Pretražite poslovni adresar

13. 09. 2017.

URBANA LEGENDA: Da li se sećate Tomi Stila? (VIDEO)

URBANA LEGENDA: Da li se sećate Tomi Stila? (VIDEO)

Preporučite prijateljima

Tomi Stil, poznat takođe kao niški Mango Džeri, Džambalaja, je urbana legenda Niša. 

Rođen je u Vranjskoj banji. Slavu u Nišu, stekao je svirajući gitaru na ulicama Niša. 

Tomi Stil je bio poznat po autentičnom pevanju i sviranju na gitari kojoj je uvek falilo par žica.

Foto: FB Tomi Stil

Neki su mu dali nadimak Džambalaja koji je dobio po pesmi grupe "Creedence Clearwater Revival - Jambalaya".

Nišlije su uglavnom mogle da ga sretnu po centru grada. I danas, se njegove pesme i nasupi, prepričavaju među Nišlijama. Neki se čak i sećaju reči njegovih pesama.

Sudbina, niške legende, nije tačno poznata danas. Zna se da se pojavio u filmu "Cigani lete u nebo" i da je tako zaradio novac, kojim je sagradio kuću blizu Niša.

Iako se, na internetu, pojavila informacija, da je Tomi Stil preminuo pre oko desetak godina, tačan datum nije poznat u javnosti. Sve ovo je pomoglo da, Tomi Stil, postane urbana legenda i da ga se građani Niša i dalje sećaju. Njegovi fanovi ili bolje reći nostalgičari su mu napravili Fejsbuk stranicu.

  

pregledano: 2661 puta


Preporučite prijateljima
Najnovije vesti:

Dan socijalne pravde: Stopa siromaštva u Srbiji 25,5 odsto

U svetu se danas obeležava Dan socijalne pravde, posvećen borbi protiv siromaštva, nezaposlenosti i pružanju jednakih šansi za sve.
Zasnovana na principima jednakosti, uvažavanja različitosti i zaštite ljudskih prava u svim područjima života, socijalna pravda predstavlja osnovni preduslov za ostvarivanje mirnog i prosperitetnog života svih građana u drštvu,…
Detaljnije

Bez vode više ulica u centru Niša

Usled kompleksnog kvara na vodovodnoj mreži na uglu ulica Lole Ribara i 7. jula predviđeni su radovi terenskih ekipa vodovodnog preduzeća "Naissus" u utorak 20.02.2018. god.
U vremenu od 8 do 15 sati biće obustavljeno vodosnabdevanje u više ulica: Orlovića Pavla, Mačvanskoj, delu ulice Lole Ribara, delu Sedmog jula, bez vode biće i deo Milentijeve i deo Jeronimove ulice prema…
Detaljnije

Počeo Veliki post

Veliki post, ili Vaskršnji počeo je ponedeljak 19. februara i završava se u nedelju 8.aprila na dan Vaskrsa .
Najvažniji je posni period u toku godine i njegov osnovni zadatak jeste da vernike telesno i duševno pripremi za praznik Vaskrsenja Hristovog. To je ujedno i najstrožiji post Crkve i obavezan je za sve hrišćane.
Vreme kada treba…
Detaljnije

Posao za mlade: Kako do posla bez bogatog radnog iskustva?

Zapošljavanje ne počinje tek nakon završetka školovanja, mladi moraju da budu informisaniji i aktivniji kada je reč o zapošljavanju, nemaju podršku okoline, te se retko odlučuju za pokretanje sopstvenog biznisa  – neki su od zaključaka tribine  Kapital magazina o zapošljavanju mladih.
Ovom tribinom završen je…
Detaljnije

RHMZ upozorava: Snežni nanosi i mraz širom Srbije

Republički hidrometeorološki zavod izdao je danas upozorenje da se u toku noći, kao i u utorak i sredu u istočnim krajevima Srbije, očekuje formiranje snežnog pokrivača visine od 10 do 20 centimetara, lokalno i više.
Snežni talas stiže iz Sibira
U planinskim predelima dalje povećanje visine snežnog pokrivača i uz jak vetar stvaranje snežnih…
Detaljnije