Pretražite poslovni adresar

11. 08. 2017.

Viktorija će u Americi igrati fudbal i studirati farmaciju

Viktorija će u Americi igrati fudbal i studirati farmaciju

Preporučite prijateljima

Mogla je Nišlijka Viktorija Mišeljić (19), fudbalerka Mašinca i reprezentativka Srbije, svoju karijeru da nastavi u holandskom PSV-u, u Rusiji, na Kipru... Profesionalni ugovor bi joj sigurno omogućio da zaradi mnogo novca, ali je ovoj sjajnoj mladoj devojci najvažnije da stekne fakultetsku diplomu iz farmacije.

Viktorija je položila prijemni za studiranje na američkim koledžima, a fudbal joj je omogućio da dobije punu stipendiju.

 - Meni je oduvek škola bila na prvom mestu. Matematiku mnogo volim i takmičila sam se na republičkim takmičenjenima u osnovnoj i srednjoj školi. Završila sam kao vukovac farmaceutski smer u Medicinskoj školi u Nišu.Velika želja mi je da studiram farmaciju. Odlučila sam da upišem koledž FDU u Nju Džersiju zato što imaju najbolji farmaceutski program, a i blizu je Njujorka. Imala sam ponude iz Vašingtona, Teksasa... Zahvaljujući fudbalu oni su čuli za mene, i zato sam i dobila punu stipendiju. Presrećna sam što mi je fudbal to omogućio - kroz smeh priča Viktorija.

Već 1. avgusta Viktorija će krenuti na put preko Atlantskog okeana kako bi se na vreme priključila pripremama ženskog fudbalskog kluba tog univerziteta.

Ova sjajna mlada Nišlijka je dokaz da izuzetni sportisti mogu da budu i odlični učenici i da redovno završavaju školovanje.

- Naravno da mi je bilo naporno, posebno što sam morala da ispunim sve svoje obaveze u Medicinskoj školi. Morala sam redovno da idem na praksu, na vežbe. Ali, imala sam razumevanje i profesora i kluba. Dešavalo se da sama treniram jer nisam mogla da budem sa ostalim igračicama. Učila sam i na pripremama. Morala sam da žrtvujem mnoge žurke jer kako da kasno legnem u petak uveče, a u subotu imam utakmicu. Nije mi žao jer mi je fudbal doneo mnogo toga lepog - iskrena je ona.

Ipak, Viktorija se nada da će kad završi koledž moći da nastavi profesionalnu fudbalsku karijeru.

- Volela bih da zaigram u nekom evropskom klubu. Verujem da neće biti kasno da igram jer ću imati 23, 24 godine. U Evropi se igra odličan ženski fudbal-priča Viktorija koja obožava kako Mesi igra najvažniju sporednu stvar na svetu.

Viktorija nije slučajno postala fudbalerka. Ona ima fudbalski gen jer joj je otac Jovo Mišeljić igrao fudbal u niškom Radničkom, Leotaru, na Kipru...

- Nije me tata pritiskao da treniram fudbal. Ma, ja sam se oprobala u mnogim sportovima, košarci, atletici, plivanju, karateu.Ali kad sam napunila 11 godina sama sam tati rekla da me odvede na stadion Mašinca. To je bio moj izbor. I tako sam već osam godina vezni igrač. Bila sam kapiten omladinske reprezentacije i igrala sam za A reprezentaciju. Nadam se da ću i u Americi moći da igram dobar fudbal - kaže Viktorija.

Tatin „sin“

-Moj tata Jovo me je uzeo u ruke kad sam se rodila i rekao: „ Evo moje pobednice, Viktorije. Gledaj ti te jake noge, igraće ona meni u Mašincu . Inače, mama Jadranka je bila zadužena za učenje, a tata za sport. Tako smo i odrasle moja starija sestra Teodora i ja -priča Viktorija Mišeljić.

pregledano: 286 puta


Preporučite prijateljima
Najnovije vesti:

Užas u Jelašnici: Cirkular odsekao čoveku ruku


Dejanu D. (46) iz Jelašnice kod Niške Banje, cirkular je odsekao ruku kada je slučajno pao preko ove mašine, saznaje "Blic". Nezgoda se desila u petak uveče oko 20.20 časova u Jelašnici prilikom sečenja ogrevnog drveta.


 - On je sekao drva sa sinom koji je radio na crkularu a bio je prisutan i jedan komšija. U jednom…
Detaljnije

Ovo je idealno mesto za ljudske kolonije na Mesecu (Video)

Naučnici se već godinama pitaju da li bi tamna udubljenja na Mesecu zapravo mogla biti ulazi u ogromne pećine koje je davno napravila lava koja se odlivala.
Naučnici iz Japana i SAD došli su do novog dokaza koji potvrđuje ove pretpostavke, što je dobra vest za one koji traže pogodno i sigurno mesto za život na Mesecu.
Novo istraživanje objavljeno u časopisu…
Detaljnije

Repertoar pozorišta lutaka 22 - 29. oktobar

NEDELJA, 22. OKTOBAR
11.30    PRIČA O VODI , slobodna predstava
  PONEDELJAK, 23. OKTOBAR
17.00 MORE MAŠTE, Mađarski državni teatar u Temišvaru
          Učešće na Međunarodnom festivalu animacije “Pod Merlinovim štapićem” u…
Detaljnije

Novo veštačenje ubice supruge - zbog nejasnoća

ZBOG toga što je psihijatrijski nalaz bio pun kontradiktornosti i nejasnoća koje ni usmenim izjašnjenjem veštaka nisu otklonjene, tužilac u slučaju Gorana Živkovića (53), iz Medoševca u Nišu, koji je optužen da je prošle godine brutalno ubio svoju suprugu Jasminu (48), zatražio je novo veštačenje, koje će obaviti komisija neke referentne…
Detaljnije

Urnebesna komedija POŠTEN PROVALNIK u Domu Vojske

Predstava Pošteni provalinik, pozorišta Boško Buha, biće odigrana 4. novembra u Nišu, u sali Doma Vojske, sa početkom od 20 časova. Predstavu je režirao Milan Karađić. 
Urnebesnu komediju Pošteni provalnik napisao je nobelovac Dario Fo 1958. godine.
"Predstava Pošteni provalnik govori o…
Detaljnije