Pretražite poslovni adresar

13. 09. 2017.

URBANA LEGENDA: Da li se sećate Tomi Stila? (VIDEO)

URBANA LEGENDA: Da li se sećate Tomi Stila? (VIDEO)

Preporučite prijateljima

Tomi Stil, poznat takođe kao niški Mango Džeri, Džambalaja, je urbana legenda Niša. 

Rođen je u Vranjskoj banji. Slavu u Nišu, stekao je svirajući gitaru na ulicama Niša. 

Tomi Stil je bio poznat po autentičnom pevanju i sviranju na gitari kojoj je uvek falilo par žica.

Foto: FB Tomi Stil

Neki su mu dali nadimak Džambalaja koji je dobio po pesmi grupe "Creedence Clearwater Revival - Jambalaya".

Nišlije su uglavnom mogle da ga sretnu po centru grada. I danas, se njegove pesme i nasupi, prepričavaju među Nišlijama. Neki se čak i sećaju reči njegovih pesama.

Sudbina, niške legende, nije tačno poznata danas. Zna se da se pojavio u filmu "Cigani lete u nebo" i da je tako zaradio novac, kojim je sagradio kuću blizu Niša.

Iako se, na internetu, pojavila informacija, da je Tomi Stil preminuo pre oko desetak godina, tačan datum nije poznat u javnosti. Sve ovo je pomoglo da, Tomi Stil, postane urbana legenda i da ga se građani Niša i dalje sećaju. Njegovi fanovi ili bolje reći nostalgičari su mu napravili Fejsbuk stranicu.

  

pregledano: 2424 puta


Preporučite prijateljima
Najnovije vesti:

Bez vinjeta u Srbiji

Mnogi vozači priželjkuju vinjete i na srpskim drumovima, ali ovaj vid plaćanja putarine neće zaživeti u bliskoj budućnosti.
U Nacrtu zakona o putevima, čija je javna rasprava počela pre nekoliko dana, predloženo je da se putarina plaća u iznosu koji se utvrđuje u zavisnosti od kategorije vozila i dužine pređene deonice javnog puta, što znači po pređenom kilometru .
U…
Detaljnije

Uhapšena bivša direktorka niškog Doma učenika srednjih škola

Zbog sumnje da je izvršila krivično delo produženo primanje mita niška policija privela je poresku inspektorku S. P. iz Niša.
Kako „Novosti“ saznaju reč je o Sandri Popović, bivšoj direktorki Doma učenika srednjih škola. 
Ona je navodno kao poreski inspektor tražila poklone da ne bi kontrolisala pojedine niške…
Detaljnije

Povoljni zajmovi za privrednike u Nišu

U okviru Programa lokalnog ekonomskog razvoja Grada Niša za 2017. godinu, koji realizuje Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj i projekte Grada Niša, upućen je javni poziv bankama zainteresovanim za kratkoročno kreditiranje privrednih subjekata sa teritorije Grada Niša, uz učešće Grada kroz subvencionisanje kamate na kredite za nabavku obrtnih sredstava,…
Detaljnije

Pljačka u centru Niša

Preteći prodavcu nožem, nepoznato lice opljačkalo je market „Ideu“ u Nišu, odnevši pazar od 300.000 dinara.
Pljačka se desila 17. septembra rano ujutru u Ulici kralja Stefana Prvovenčanog u centru Niša, kažu u Osnovnom javnom tužilaštvu.
I dalje se radi na otkrivanju pljačkaša, protiv koga je podneta krivična prijava.…
Detaljnije

Niš dobija koncertnu dvoranu

U Nišu bi u narednih pet godina trebalo da bude izgrađena koncertna dvorana sa 1.000 do 1.200 mesta i površine nekoliko hiljada kvadrata, najavio je danas u našem gradu ministar kulture i informisanja, Vladan Vukosavljević.
"Pored koncertne dvorane u tom objektu bi se nalazila i pozorišna scena i galerija u prizemlju" , rekao je Vukosavljević na skupu…
Detaljnije