Pretražite poslovni adresar

11. 08. 2017.

Viktorija će u Americi igrati fudbal i studirati farmaciju

Viktorija će u Americi igrati fudbal i studirati farmaciju

Preporučite prijateljima

Mogla je Nišlijka Viktorija Mišeljić (19), fudbalerka Mašinca i reprezentativka Srbije, svoju karijeru da nastavi u holandskom PSV-u, u Rusiji, na Kipru... Profesionalni ugovor bi joj sigurno omogućio da zaradi mnogo novca, ali je ovoj sjajnoj mladoj devojci najvažnije da stekne fakultetsku diplomu iz farmacije.

Viktorija je položila prijemni za studiranje na američkim koledžima, a fudbal joj je omogućio da dobije punu stipendiju.

 - Meni je oduvek škola bila na prvom mestu. Matematiku mnogo volim i takmičila sam se na republičkim takmičenjenima u osnovnoj i srednjoj školi. Završila sam kao vukovac farmaceutski smer u Medicinskoj školi u Nišu.Velika želja mi je da studiram farmaciju. Odlučila sam da upišem koledž FDU u Nju Džersiju zato što imaju najbolji farmaceutski program, a i blizu je Njujorka. Imala sam ponude iz Vašingtona, Teksasa... Zahvaljujući fudbalu oni su čuli za mene, i zato sam i dobila punu stipendiju. Presrećna sam što mi je fudbal to omogućio - kroz smeh priča Viktorija.

Već 1. avgusta Viktorija će krenuti na put preko Atlantskog okeana kako bi se na vreme priključila pripremama ženskog fudbalskog kluba tog univerziteta.

Ova sjajna mlada Nišlijka je dokaz da izuzetni sportisti mogu da budu i odlični učenici i da redovno završavaju školovanje.

- Naravno da mi je bilo naporno, posebno što sam morala da ispunim sve svoje obaveze u Medicinskoj školi. Morala sam redovno da idem na praksu, na vežbe. Ali, imala sam razumevanje i profesora i kluba. Dešavalo se da sama treniram jer nisam mogla da budem sa ostalim igračicama. Učila sam i na pripremama. Morala sam da žrtvujem mnoge žurke jer kako da kasno legnem u petak uveče, a u subotu imam utakmicu. Nije mi žao jer mi je fudbal doneo mnogo toga lepog - iskrena je ona.

Ipak, Viktorija se nada da će kad završi koledž moći da nastavi profesionalnu fudbalsku karijeru.

- Volela bih da zaigram u nekom evropskom klubu. Verujem da neće biti kasno da igram jer ću imati 23, 24 godine. U Evropi se igra odličan ženski fudbal-priča Viktorija koja obožava kako Mesi igra najvažniju sporednu stvar na svetu.

Viktorija nije slučajno postala fudbalerka. Ona ima fudbalski gen jer joj je otac Jovo Mišeljić igrao fudbal u niškom Radničkom, Leotaru, na Kipru...

- Nije me tata pritiskao da treniram fudbal. Ma, ja sam se oprobala u mnogim sportovima, košarci, atletici, plivanju, karateu.Ali kad sam napunila 11 godina sama sam tati rekla da me odvede na stadion Mašinca. To je bio moj izbor. I tako sam već osam godina vezni igrač. Bila sam kapiten omladinske reprezentacije i igrala sam za A reprezentaciju. Nadam se da ću i u Americi moći da igram dobar fudbal - kaže Viktorija.

Tatin „sin“

-Moj tata Jovo me je uzeo u ruke kad sam se rodila i rekao: „ Evo moje pobednice, Viktorije. Gledaj ti te jake noge, igraće ona meni u Mašincu . Inače, mama Jadranka je bila zadužena za učenje, a tata za sport. Tako smo i odrasle moja starija sestra Teodora i ja -priča Viktorija Mišeljić.

pregledano: 311 puta


Preporučite prijateljima
Najnovije vesti:

Vučić i Brnabić autobusom u Niš – nepoznata regulacija saobraćaja kroz grad

Presednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić, zajedno sa ministrima iz Vlade, sutra u nedelju bi trebalo autobusom zajedno da doputuju u Niš i da prisustvuju svečanosti zbog otvaranja renoviranog niškog Kliničkog centra, objavljuje Danas. Otvaranje se planira za 12 sati.
Nišlije su srećne što se otvara ovaj centar, ali ih malo zanima i kako će…
Detaljnije

EBEC Challenge – inženjersko takmičenje studenata na Elektronskom fakultetu

Ove godine, EBEC Challenge (European BEST Engineering Competition Challenge) - inženjersko takmičenje održaće se na Elektronskom fakultetu u okviru Dana inženjera, koji će trajati od 22. do 24. decembra .
Takmičenje daje jedinstvenu priliku mladim budućim inženjerima da prošire svoja znanja i oprobaju se u rešavanju praktičnih zadataka.
Cilj ovog događaja je da…
Detaljnije

PRAZNIČNO KIĆENjE JELKE U CENTRU GRADA

Grad Niš, u nedelju 17.decembra, započinje relizaciju novogodišnjeg programa koji će se dešavati na Trgu Kralja Milana i koji nosi naziv „Dečji novogodišnji grad“. Na prostoru od platoa ispred pekare Branković do tvrđavskog mosta, od 17.00 časova, naši najmlađi sugrađani iz predškolske ustanove „Pčelica“ započeće ritualno kićenje…
Detaljnije

Repertoar pozorišta lutaka - 17 - 24. decembar

NEDELJA, 17. DECEMBAR  
11.30    BILA JEDNOM JEDNA ZIMA , slobodna predstava 
17.00   NOVOGODIŠNJI PERFORMANS, Trg kralja Milana
            Učešće u novogodšnjem programu koji organizuje Grad Niš
 
PONEDELJAK, 18. DECEMBAR…
Detaljnije

Dvojica huligana usred časa granama prebili dvoje đaka III/3 niške gimnazije

Nečuveno divljaštvo se juče dogodilo u Gmnaziji “9. Maj” u Nišu kada su dvojica momaka oko 18 sati ušla na peti čas hemije, a onda naočigled profesora počeli granama da udaraju jednog dečaka III/3 odeljenja. Profesor je pokušao da smiri ovu dvojicu, ali se to desilo tek kada su se sjatili ostali profesori iz zbornice i jedinice policije.
Detaljnije