrđeno da su se Dalibor i Marko potukli zbog devojke D. Ž., koja se najpre zabavljala sa jednim, a zatim sa drugim. Kobne večeri Marko je pozvao telefonom D. Ž., koja je bila u društvu sa Daliborom, pa je njenom bivšem uputio uvrede. Marko je potom sa trojicom prijatelja došao do ulice u kojoj živi D. Ž., gde su se potukli, a zatim potegli noževe, pa je Marko ubijen, a Dalibor ranjen.

- Da je ljubav bila jabuka razdora između dvojice momaka, pokazuju informacije sa njihovih Fejsbuk profila. Na listi Markovih prijatelja, iako se u međuvremenu oženio i dobio dvoje dece, ostala je D. Ž. Na Daliborovom profilu je navedeno da je sa D. Ž. u vezi od 28. aprila ove godine. I na njenom i na Daliborovom profilu su brojne zajedničke fotografije sa komentarima da se osećaju „voljeno“.

Marko sahranjen

- Nešić i ostala trojica osumnjičenih su nakon saslušanja prebačeni u pritvorsku jedinicu Kazneno-popravnog zavoda u Nišu. Daliboru je tokom saslušanja pozlilo, pa je intervenisala Hitna pomoć, a na zdravstvene probleme u vidu stezanja u grudima žalio se i kada je stigao u pritvor. Zbog toga ga je Hitna pomoć u ponedeljak u večernjim satima prebacila do Kliničkog centra, ali je nakon ukazane lekarske pomoći vraćen u KPZ.

Marko Stamenković je juče sahranjen na groblju u Brzom Brodu. Na mestu njegove pogibije ostavljeni su buket cveća i smrtovnica.

Olakšavajuća okolnost
DALIBORU BLAŽA KAZNA?!


Iako je protiv Dalibora Nešića podneta krivična prijava zbog ubistva, istraga će pokazati da li ima osnova za ublažavanje krivične odgovornosti. Naime, s obzirom na to da je nesumnjivo utvrđeno da je bio sam, a da su ga napala četvorica, utvrdiće se da li ima osnova za postojanje nužne odbrane. Međutim, otežavajuća okolnost na njegovoj strani jeste ta što je već osuđivan za pokušaj ubistva, takođe nožem, zbog čega je robijao četiri godine i četiri meseca. Dalibor nije imao posao, a na Fejsbuku je naveo da je trener pasa. Bavio se i odgajanjem pitbulova, a njegovi poznanici kažu da ih je imao desetak.

 

Kurir / D. K.
 Foto: M. M.

pregledano: 1165 puta


Preporučite prijateljima
Najnovije vesti:

Cineplexx Niš - Bioskopski program od 17. do 23. avgusta

Na repertoaru se ove nedelje nalaze jedna pretpremijera i tri nova naslova:
 

„Atomska plavuša”  - Reditelj  Dejvid Lič  poznat po hitu „Džon Vik”, ovog puta ratobornu glavnu ulogu u svom novom filmu prepušta ženi, i to oskarovki  Šarliz Teron . Radi se o trileru u kojem Teron igra ulogu…
Detaljnije

Vilin grad - Bioskopski program od 17. do 23. avgusta

NOVI FILMOVI U BIOSKOPU OTKAČENE TRUDNICE  Od 17. avgusta ATOMSKA PLAVUŠA   Od 17. avgusta VOZAČ  Od 17. avgusta TVRD ORAH 2 Od 17. avgusta

Radni dani  Anabel 2: Stvaranje zla                                …
Detaljnije

KOME SMETA MAŠINAC ?

Povodom informacija koje se svakodnevno objavljuju na pojedinim društvenim mrežama, a i činjenice da je naš Klub više meseci suočen sa obja vljivanjem neistina,

UPRAVNI ODBOR ŽENSKOG FUDBALSKOG KLUBA „MAŠINAC TRACE PZP“ iz Niša  SLUŽBENOM INFORMACIJOM OBAVEŠTAVA JAVNOST
Ženski fudbalski klub…
Detaljnije

Ovako su građani izviždali gradonačelnika Niša Darka Bulatovića

Dodela priznanja za “počasnu Nišlijku” čuvenoj saksofonistkinji Kendi Dalfer, koja je upriličena u nedelju, neposredno pred njen nastup na “Nišvilu”, protekla je uz zvižduke publike koja je burno reagovala kada se na bini pojavio gradonačelnik Darko Bulatović da joj dodeli priznanje. 
 Holandska saksofonistkinja Kendi Dalfer je na…
Detaljnije

Nišvil posetilo 170 hiljada ljudi

Internacionalni džez festival Nišvil u Nišu ove godine je, prema rečima organizatora, posetilo 170.000 ljudi, a broj bi bio i veći da nije otkazan koncert Darka Rundeka.
Nastupima Kendi Dalfer i Ramba Amadeusa na Tvrđavi u Nišu završen je 23. internacionalni džez festival Nišvil" a direktor festivala Ivan Blagojević rekao je da ta cifra nije konačna…
Detaljnije