Pretražite poslovni adresar

Vesti

Pretrazivanje
Ključna reč:
Američka delegacija zainteresovana za niške projekte zaštite životne sredine
19. 10. 2017.
Gradonačelnik Niša Darko Bulatović sa saradnicima sastao se sa ministrom zaštite životne sredine Goranom Trivanom i privredno-političkom delegacijom države Merilend iz SAD-a kojima je prezentovano nekoliko projekata iz oblasti zaštite životne sredine - deponija Keleš i postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda.

Sagovornici su istakli mogućnos...
Vakcinu protiv sezonskog gripa do sada primilo više od 2000 Nišlija
19. 10. 2017.
U niškom Domu zdravlja je u toku vakcinacija stanovništva protiv sezonskog gripa.

“Zadovoljni smo odzivom građana i do sada je dato 2.250 doza ove vakcine. Nadamo se da će se ovim tempom i nastaviti, jer je to najbolji način da se populacija zaštiti od gripa. Veoma je važno da građani prime vakcinu kada su potpuno zdravi, zato što je vreme neo...
Televizori iz prošlog veka najzanimljivi Nišlijama na izložbi starih proizvoda EI
19. 10. 2017.
Da je Niš nekada bio grad elektronike svedoči izložba starih proizvoda niške Elektronske industrije u Oficirskom domu, a koja je organizovana povodom III Foruma naprednih tehnologija.

Inženjer Ljubomir Sarić, koji je davnih šezdesetih godina u pogonima Elektronske industrije osmišljavao radio aparate kaže da su ovi eksponati prava atrakcija i da se po...
Politički zabavnik sa Nišlijama: Koliko nas koštaju (pre)česti izbori u Srbiji? (VIDEO)
19. 10. 2017.
Predstavnici inicijative Biram koga biram i Nacionalne koalicija za decentralizaciju pokrenuli su video serijal Politički zabavnik kojim se na zabavan i edukativan način obrađuju različite društveno-političke teme u Srbiji.

Prva epizoda "Političkog zabavnika" daje odgovor na pitanje: Koliko nas koštaju (pre)česti izbori u Srbiji? Poslušajte šta kažu ...
Izabrani direktori javnih preduzeća u Nišu
18. 10. 2017.
Odbornici Skupštine grada Niša glasali su na sednici za imenovanje direktora i v.d. direktora javnih preduzeća u gradu.

Opozicija je oštro kritikovala netransparentnost u radu Komisije za imenovanje i zatražili su njeno raspuštanje, kao i gradonačelnika i Gradsko veće zbog toga što su, smatraju, mimo zakona i odluke Komisije doneli rešen...
Od 23. oktobra peticija za doživotni zatvor za ubice dece
18. 10. 2017.
Fondacija Tijana Jurić u ponedeljak 23. oktobra širom Srbije počinje sedmodnevno prikupljanje potpisa za uvođenje kazne doživotnog zatvora za ubice dece, koji će nakon toga biti predati Skupštini Srbije.

Potpisi će se skupljati do 29. oktobra u više od 30 gradova Srbije u periodu od 12h do 18h , a planirano je da se prikupi 500.00 potpisa.

U...
PRIPREMA ZA SREDNJU ŠKOLU: Besplatne on line obuke za učenike
17. 10. 2017.
Za osnovce i srednjoškolce tokom školske 2017/2018. biće organizovane besplatne on line obuke iz matematike i programiranja, koje će sprovoditi Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u saradnji sa "Centrom za mlade talente" Novi Sad, saopštilo je danas Ministarstvo.

Memorandum su potpisali ministar Mladen Šarčević i upravitelj Fonda...
Predlog Komisije za izbor tri niška direktora nije prihvaćen
17. 10. 2017.
Gradsko veće glasalo je protiv preloga Komisije za izbor direktora, tako da je umesto Dejana Anderejevića koji je bio prvoplasirani na rang listi komisije, veće predložilo za v.d. direktora JKP "Naissus" Igora Vučića inače pomoćnika gradonačelnika.

Takođe umesto predloženog Gorana Kocića za direktora JP "Nišstan", za v.d. veće je predložilo dosadašnjeg Nenada Hafne...
Izgradnja Naučno tehnološkog parka u Nišu na proleće
16. 10. 2017.
Za gradnju Naučno-tehnološkog parka u Nišu dobijena je građevinska dozvola i ukoliko tender za izvođača radova protekne bez problema,  izgradnja će početi na proleće 2018. godine.

Naučno-tehnološki park na Gradskom polju, pored tehničkih fakulteta biće mesto u kome će se stvarati kompanije koje će proizvoditi inovativne proizvode i usluge, &scaro...
Škola 14. oktobar u Nišu otvara Senzorni park
16. 10. 2017.
Posle nekoliko godina prikupljanja sredstava od raznih donatora u niškoj Specijalnoj školi sa domom učenika Bubanj napravljen je Senzorni park za decu sa čulnim poteškoćama.

Reč je o sadržajnim kabinetima na otvorenom, koji imaju za cilj da podstiču motoriku i taktilne osećaje, uključujući i korektivnu gimnastiku i logopedske vežbe.