Pretražite poslovni adresar

10. 08. 2017.

UBISTVO U NIŠU Nešić negirao krivicu: Mahao sam nožem jer su me napala četvorica

UBISTVO U NIŠU Nešić negirao krivicu: Mahao sam nožem jer su me napala četvorica

Preporučite prijateljima

Nisam imao nameru da ubijem Marka Stamenkovića, samo sam se branio, kroz suze rekao Nešić na saslušanju

NIŠ - Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Nišu odredio je pritvor do 30 dana Daliboru Nešiću (37) zbog sumnje da je u naselju Gabrovačka reka u noći između 5. i 6. avgusta ubio Marka Stamenkovića (33). Pritvoreni su i Markovi prijatelji M. M. (30), B. M. (23) i M. S. (31), koji se sumnjiče za učestvovanje u tuči sa smrtnim ishodom.

Kobni poziv

Kako saznajemo, na saslušanju pred tužilaštvom Nešić se branio ćutanjem.

- On je neposredno nakon hapšenja izneo odbranu, tvrdio je da nije imao nameru da ubije Stamenkovića, već da je mahao nožem u nameri da se odbrani od četvorice napadača. Bio je veoma potresen, čak je i zaplakao. Međutim, na saslušanju kod tužioca nije izneo odbranu - kažu naši sagovornici iz istrage. Ostala trojica osumnjičenih su negirala delo koje im se stavlja na teret.

Istragom je utvrđeno da su se Dalibor i Marko potukli zbog devojke D. Ž., koja se najpre zabavljala sa jednim, a zatim sa drugim. Kobne večeri Marko je pozvao telefonom D. Ž., koja je bila u društvu sa Daliborom, pa je njenom bivšem uputio uvrede. Marko je potom sa trojicom prijatelja došao do ulice u kojoj živi D. Ž., gde su se potukli, a zatim potegli noževe, pa je Marko ubijen, a Dalibor ranjen.

- Da je ljubav bila jabuka razdora između dvojice momaka, pokazuju informacije sa njihovih Fejsbuk profila. Na listi Markovih prijatelja, iako se u međuvremenu oženio i dobio dvoje dece, ostala je D. Ž. Na Daliborovom profilu je navedeno da je sa D. Ž. u vezi od 28. aprila ove godine. I na njenom i na Daliborovom profilu su brojne zajedničke fotografije sa komentarima da se osećaju „voljeno“.

Marko sahranjen

- Nešić i ostala trojica osumnjičenih su nakon saslušanja prebačeni u pritvorsku jedinicu Kazneno-popravnog zavoda u Nišu. Daliboru je tokom saslušanja pozlilo, pa je intervenisala Hitna pomoć, a na zdravstvene probleme u vidu stezanja u grudima žalio se i kada je stigao u pritvor. Zbog toga ga je Hitna pomoć u ponedeljak u večernjim satima prebacila do Kliničkog centra, ali je nakon ukazane lekarske pomoći vraćen u KPZ.

Marko Stamenković je juče sahranjen na groblju u Brzom Brodu. Na mestu njegove pogibije ostavljeni su buket cveća i smrtovnica.

Olakšavajuća okolnost
DALIBORU BLAŽA KAZNA?!


Iako je protiv Dalibora Nešića podneta krivična prijava zbog ubistva, istraga će pokazati da li ima osnova za ublažavanje krivične odgovornosti. Naime, s obzirom na to da je nesumnjivo utvrđeno da je bio sam, a da su ga napala četvorica, utvrdiće se da li ima osnova za postojanje nužne odbrane. Međutim, otežavajuća okolnost na njegovoj strani jeste ta što je već osuđivan za pokušaj ubistva, takođe nožem, zbog čega je robijao četiri godine i četiri meseca. Dalibor nije imao posao, a na Fejsbuku je naveo da je trener pasa. Bavio se i odgajanjem pitbulova, a njegovi poznanici kažu da ih je imao desetak.

 

Kurir / D. K.
 Foto: M. M.

pregledano: 1230 puta


Preporučite prijateljima
Najnovije vesti:

Vučić i Brnabić autobusom u Niš – nepoznata regulacija saobraćaja kroz grad

Presednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić, zajedno sa ministrima iz Vlade, sutra u nedelju bi trebalo autobusom zajedno da doputuju u Niš i da prisustvuju svečanosti zbog otvaranja renoviranog niškog Kliničkog centra, objavljuje Danas. Otvaranje se planira za 12 sati.
Nišlije su srećne što se otvara ovaj centar, ali ih malo zanima i kako će…
Detaljnije

EBEC Challenge – inženjersko takmičenje studenata na Elektronskom fakultetu

Ove godine, EBEC Challenge (European BEST Engineering Competition Challenge) - inženjersko takmičenje održaće se na Elektronskom fakultetu u okviru Dana inženjera, koji će trajati od 22. do 24. decembra .
Takmičenje daje jedinstvenu priliku mladim budućim inženjerima da prošire svoja znanja i oprobaju se u rešavanju praktičnih zadataka.
Cilj ovog događaja je da…
Detaljnije

PRAZNIČNO KIĆENjE JELKE U CENTRU GRADA

Grad Niš, u nedelju 17.decembra, započinje relizaciju novogodišnjeg programa koji će se dešavati na Trgu Kralja Milana i koji nosi naziv „Dečji novogodišnji grad“. Na prostoru od platoa ispred pekare Branković do tvrđavskog mosta, od 17.00 časova, naši najmlađi sugrađani iz predškolske ustanove „Pčelica“ započeće ritualno kićenje…
Detaljnije

Repertoar pozorišta lutaka - 17 - 24. decembar

NEDELJA, 17. DECEMBAR  
11.30    BILA JEDNOM JEDNA ZIMA , slobodna predstava 
17.00   NOVOGODIŠNJI PERFORMANS, Trg kralja Milana
            Učešće u novogodšnjem programu koji organizuje Grad Niš
 
PONEDELJAK, 18. DECEMBAR…
Detaljnije

Dvojica huligana usred časa granama prebili dvoje đaka III/3 niške gimnazije

Nečuveno divljaštvo se juče dogodilo u Gmnaziji “9. Maj” u Nišu kada su dvojica momaka oko 18 sati ušla na peti čas hemije, a onda naočigled profesora počeli granama da udaraju jednog dečaka III/3 odeljenja. Profesor je pokušao da smiri ovu dvojicu, ali se to desilo tek kada su se sjatili ostali profesori iz zbornice i jedinice policije.
Detaljnije